Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Qlaira

Autor Poruka

tiffany

12.06.2012. 23:30

dobra vecer!
ja pijem pilule qlaira vec dosta dugo,trebala bi pocet osmu kutiju,al mi se prije dva tjedna pojavio neki smedji iscjedak,koji se kasnije pretvorio u krv...citala sam po forumima da je to probojno krvavljenje i da je to normalno,al sam se zbunila jer to pise da je normalno ako pocinjes pit pilule a ne ako pijes dugo...danas je prvi dan kada trebam pit bijelu pilulu,u njoj nema hormona,sto bi znacilo da u cetvrtak moram pocet pit novu kutiju,ali ja jos uvijek nisam dobila menstruaciju,a u knjizici pise da menstruacija dolazi 27,dana,tj dana kada se pije druga tamnocrvena pilula,ili 28.dana,tj dan kada se pije prva bijela...to je meni trebalo bit danas, al ja jos nisam dobila...imala sam odnos sa deckom na pocetku curenja tog iscejdka i nekih narednih 4 dana,ali dalje vise ne...pise da se dejstvo pilula ne smanjuje iako imas to krvavljenje...ali ja sam sad bas uplasena i molim za pomoc...hvala unapred!

Nataša Šemnički, dr. med.

13.06.2012. 11:50

tiffany ,

vrlo vjerojatno smeđkasti iscjedak predtavlja prijelomno krvrenje u toku ovog ciklus.
Ako ste u strahu učinite test na trudnoću.
Ako se ponovi iscjedak svakako se javite ginekologu na pregled zbog ev. moguće upale.

tiffany

13.06.2012. 13:25

hvala vam doktorice happy
a recite mi samo,da li da nastavim pit novu kutiju od cetvrtka tj sutra,ili da prvo odem kod lijecnika?

cokovada

13.06.2012. 20:00

Da li rastu grudi od Qlaira? pijem prvu kutiju tek happy Hvala.

Lolica144

14.06.2012. 01:45

Postovana doktorice,
iscjedak se pretvoerio u krv, inace sam znala dobit 27.dan odnosno 2 tamno crvenoj ili 1. bijeloj, trebam li se brinuti i unprijed Vam hvala

14.06.2012. 15:50

tiffany ,

ako je test negativan slobodno nastavite piti tablete.

L.P.

cokovada,

nekome da nekome ne. Vidjete će te.

L.P.

Lolica144 ,

netreba te se brinuti.

L.P.

selminja

14.06.2012. 18:55

lijep pozdrav..kada bih trebala početi sa uzimanjem qlaire..menustracija mi je završila juče.prije nisam koristila tablete.da li trebam čekat do sljedeće menustracije?

tinica3008

15.06.2012. 14:50

poštovana doktorice,
zanima me da li je moguće odgoditi menstruaciju ili ubrzati za jedan dva dana uz qlaira pilule, pitam to jer bih ju trebala dobiti baš u najnezgodnije vrijeme. nikada nisam pomišljala na to, ali da li je možda moguće?!

hvala

kikica8888

15.06.2012. 19:10

Pijem Qlairu 8mj zbog policističnih jajnika, a imam i jedan mali miom na maternici (koji miruje). Papa test i uzv sam radila prije 2mj i sve je u redu.... Znala sam ponekad imati smećkasti isjedak u sred ciklusa, ali bi prošao za dan-dva. Ovaj mjesec sam u sred ciklusa počela lagano krvariti. To je brzo prestalo, ali se za par dana opet pojavio smeđi iscjedak koji je drugi dan prešao u krvarenje uz laganu bol u trbuhu. Također mi se lice osulo prištićima u to vrijeme. Jel moguće da su mi Qlaira pilule nakon 8mj postale preslabe?! Već sam promjenila dosta pilula (cilest, yasmin, logest, yaz, novynette) i nikako da nađem neke koje će mi dulje vrijeme odgovarati. sad

16.06.2012. 14:00

selminja ,

započnite sa prvim danom slijedeće menstruacije.

L.P.

16.06.2012. 14:00

tinica3008 ,

odgodite menstruaciju tako da nakon 21 tablete nastavite piti novu kutiju.

