Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Qlaira

Autor Poruka

kikica8888

24.02.2012. 21:30

Još jedno pitanje... Kako ginekolozi rješavaju problem zadržavanja vode od pilula? Jel ima šanse da prepišu neki diuretik? Promjena pilula mi ništa ne mijenja, jer sam probala njih 6 i od svih sam zadržavala vodu u nogama (čak i od Yaza, koji navodno pospješuje izlučivanje vode)! Prije 1,5god sam pauzirala s pilulama i noge su se istopile. Sad sam opet 6-9cm u plusu, u nogama i bokovima! Pazim što jedem, izbjegavam fast food, masno, slano... Probala sam piti i razne čajeve, ali ništa od toga mi ne pomaže!

Natalija Beljo, dr. med.

25.02.2012. 16:55

Ne propisujemo diuretike .

pilulica

27.02.2012. 14:50

Postovana doktorice,
Pijem Qlaira tablete vec mjesec dana,medjutim nikako mi ne odgovaraju imam jake glavobolje i nesvjestice.. Molim Vas mozete li mi Vi preporuciti neke druge kontracepcijske tablete umjesto njih??? (moj ginekolog je na godisnjem narednih 15 dana tako da ne mogu otici na konsultacije) Apotekarka mi je preporucila umjesto Qlaire da uzmem Triquilar.. Da li da pocnem s njima? Da li ima velike razlike izmedju njih i Qlaire i koje su??
Unaprijed hvala na odgovoru..Lijep pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

27.02.2012. 20:50

Radije probajte Logest .

bb_vt

28.02.2012. 21:35

Poštovanje,
Cura mi već negdje oko godinu dana pije Qlairu...menga je dolazila na prvu ili drugu crvenu tabletu, no međutim sad već 3 mjesec je nema. Dobila je na težini, česta promjena raspoloženja je vidljiva, počele su je sad i grudi svrbit...da li je to reakcija ili nešto drugo?

leptirica737

29.02.2012. 09:50

Poštovani,
zanima me da li Qlaira djeluje od prve tablete, tj. od kada sam zaštićena od trudnoće ako sam prvu tabletu popila drugi dan ciklusa ujutro (po uputi ginekologa jer sam tako bila naručena na pregled, a dobila sam dan ranije, a nisam pitala od kada počinje zaštita)? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

29.02.2012. 22:50

bb_vt javite se ginekologu.
leptirica737 Zaštićeni ste.

lina13

07.03.2012. 16:05

Poštovana
ginekolog mi je propisao Qlaire pilule i rekao da počnem piti sa prvim danom ciklusa...Mjesečnicu sam dobila 3.2. kasno navečer te sam tabletu popila ujutro 4.2. jer ih dan prije nisam imala kraj sebe. Da li je zbog toga smanjeno djelovanje Qlaire kao kontracepcijske zaštite?

Lorena999

07.03.2012. 18:20

Postovana doktorice
Pijem navedene tablete vec skoro godinu dana i menstruaciju sam dobivala 26 ili 27 dan odnosno na predzadnju tabletu
Sada mi kasni 6 dana jer sam popila vec petu tabletu iz drugog pakovanja
Dva puta sam zaboravila popit pilulu u roku 12 sati
Radila sam test za trudnocu i bio je negativan.
Cesto idem na wc i dosta umorna ali nemam mucnine.
Dali je jos rano da znam dal sam trudna?
Ili to samo hormoni divljaju?
Hvala puno

Natalija Beljo, dr. med.

08.03.2012. 22:40

lina 13 Ne
Lorena999 Sve ok

jomo5656

09.03.2012. 23:40

Poštovana,
Zašto su nestali naši postovi od 01.03 do 07.03. tako da nismo dobili odgovore.
usput, zahvaljujam na vašem trudu i odvojenom vremenu.
Lijep pozdrav.

Cybermed Info

09.03.2012. 23:50

Poštovana jomo5656,

Vaše poruke nisu nestale, nego ste Vi ranije postavili pitanje pod drugom temom - pilule qlaire:
http://www.cybermed.hr/forum/bole...i_stanja/kontracepcija/pilule_qlaire

Šteta što se niste sjetili da koristite tražilicu.

S poštovanjem,

Cybermed Info

Elentari

16.03.2012. 22:35

Doktorice,

evo bliži mi se menstruacija i još uvijek razmišljam - Yasmin ili Qlaira? Pisala sam Vam jako dugi post vezano za tjeskobu, pa sad gledam cure imaju problema s menstruacijom na qlairi a meni je menstruacija na yasminu bila točna kao švicarski sat. Pročitala sam da estrogen može promijeniti apsorpciju vitamina b i c i samim time uzrokovati tjeskobu. Razmišljam da uz Yasmin redovito pijem i centravit i b-kompleks, u tom slučaju postoje li kakve interakcije koje bi umanjile djelotvornost kontracepcije? Hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

17.03.2012. 22:05

Ako vam je Yasmin odgovarao nemojte ga mjenajati i dodatni vitamini neće djelovati na zaštitu.

Elentari

18.03.2012. 05:00

a da li je moguće da estrogen uzrokuje tjeskobu kao što sam ja imala zbog nedovoljne apsorpcije b vitamina?

Natalija Beljo, dr. med.

19.03.2012. 15:35

U svojoj ordinaciji nisam imala takav slučaj.

petra90

28.03.2012. 10:15

Poštovanje,
Pijem Qlairu otprilike vec godinu dana, dobila sam ih zbog obilnih menstruacija. Do sada je sve bilo u redu menstruacija mi se javljala poslije druge crvene tablete i trajala bi 3-4 dana. Ovaj mjesec mi je trajala jako malo oko dan i po i bila je jako slaba. Dan nakon nje (na prvoj tabletici iz nove kutije) sam imala nezasticeni odnos s deckom pa me zanima postoji li mogucnost da ostanem trudna ili bi trebalo sve biti u redu posto ih pijem vec dugo i redovito a i nisu bili plodni dani? Da ipak odem na pregled za svaki slucaj? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

28.03.2012. 21:10

Zaštićeni ste .

tinica3008

29.03.2012. 20:05

poštovana doktorice,

pijem qlairu od 6 mjeseca prošle godine. ovaj mjesec nisam dobila menstruaciju, čak niti smečkasti iscjedak, a znam da nisam trudna jer nisam imala spolne odnose od prošle menstruacije. da li se trebam zabrinuti ili? menstruacija mi je postala redovita, tako da mi nije jasno zašto je sada nemam

unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

30.03.2012. 13:45

Ako bi ste to ponovilo i sad nakon ove kutije javite se ginekologu . Sluznica je tanka pa je izostalo krvarenja.

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 39
Naprijed