Autor
|
Poruka
|
Yovana
|
04.07.2012. 11:45
danas sam bila na vandrednoj kontroli zbog spottinga koji je trajao 5 meseci. Pila sam, i pijem još uvek Novynette, i doktorka mi je prepisala Qlaira tabletice, da probamo sa njima. Al mi nije rekla, a i ja sam zaboravila da pitam, da li treba da pravim pauzu 7 dana nakon poslednje tabletice Novynetta ili da nastavim odmah sa Qlaira.
Poslednju pilulicu ću popiti u nedlju 8.07.
Hvala
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
05.07.2012. 14:30
Yovana ,
Qlaira tablete se piju bez pauze, kutija za kutijom.
L.p.
|
NinaBane
|
06.07.2012. 20:50
Postovana,
Danas mi je doktorka prepisala Qlairu, ali ja imam miasteniu gravis i vec 6 godina pijem mestinon kao terapiju 3x dnevno, pa me interesuje da li ove tablete mogu da mi naskode?
|
PiaC
|
07.07.2012. 14:10
Postovani.
Pijem Qlaira tablete 7 mjeseci, svakog dana u 20h. Jucer sam propustila popiti 18. tabletu ciklusa, sjetila sam se danas i popila ju danas u 11:30, s obzirom da do ponedjeljka ne mogu doci do nove kutije tableta. (a u uputi pise da ukoliko kasnim vise od 12 h s tabletama od 18-21 dana, pocnem s novim pakovanjem). Hocu li dobro postupiti ako danas popijem 19. tabletu u uobicajeno vrijeme, te do kraja ciklusa koristim dodatnu zastitu? Zadnji odnos sam imala 8. lipnja.
Hvala na odgovoru.
|
*ma*ri*na*
|
08.07.2012. 20:05
Poštovanje,
pijem ove tablete mjesec i pol, uvijek u točno isto vrijeme, i sada mi se dogodilo da sam jedan dan zaboravila popiti, ali ne znam točno kad (3-4 dana naknadno sam shvatila da sam jednu preskočila, to je vjerojatno bilo negdje 16. ili 17. dan po blisteru, tj. 19. ili 20. dan od prvog dana zadnje menstruacije). Nakon te zaboravljene imala sam nezaštićene odnose s prekinutim snošajem. Kad sam uočila grešku, preskočila sam jednu tabletu i nastavila dalje piti normalno. Nakon 3-4 dana pojavio se smećkasti iscjedak koji je trajao jedan dan, što je vjerojatno posljedica preskočene tablete. No mene zanima postoji li mogućnost da sam trudna? Da li ću dobiti menstruaciju na kraju blistera? Trebam li popiti i zadnje dvije bijele ili nakon crvenih krenuti s novim pakiranjem? Hvala
|
anteica
|
10.07.2012. 13:55
Pijem qlaira tablete i zaboravila sam popit tabletu za 21.dan i kako pise u uputama pocela odmah s novim pakovanjem te sam dobila menstruaciju jaku i obilnu(kakve sam imala prije nego sto sam pocela pit tablete).Pisalo je da se stitim 9 dana medutim nakon 4.sam imala odnos pa me zanima jesu li velike sanse za trudnocu?Inace pijem tablete skoro 2 godine,qlairu zadnja 3 mjeseca.
|
|
NinaBane,
razgovarajte sa svojim neurologom o tome.
L.p.
|
|
PiaC ,
postupite prema navedenom prijedlogu.
L.p.
|
|
*ma*ri*na,
preskočite bijele i nastavite s novim pakiranjem.
Koristite zašitu i za 2tj učinite test na trudnoću za svaki slučaj.
L.p.
|
anteica
|
11.07.2012. 20:35
Pijem qlaira tablete i zaboravila sam popit tabletu za 21.dan i kako pise u uputama pocela odmah s novim pakovanjem te sam dobila menstruaciju jaku i obilnu(kakve sam imala prije nego sto sam pocela pit tablete).Pisalo je da se stitim 9 dana medutim nakon 4.sam imala odnos pa me zanima jesu li velike sanse za trudnocu?Inace pijem tablete skoro 2 godine,qlairu zadnja 3 mjeseca.
|
|
12.07.2012. 11:40
anteica ,
postoji mala mogućnost trudnoće zato za 2tj učinite test.
Ubuduće se pridržavajte uputa.
