Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Qlaira

Autor Poruka

mateja1608

13.09.2012. 13:25

Poštovani!
Pijem Qlairu godinu i 8.mjeseci.Odlučila sam napraviti pauzu.Prestala sam ih piti u nedjelju.No sada mi se javlja lagano krvarenje i povremeno osjećam bol u trbuhu.Zanima me dali je to normalno?Inače trebala sam dobiti menstruaciju u petak,da sam ostala na tabletama.Hvala!

Nataša Šemnički, dr. med.

13.09.2012. 19:10

mateja1608 ,

bol je očito zbog predstojeće menstruacije koja se pomakla obzirom na prestanak uzimanja tableta.
Ako se nastavi svakako se javite ginekologu na pregled.

l.p.

marija007

17.09.2012. 12:20

Poštovana doktorice,
Pijem tablete qlaira 4 dana no nisam ih počela piti od prvog dana mjesečnice već od drugog. Zbog toga mi je ginekolog preporučio da koristim dodatnu kontracepciju idućih mjesec dana. Čitajući vaše odgovore primjetila sam da Vi smatrate da je dovoljno tjedan dana. Zanima me Vaše mišljenje-da li je to što sam tablete počela koristiti drugi dan mjesečnice utjecalo na njihovu zaštitu i koliko vremena je potrebno s obzirom na to koristiti dodatnu zaštitu?

Lijep pozdrav

18.09.2012. 10:10

marija007 ,

postupite po uputi ginekologa to je najsigurnije.
navedene upute za 7 dana se odnose na drugu problematiku.

L.p.

tijanitche

21.09.2012. 12:35

Darag doktorice,

prije 12 dana sam započela sa Qlairom- popila sam uredno kako piše prvi dan mjesečnice i nastavila piti dalje. No, nisam prestala krvariti. Nazvala sam ginekologicu koja me pitala da li je baš krvarenje ili je više smećkaste boje- moj odg je bio da je više smećkaste. Ona je rekla da je to normalno i da nastavim piti ali da uzmem dva dana po dvije, što sam ja i učinila. To smećkasto i dalje nije prestalo, užasno je iritantno i zanima me do kada će biti tako? da li to znači da trebam prestati piti Qlairu? Prethodno sam uzimala Yasmin- prve kontracepcijske prije 5-6 godina (koristila sam ih samo 2 mjeseca), onda nisam pila uopće tri godine i prije dvije sam pokušala sa Yazom, ali sam baš krvarila- tada sam dobila neku injekciju koja zaustavlja krvarenje u roku od 72h. Krvarenje je prestalo. Obzirom da je i to bilo prije 2 godine, organizam je imao dovoljno vremena da se iščisti. Nalzi su mi uredni- hormonalni, krvi, dojke. Brine me ovaj iscjedak- iz mene "curi" već 12 dana. Iz ovog prvog pakovanja Qlaire sam popila 14 tableta ukupno- trebala sam popiti 12 ali sam popila 2 dana x 2 tablete kako mi je rekla ginekologica. Zanima me da li da ih nastavim piti i da li iduću kutiju počinjem odmah nakon što potrošim ovu? Obzirom na te dvije koje sam popila dodatno. da li i za vrijeme idućeg menzesa pijem tablete ili je u te dane pauza?

Srdačno,

24.09.2012. 15:10

tijanitche ,

pkušajte se ovjaj mjesec se strpiti sa iscjedkom da vam ne dodajemo estrogenske tablete radi zaustavljanja oskudnog krvarenja.
Pijte sojino mlijeko i jedite dosta žitarica kako bih ste unijeli prirodnog estrogena. Svakako dodajte i Folnu kis kako redovito nadomještanje bitnog vitamin za vaš organizam
Tablete nastavite piti po 1 uvijek u isto vrijeme i preskočite zadnje 2 tbl iz kutije te nakon 26.tablete nastavite piti novu kutiju.
Uz ove tablete nema inače nikakve pauze već se piju kutija za kutijom bez pauze.
U slučaju ponovnog krvrenja sa slijedećom kutijom potrebno je ili dodati estrogenske tablete ili zamjeniti kontraceptivne tablete.

L.p.

Skoljka

24.09.2012. 23:45

Poštovani, popila sam tabletu u 18h, a imala sam slabiji proliv u 20h30min. Da li je potrebno da pijem dodatnu tabletu? Da napomenem da sam pre 5 dana, takodje zbog proliva popila jednog dana dve tablete.

25.09.2012. 11:45

Skoljka,

sigurnije je da popijtete još 1 tabletu.
Pazite na prehranu, pijte čaj od kamilice i nevena.
Ako potraje javite se liječniku na pregled i obradu.

