Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Qlaira

Autor Poruka

dina11

03.04.2012. 13:00

Poštovana doktorice,

Dogodilo mi se to da sam umjesto tablete za 7. dan, popila onu za 14. i sad ujutro kad sam se probudila i vidjela to popila sam za svaki slučaju i onu od 7. dana, ali je prošlo 12 h. Te me zanima jel kontracepcija vrijedi jer sam imala spolni odnos unutar 7 dana. Zamijenila sam tablete slučajno, a vidim da one sadrže različite djelatne tvari pa me zanima šta da radim, jel postoji mogućnost da sam trudna ili da jednostavno kupim novo pakovanje i nastavim pit tamo di sam stala?

Nadam se da ste shvatili što sam Vas željela pitat,
Unaprijed se zahvaljujem.

Cris987

03.04.2012. 16:20

Dobar dan,
jucer sam popila zadnju nedjelatnu tabletu, a menstruacija mi još nije stigla.
Problem je što sam prije nekoliko dana, na 23,24 tableti shvatila da sam jedan dan u zaostaku,
naime zaboravila sam jednu tabletu uzeti, a neznam kada. Taj dan kada sam to shvatila uzela sam jednu navečer,
kada inače pijem, te iduci dan dvije (ujutro i navečer).
Danas bi trebala započeti s novom kutijom.
Zanima me trebam li biti zabrinuta, postoji li mogućnost za trudnoću, koliko je zaštita smanjena?

Natalija Beljo, dr. med.

03.04.2012. 23:40

dina11 Nakon zadnje crvene nastavite s novim blisterom.
Cris987 Nastavite dalje po shemi , sve ok.

anteica

21.04.2012. 00:45

Poštovana doktorice,

koristila sam 6 mjeseci Qlairu zatim godinu dana Yaz i sad sam se opet vratila na Qlairu,ali popila sam prvu tabletu nakon zadnje odnosno bijele tablete i sad nisam sigurna jesam li trebala poceti nakon zadnje aktivne tablete Yaza?

Natalija Beljo, dr. med.

23.04.2012. 00:40

Nakon zadnje roze, sad 10 dana dodatna zaštita.

Lolica144

23.04.2012. 00:50

Poštovana doktorice.
na 24 tableti Qlaire pokazao se smeđi iscjedak, a danas 22.04. na 26 tableti ni m od menstruacije.
Dali to mora biti tako ili? Pijem ju prvi mjesec nakon 5 mjeseci, jer sam bila na raznim antibioticima.
Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

23.04.2012. 22:40

Sve ok.

24.04.2012. 17:45

poštovana doktorice
Imam jedno pitanje i molila bi vas odgovor.Počela sam koristiti Qlaira kontracepcijske pilule prije mjesec dana,ja i moj dečko imamo spolne odnose i on je par puta ejakulirao u mene.Popila sam zadnju tabletu prije 2 dana i još nisam dobila menstruaciju,sada sam već popila drugu tabletu iz 2. kutije i još ništa,a pila sam tablete redovito nekih 1 sat možda ako sam zakasnila popit.Zanima me dal je moguće da sam trudna?hvala Vam.

Natalija Beljo, dr. med.

24.04.2012. 20:45

Ne.

25.04.2012. 08:45

Ok.A zašto mi onda kasni kad piše da bi trebala dobiti po drugoj crvenoj?Hvala Vam na razumjevanuju.

Natalija Beljo, dr. med.

26.04.2012. 16:50

Napisano je na drugoj jer u večini slučajeva dolazi tako , ali ima pacijentica kojima se pojavi samo malo smečkastog iscjedka dan- dva prije novog blistera.

dplasic

06.05.2012. 05:25

Postovani,
Imao bih pitanje i nadam se brzom odgovoru jer smo u strahu.
Moja djevojka je pocela piti Qlaire pilule te je prekjucer (4.5.2012.) popila drugu tamnocrvenu pilulu.
Menstruacija je izostala te nije primjetila nikakve , niti male iscjedke. Ovo joj je prvo pakovanje, odnosno prvi kartoncic i prve kontracepcijske pilule uopce.
Te pilule je pocela piti na 1.dan menstruacije kako je i preporuceno od njene ginekologice. Sve pilule su popijene svakim danom u tocno vrijeme te niti jedna nije izostala.
Nije bilo jaceg proljeva niti povracanja ikakvog.
Spolne odnose sa ejakulacijom , bez dodatne smo imali nakon 6.pilule(nismo tocno sigurni,mozda koja manje) i od tada smo prakticirali spolne odnose sa ejakulacijom i bez dodatne zastite. U strahu smo posto smo vrlo mladi.
Da li je moguce da je trudna?
Moram napomenuti da joj je menstruacija prije pocetka uzimanja pilula malo kasnila(par dana), ali kad je dosla , bila je potpuno normalna

Unaprijed Vam hvala na odgovoru !

panikaaa

08.05.2012. 23:35

Poštovana doktorice!
Pijem Qlairu više od godinu dana. Pred sat i pol sam popila 27. tabletu (1. nedjelatnu), a krvarenja još nema (inače mi dođe na današnji dan ujutro). Pri kraju prošlog pakovanja sam dobila antibiotik (mislim da je bio klavocin) i normalno sam dobila menstruaciju na 27. tabletu (10.04.). 2-3 dana prije mjesečnice sam imala spolni odnos, nezaštićeni, ali nije ejakulirao u mene. Uostalom, nije nas bilo strah i zato jer je to vrijeme pred menstruaciju, a pilule pijem redovito i uredno. Antibiotik sam pila još i na početku ovog pakiranja (zadnji sam popila 13.04. ujutro). Znam da antibiotici smanjuju djelovanje pilule (odnosi li se to na zaštitu od trudnoće, dolazak krvarenja ili na oboje?). U periodu između 15. i 19.04. sam u dva navrata imala proljev, ali nekih 8 sati nakon što sam popila pilulu. Ne znam što točno znači jaki proljev, ali nisam pila dvije pilule na dan nego sve prema uobičajenom rasporedu. Znam i da proljev može oslabiti djelovanje pilula. Spolni odnos sam imala nekih 5 dana nakon što je proljev prošao, nismo se dodatno štitili, ali nije ni ejakulirao u mene. Svejedno se brinem zašto menstruacija ne dolazi... Je li zbog antibiotika, zbog proljeva ili možda postoji mogućnost da sam ipak trudna (budući da znam da se zatrudnjeti može i zbog one tekućine na početku, ne samo od ejakulata)?

majach1985

11.05.2012. 19:35

Poštovana, imam kratko pitanje. Da li baš moram (nakon pauze) početi uzimati tablete 1.dan menstruacije ili mogu i drugi dan?? Unaprijed zahvalnahappy))

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2012. 02:45

Poštovani dplasic. Ne binite. Djevojka nije trudna. Dalje neka pije prema propisanoj shemi uzimanja kao i do sad.

Poštovana, panika ne radi se o trudnoći. Ne brinite.

Poštovana majach, baš prvi dan.

panikaaa

13.05.2012. 16:05

Hvala, doktore! Menstruacija mi i dalje nije došla, a danas trebam popiti 4. tabletu u novom pakovanju, ali kažete da se ne trebam brinuti, sigurno se ne radi o trudnoći?

13.05.2012. 18:05

Poštovana, nikako se ne radi o trudnoći.

panikaaa

15.05.2012. 23:30

Hvala Vam puno! I oprostite na smetnji

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 39
Naprijed