Autor
|
Poruka
|
FRANKA2204
|
16.05.2012. 12:00
Poštovana..nakon 6 mjeseci korištenja diana 35 sam se u dogovoru sa ginekologom prebacila na Qlariu jer sam od diana bila razdražljiva ,napuhana otežanu probavu sam imala i jako sam teško dobila menstruaciju u pauzi od 7 dana obično 7 dan ..Ja sam počela piti Qlariu nakon te 7 dnevne pauze.Od kada je kontracepcija sigurna ili moram 10 dana koristiti prezervativ kod odnosa?
Hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
16.05.2012. 23:25
Poštovana, prvih tjedan dana koristite dodatnu zaštitu.
|
sonjaaa
|
17.05.2012. 13:55
poštovani,koji je točan i potpun sastav Qlaira tableta.hvala.
|
|
17.05.2012. 20:15
Poštovana, estradiol valerat uz dienogest. Jedini kontraceptiv sa 17 beta estradiolom koji je istovjetan onome koji se producira u ženinom tijelu.
|
Lolica144
|
20.05.2012. 21:30
Poštovana dr. Beljo. danas sam popila drugu crvenu tabletu Qlaire (26.po redu) a menstruacija se nije pojavila..
Bole me jajnici kao da ću dobiti a menstruacije nigdje na vidiku... Kad sam prije pila Qlairu uvijek je dolazila 26 dan (tj na 2 crvenoj tableti) a sad je sve nešto pobrkano... Trebam li se brinuti ako izostane menstruacija? Dodatnu zaštitu nismo koristili ali dečko nije svaki put svršio u mene... Molim vas pomoć
Unaprijed hvala
|
|
21.05.2012. 16:55
Poštovana, ne trebate brinuti doći će menstruacija kroz dan dva.
|
ddd237
|
24.05.2012. 12:15
Poštovana,
Qlaira tablete uzimam već godinu i 5 mjeseci. Do sada nije bilo nikakvih ni najmanjih komplikacija. Menstruaciju sam dobivala svaki mjesec na prvu bijelu tabletu, čak mogu reći u sat točnu. No prošli mjesec mi se dogodilo da sam zaboravila popiti tabletu na 14. dan ciklusa. Srećom, nisam imala odnose 7 dana prije nego što sam zaboravila tabletu, a i štitili smo se 9 dana poslije propuštene tablete. Nekoliko dana nakon propuštene tablete dobila sam smečkasti iscjedak koji je trajao jedan dan. akon toga sam opet dobila mjesečnicu redovito na prvu bijelu tabletu. Normalno sam nastavila pit tablete, svaki dan u isto vrijeme, no ovaj mjesec mi se na 14. dan opet pojavilo to "krvarenje" od jedan dan. Ne znam jel to u redu pošto mi se nikad do sada nije to događalo.. dali da prestanem piti tablete?
|
spalatina
|
24.05.2012. 15:05
postovana doktorice, molim za odgovor na moju dilemu...
imala sam mirenu dvije godine i zbog konstantnih krvarenja sam je uklonila prije mjesec dana, te za par dana dobila menstruaciju i zapocela s Qlairom.
12-og dana sam imala spolni odnos, ali sam pila amoksicilin zbog upale sinusa. danas sam popila zadnju bijelu tabletu, ali nisam dobila menstruaciju.
Da li je moguce da je kontracepcija zakazala zbog istovremene konzumacije antibiotika, i koliko vremena da sacekam menstruaciju?
Partner nije ejakulirao u mene iako znam da to i nije potrebno da bi doslo do trudnoce.
Uspanicena sam i hitno trebam odgovor!
Hvala!
|
|
25.05.2012. 00:05
Poštovana, ddd237 nastavite uzimati pilule i ne brinite, događa se uz niskodozažne pilule.
|
|
25.05.2012. 00:05
Poštovana, ne brinite menstruacija će doći za koji dan. Ne brinite, ništa nije zakazalo.
|
spalatina
|
25.05.2012. 12:35
Hvala Vam najljepsa na odgovoru!
Zanima me jos jedno pitanje.. ukoliko imam odnos za vrijeme bijelih tableta, (ako nisam dobila menstruaciju), na koji nacin sam zasticena ako one nemaju aktivnih supstanci?
Da li trebam koristiti prezervativ ?
Hvala unaprijed!
|
|
25.05.2012. 23:30
Poštovana, bijele tablete su placebo ali ih pijete da očuvate ritmičnost uzimanja.
U to vrijeme možete imati odnos bez zaštite jer se radi o danima možda i satima do menstruacije, tako da se neće dogoditi trudnoća.
|
panikaaa
|
09.06.2012. 00:15
Poštovana!
Pijem Qlairu oko godinu i 3 mjeseca. Dosad je sve bilo u redu, ali sam u zadnjih tri mjeseca primijetila da u vrijeme kad pijem prvi red pilula (tamnožute i srednjecrvene), imam po dan-dva paralizirajuće grčeve u crijevima koji završavaju proljevom. Ne znam baš kolika je vjerojatnost da je to samo slučajnost, pa me zanima koje bih pretrage trebala napraviti i je li uopće moguće da mi se neke nuspojave jave nakon što sam pilule uredno uzimala godinu dana i nisam imala nikakvih loših nuspojava?
|
Lolica144
|
10.06.2012. 15:15
Poštovani,
pijem 3.kuticjicu Qlaire, i na 19.tableti mi se nakon odnosa s dečkom pojavio smećkasti iscjedak. Dali je to normalno ili??
Molim Vas da mi što prije odgovorite.. Nikad nisam ni jednu tabletu propustila.
Hvala Vam unaprijed.
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
10.06.2012. 20:25
panikaaa-javite se liječniku opće medicine kako bih ste učinili krvne pretrage pa ako ima potrebe naručite se kod gastroenterologa te UZV abdomena.
Svakako u te dane pijte dosta tekućine, čaj od nevena i stolisnika te jedite laganiju hranu.
L.P.
|
|
10.06.2012. 20:25
Lolica144-
u prvih 6mj moguć je spoting.
Svakako se javite svom ginekologu na kontrolu ako je spoting obilan u učestal.
Pijte Folnu kiselinu.
L.P.
|
Lolica144
|
11.06.2012. 10:20
Poštovani, krvarenje nije obilno, više je kao sukrvav iscjedak...
|
Korisnica001
|
11.06.2012. 13:50
Poštovana,
ovaj mjesec poćela sam piti Qlairu i nakon pročitanih uputa o konzumaciji drugih lijekova s kontracepcijskim pilulama ostala u nedoumici; tocnije zanima me je li djelotvornost pilula smanjena ukoliko uz njih redovito pijem i antidepresive ( u mome slućaju Xanax i Citram ) ?
Unaprijed zahvaljujem!
|
panikaaa
|
12.06.2012. 16:50
Doktorice, puno hvala na odgovoru!
|
|
12.06.2012. 16:50
Korisnica001,
konzultirajte se sa liječnikom koji Vam je prporučio terapiju treba li možda povećti dozu uz kontraceptivne tablete.
L.p.
|