L.p.

panikaaa

25.09.2012. 23:25

Poštovani,

znam da ako pijemo pilule ne dolazi do plodnih dana, ali me zanima, kad bi dolazili plodni dani, oko koje bi to tablete Qlaire bilo? Naime, uredno uzimam Qlairu već godinu i pol, ali između 11. i 17. pilule ovog blistera sam imala povremene proljeve i nisam popila nikakvu duplu tabletu ili nešto, nego sam nastavila ih uzimati po najuobičajenijem rasporedu. Spolni odnos sam imala unutar tog razdoblja (11.-17. tablete), ali radilo se o prekinutom snošaju (znam da nije pouzdana metoda). Danas ujutro sam već trebala dobiti menstruaciju, ali nisam još. Malo me boli trbuh kao da ću dobiti, ali nikako. Moram napomenuti da ni prošli mjesec nisam dobila menstruaciju, već se radilo o tom smećkastom iscjetku i trajao je valjda samo jedan dan, no tada nije bilo straha jer od prošle menstruacije i tog dana kad se pojavio smećkasti iscjedak nisam imala odnose pa sam bila sigurna da se ne radi o trudnoći. Sada više nisam sigurna. Je li moguće da sam trudna? Zabrinjava me što već drugi mjesec zaredom ne dolazi menstruacija, a pilule pijem već godinu i pol. Ako napravim test na trudnoću, hoće li reagirati uopće ili da ne trošim novce uzalud?

charlotte666

25.09.2012. 23:25

Poštovana

Nakon što mi je prošli mjesec mjesečnica izostala obavila sam Clearblue test na trudnoću koji se pokazao negativnim i nastavila uzimati Qlaira pilule po rasporedu. Ovo mi je peti mjesec i trenutno sam u 21. danu. U posljednjih nekoliko dana pojavilo mi se lagano krvarenje jarkije boje no što su mi inače mjesečnice ili probojna krvarenja. Nakon skoro dva mjeseca po prvi puta sam imala odnos, ali dosada skoro nikada nisam zbog toga krvarila. Često se osjećam pomalo mučno, a zadnjih dva dana imam i lagane grčeve koji kao da su menstrualni iako je za to skoro tjedan dana prerano. Trebam li se brinuti?

26.09.2012. 13:00

panikaaa,

uz kontarcepciju nema plodnih dana.
Učinite krvni test na trudnoću i tada će te biti najsigurniji.
Očito su tablete jako stanjile vašu sluznicu i zato nema krvrenja što je uz njih normalna pojava.

L.p.

26.09.2012. 13:00

charlotte666 ,

što se tiče trudnoće nebi trebali brinuti.
Bolovi vjerovatno najavljuju krvrenje.
Toliku duga prisutnost mučnina nije uobičajena pa se svakako javite ginekologu da vas pregled i ako isključi upalu da vam zamjeni kontracpeciju.

L.p.

panikaaa

26.09.2012. 14:55

Hvala Vam na odgovoru.

Smatrate li da je mala vjerojatnost da su se plodni dani "odjednom pojavili" ako se tableta slučajno nije razgradila prije nego što sam imala proljev? Dečko nije ejakulirao u mene, ali se bojim trudnoće jer sam čitala da spermija za oplodnju ima dovoljno i u tekućini prije same sperme, a mi ne koristimo nikakvu zaštitu osim Qlaire (koja se MOŽDA nije razgradila prije nego sam ja imala proljev)

Gdje da napravim krvni test na trudnoću i koliko on otprilike košta?

charlotte666

26.09.2012. 20:55

Puno hvala na odgovoru. Samo me još onda zanima da li da očekujem mjesečnicu za nekoliko dana po rasporedu ili da ovo krvarenje sada računam kao menstrualno?

katrina79

27.09.2012. 10:55

Poštovani,
u 9. mjesecu prošle godine sam počela piti pilule Logest(bez nuspojava), nakon toga u 6. mjesecu ove godine prelazim na Qlaire. Prva "menstruacija" mi je trajala 10ak, dana, drugu sam dobila na 25. piluli, treći mjesec sam dobila 2 puta 14. i 26. pilula i ovaj mjesec sam dobila na 15. piluli, a sada kad bih trebala dobiti normalno nisam je dobila. To krvarenje je bilo više kao neki smeđi iscjedak. Danas bih trebala početi piti Belaru koju mi je ginekologica propisala. Zanima me kolika je mogućnost trudnoće ukoliko sam ih sve pila u isto vrijeme. Brine me prvenstveno jer bih trebala početi sa terapijom (Betadine i Albothyl). Da li da započnem s Belarom i počnem koristiti terapiju ili da pričekam?
Unaprijed hvala na odgovoru.

leptirica19

27.09.2012. 10:55

Dobar dan,
zanima me mogu li lijekovi Seretide i Ventolin koje uzimam radi astme umanjiti djelovanje tableta?
I veceras cu uzeti prvu tableticu a danas mi je 2.dan "menstruacije" .. sve mi je jako neredovito pa mi je gin jutros rekla da danas popijem prvu .
Unaprijed hvala!

27.09.2012. 15:35

panikaaa ,

teoretski je moguća pojavnost ovulacije iz navedenih razloga.
Većina privatnih labaratorija radi krvni test na trudnoću.

L.p.

27.09.2012. 15:40

charlotte666 ,

mislim da možete trenutno krvrenje računati kao menstruaciju.

L.p.

27.09.2012. 15:40

katrina79,

ne morate brinuti za trudnoću.
Slobodno krenite s tabletama i vaginaletama.

L.p.

27.09.2012. 16:25

leptirica19 ,

navedeni lijekovi nemaju učinka na kontracepciju.

L.p.

Nazad
1 ... 15 16 17 18 19 20 ... 39
Naprijed