L.p.
|
FRANKA2204
|
12.07.2012. 20:45
Poštovana doktorice.Već 7 mjeseci pijem kotracepciju od toga sam 5 ciklusa pila diane 35 ,ali zbog teške prilagodbe i određenih tegoba u dogovoru sa ginekologom promjenili smo na Qlariu..prvi ciklus Qlarie sam pila 14.05..I dobila sam menstruaciju nakon prve neaktive tablete..sada sam popila drugi blister i menstruacija nije došla..imala sve što inače imam u pms blage bolove u donjem trbuhu,malo nervoze..i blagi svijetlo narađančti iscjedak za vrijeme neaktivih tablete..nastavila sam s novim blisterom...zanima me dali je normalan izostanak menstruacije za vrijeme korištenja Qlarie i dal on može potrajti i više mjeseci?Hvala
|
|
13.07.2012. 11:30
FRANKA2204 ,
moguć je izostanak pravog krvarenja, ne predvidivog trajanja i učestalosti jer je individualne pojavnosti.
L.p.
|
keti_777
|
15.07.2012. 05:05
Zanimam me dali ako sam imala odnos s dečkom i on je svršio u mene mogu ostati trudna? pijem Qlaira tablete več godinu dana,a odnos je bio taman na bijeloj neaktivnoj tableti.
|
tinica3008
|
15.07.2012. 22:05
pozdrav,
mene zanima nešto...znači pijem Qlairu godinu dana ali sada više nemam dečka i ne znam da li da prestanem s korištenjem na neko vrijeme. problem je to što ja imam povišen bilirubin u krvi(i korištenje ovih pilula samo može to povećati i to do te razine da mi možda jednom zabrane da ih uopće koristim). pa da sada prestanem s korištenjem na neko vrijeme ili?! ne znam kako bi tijelo reagiralo da sada prestanem pa da se za par mjeseci opet vratim na njih
|
vares87
|
16.07.2012. 12:35
Poštovana doktorice,
Qlaira tablete pijem 6 mjeseci i sve je u redu. U tih 6 mjeseci jednom mi se dogodilo međumenstrualno krvarenje i izostanak redovne mjesečnice, a sve drugo je bilo u redu. Nemam nikakvih nuspojava. No, ovaj mjesec mi se opet dogodio izostanak mjesečnice. Naime, u sredini ciklusa sam imala dva dana smećkasti iscjedak, ali ne pravu nestruaciju, a pravu menstruaciju nisam dobila. Zabrinuta sam jer se to dogodilo 6 mjeseci nakon uzimanja tableta. Nisam propustila nijednu tabletu i pila sam ih na vrijeme. Odnos sam imala samo jednom u cijelom mjesecu i to na dan uzimanja prve crvene tablete, što znači pred sam kraj ciklusa. Isto tako mi je prethodni mjesec bio dosta stresan, pa me zanima je li moguće da je to utjecalo na izostanak menstruacije?
Isto tako me zanima postoji li mogućnost trudnoće?
Hvala Vam puno unaprijed!
|
|
17.07.2012. 13:35
keti_777,
ako pijete tablete uvijek u redovito vrijeme, dakle prema uputama popuno ste zaštićeni.
L.p.
|
|
tinica3008 ,
ako bi se uskoro ponovno vratili na tablete bolje je ne prekidati.
Ali ako je period duži obzirom na prisutnu problematiku bolje je prekinuti.
L.p.
|
|
vares87,
mislim da nema straha od trudnoće.
Mestruacija je izostala vrlo vjerovatno jer ste imali iscjedak u sredini ciklusa kojim je došlo do ljuštenja dijela sluznice.
L.p.
|
ana_ana1987
|
25.07.2012. 08:45
Postovana, zamolila bih vas za misljenje. Naime, trenutno sam na 4 kutiji Qlaire( 2 tableta).... Tokom cele prve kutije imala sam smedjkasti iscedak,koji se nastavio i posle 26-te tabletice do 1-2 tabletice sledece kutije,a konkretna menstruacija je izostala. Nakon toga sam bila kod ginekologa, uradio je ultra zvuk i sve je bilo ok,rekao je da je to normalno na pocetku. Posle toga,tokom cele 2 kutije je sve bilo ok,do 24-te tabletice kada se ponovo pojavio smedjkasti iscedak,ali jako malo,da bih posle 26-te tablete uredno dobila. Posle toga je sve bilo ok, ali od 14-te tabletice 3 kutije ponovo imam smedjkasti iscedak,koji je tek danas prestao, a nisam dobila, jedino je iscedak na 26-oj , 27-oj i 28-oj tableti bio malo obimniji... Inace ovo su prve kontraceptivne pille koje pijem,i sve ostalo sem toga je ok. Zanima me da li je sve ovo normalno, do kada bi ciklus trebalo da mi se normalizuje?
Unapred hvala
|