L.P.

dacalarasaska

23.06.2012. 11:15

Postovani,
3.juna sam dobila menstruaciju.Moram da napomenem da su mi krvarenja obilna. Javila sam se svome ginekologu 7.juna jer sam imala jako obilno krvarenje.Ginekolog mi je ispisao Olaira tablete i rekao je da pocnem da ih pijem odmah iako je to bio 5 dan menstrualnog krvarenja.Tako sam i uradila. 20 juna(14 tableta po redu)ujutru su mi se pojavili bolovi kao kad treba da dobijem,na gacicama je bio smedjkast trag,sve je bilo ok do veceri kada su se bolovi vratili i pojavila se sukrvica,i po malo krvi.Otisla sam sledeceg dana kod ginekologa i ona mi je rekla da je to probojno krvarenje i da nastavim piti tablete.Da je sve u redu!To isto vece mi se krvarenje povecalo.Moram biti opsirna jer sam u panici.Jednog momennta na ulosku jedva da imam trag suktvice,po nekada mi ide smedjkasto,a po nekada mi ide i krv,nekada vise,nekada manje.Nije to nista obilno,bolove u donjem delu stomaka i dalje imam(nisu jaki vise me cine napetom),i dalje pijem tablete(veceras pijem 17 po redu).U panici sam molim za odgovor.Da li su takva krvarenja sto sam navela normalna,da li mogu da krvarim cak do sledeceg pakovanja tableta,da li su dozvoljeni odnosi?Moram da napomenem da nikakvih drugih nuspojava nemam i da nebih da odustanem od tableta.Molim vas za odgovor u panici sam!
Hvala unapred!

dacalarasaska

23.06.2012. 11:15

Izvinjavam se,zaboravila sam da pitam jos nesto.S obzirom da sam po preporuci ginekologinje pocela piti Qlaira tablete na 5 danu menstrualnog krvarenja,i da sam na 14 tableti dobila probojno krvarenje,i jos traje,i koje sam opisala u gornjem postu, kada ja treba da ocekujem da cu dobiti redovno menstruaciju?Hvala unapred.

charlotte666

26.06.2012. 10:40

Poštovana doktorice

Qlaira tablete uzimam sada već drugi mjesec. Nakon što sam popila zadnju crvenu tabletu mjesečnicu nisam dobila, ali budući da uputstva priložena uz tablete kažu da to nije razlog za brigu nastavila sam piti tablete po zadanoj shemi. Sada sam na 11toj tableti drugog blistera i uz lagani osjećaj mučnine, promjenu raspoloženja i grčeve nalik menstrualnima pojavi mi se vrlo lagani smeđi iscjedak. Uz Qlaira tablete partner i ja smo gotovo uvijek (osim dva ili tri puta) koristili kondome, ali ja se još uvijek bojim da sam trudna. Mislite li da bih se trebala testirati? Qlaira tablete sam uzimala dva mjeseca prošlo ljeto i za to vrijeme su mi mjesečnice kompletno prestale i nisam imala nikakvih drugih nuspojava tako da me ovi novi simptomi posebno zabrinjavaju.
Hvala

27.06.2012. 12:00

dacalarasaska ,

u prvih nekoliko mjeseci su moguća probojna krvarenja, pa je potrebno strpljenje ili konzultacija ginekologa o drugim tabletama ako se isključila upala ili drugi mogući uzrok krvarenja koja se nakon više mjeseci korištenja ne smiruju. Pijte folnu kis..
Menstruacija uobičajeno uslijedi pod kraj kutije.

L.p

27.06.2012. 12:00

charlotte666,
da otklonite sumnju učinite test na trudnoću iako je vrlo mala šansa trudnoće.

L.p.

Bokica1

30.06.2012. 21:50

Poštovana doktorice,
većinu predhodnih pitanja i odgovora sam procitala. Pijem Qlairu 4 mjeseca i do sad sam uvijek dobijala menstruaciju posle crvene pilule, ali sada mi kasni 7 dana. To bi predpostavljam bilo normalno, ali kada sam pila prethodno pakovanje Qlaira tableta slucajno sam preskocila jednu i popila sledecu tabletu. Sutradan sam popila onu koju sam preskocila. Obje su bile iste boje. Nisam se prije brinula, ali sada sam pocela. Da li to smanjuje ili je cak moguca trudnoca? Unaprijed hvala.

02.07.2012. 10:30

Bokica1 ,

potpuno ste ispravno postupili jer su tablete identične i to ne bi trebao biti razlog kašnjenja mesntruacije .
Da otklonite brigu učinite test na trudnoću.

L.p.

Nazad
1 ... 11 12 13 14 15 16 ... 39
Naprijed