Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
26.07.2012. 23:00
ana_ana1987 ,
to je normalno u prvih 6mj a ako se nastavi svakako se javite ginekologu.
L.p.
|
Skoljka
|
27.07.2012. 21:20
Pocela sam da pijem pilule Qlaira-a proslog meseca od prvog dana menstruacije i pojavio se smedji iscedak oko 23.dana. Da bi se nakon druge popijene crvene tablete pojavilo normalno krvarenje, koje je trajalo 2-3 dana. Moram da napomenem da sam pila antibiotike nofocin 7 dana, a nakon toga cefalexin 4 dana, poslednja popijena tableta cefalexina je bila kada i prva bela tableta. Odnose nisam imala za vreme pijenja antibiotika. Da li ovi antibiotici smanjuju dejstvo pilule i nakon zavrsene terapije? Mada, u uputstvu pise da smanjuju samo antibiotici na bazi penicilina i eritromicin. Odnose sam imala tek nakon pocetka konzumiranja nove kutije.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.08.2012. 21:45
Poštovana, navedeni lijekovi ne umanjuju djelovanje kontraceptiva. Zaštičeni ste.
|
Yovana
|
06.08.2012. 10:50
Pre mesec dana sam sa Novynett-a prešla na Qlaira pilulice, jer sam imala spotting. Nakon i u toku ispijanja prvog blistera nisam imala spotting. Sinoć sam popila poslednju pilulu (belu) i danas krećem sa novim blisterom.
Menstruaciju sam dobila nakon ispijene 2 crvene pilulice(kao što piše u uputstvu), ali je krvarenje trajalo to veče i sutra u toku dana po par kapi. Danas (3. dan) ništa ne ide. tj od sinoć ništa ne ide.
Čitala sam da je to normalno da generalno se smanjuje krvarenje, al ovo je baš malo.
Druga stvar. s obzirom da treba da idem na more 30.8, a dobiću početkom 9. meseca, da ne bih dobila: Ne pijem crvene pilulice (25. i 26. pilulica) već započinjem sledeći blister?
Samo sam se malo zapitala, zašto tako malo krvarenja i da li imam razloga za brigu-
(PS: nisam pila nikakve lekove, tačna sam u minut što se tiće pijenja pilulice- tako da što se tiče teorije- ne bih trebala da sam trudna)
Hvala
|
|
06.08.2012. 11:40
Poštovana, oskudne menstruacije posljedica su uzimanja Qlaire. Ne brinite. Odgoda ciklusakao što ste i sami napisali.
|
Yovana
|
06.08.2012. 11:45
Hvala, stvarno ste super!
|
ana_ana1987
|
07.08.2012. 11:15
Postovana,pijem Qlairu vec neko vreme,i prema semi trebalo bi da dobijem 15.09, a ja bas tog dana odlazim na more... Kako da izvedem da dobijem ranije kako bi mi menstruacija do mora prosla, ili da eventualno imam na moru poslednja 2,3 dana? Da li mogu crvenu tableticu (25u), da popijem posle 21e zute umesto 24e zute (s' obzirom da one imaju istu kolicinu hormona), i tako dobijem 4,5 dana ranije?
Hvala unapred
|
ana_ana1987
|
07.08.2012. 11:15
I da, da li postoji mogucnost da ce mi se zbog toga poremeiti ciklus? Da li posle nastavljam normalno da pijem sledecu kutiju,bez ikakvih dodataka tabeleta?
|
|
07.08.2012. 12:25
Poštovana, nemojte popiti dvije zadnje aktivne pilule i ne pijte placebo i dobit ćete ranije ili nakon zadnje aktivne preskočite placebo tablete te krenite sa novim blisterom.
|
ana_ana1987
|
07.08.2012. 20:10
a jel se time sto necu popiti crvene i bele tabletice zastita nece umanjiti,ili treba da koristim i druge metode zastite neko vreme?
|
|
07.08.2012. 22:40
Svakako dodatna zaštita kroz 10 dana.
|
Minchy92
|
08.08.2012. 23:50
Postovani! Htjela bih da vas pitam u vezi ovih pilula (Qlaira) Prosli mjeces sam ih pila i na zadnjoj (bijeloj) tableti sam dobila mnzs(ujutro). Odmah navece sam krenula sa novom tablom i dva dana kasnije mnzs je potpuno stao. Znaci dva dana je trajao i stao. Sada sam na 10. tableti i vec dva dana imam izrazito zut i gust iscjedak bez ikakvog mirisa, a ne znam sta je u pitanju. Tablete redovno pijem, tako da nema ni govora o trudnoci, ali ipak voljela bih strucno misljenje. Hvala
|
|
09.08.2012. 11:20
Dakako da se ne radi i trudnoći. Iscjedak je odraz poremećaja vaginalne flore i obično se radi o bakterijskoj vaginozi. Ako niste u prigodi posjetiti ginekologa savjetujem multigyn actigel te nakon toga svakako lokalno i neki od vaginalnih probiotika.
|
Yovana
|
19.08.2012. 21:10
poštovani,
s obzirom da neću piti crvene i bele pilulice iz blistera, nego odmah nakon 24. pilulice započinjem novi blister, da li sam zaštićena, ili moram da korisitm još neku zaštitu?
|
|
19.08.2012. 22:55
Zašičena ste. Ne treba dodatna zaštita.
|
Malabalava
|
21.08.2012. 00:05
Postoji li odgovarajuca zastita ako sam nakon cijelog blistera Yazza( i placebo) pocela uzimati Qlaira? Popila sam cijeli blister, sad pijem 4 tabletu od drugog. Menses mi je izostao, ali osjecam napetost trbuha i povremene grceve.
|
Malabalava
|
21.08.2012. 00:10
Presla sam s Yazza na Qlaire, ali sam nastavila nakon placebo tableta. Menstruacija mi se nije javila, niti ikakvo krvarenje. Sad vec pijem drugi blister, 4 dan. Moje pitanje je jel moguca trudnoca. S Yazzom mi je sve bilo uredno sto se tice menatruacije i uzimanje tableta je uredno. Osjecam napetost u donjem dijelu trbuha, cak i povremene grceve. Zahvalna!
|
valentina90
|
21.08.2012. 00:10
Postovani....pocela sam koristiti Qlaria pilule i sad sam vec na 4. tableti(nikad prije nisam koristila tablete)....zamjetila sam male crvene pristice na prsima i na ledima....je li to normalno?hoce mi to tako stalno biti?koliko su sigurne ove tablete?
hvala unaprijed
|
|
21.08.2012. 17:30
Poštovana malabalava napravite test na trudnoću, a ako je negativan nastavite dalje sa kontracepcijom.
|
|
21.08.2012. 17:30
Poštovana, vidjet ćete da li će se dalje pojavljivati papule ili će stati samo na ovima. Vjerovatno se radi o alergijskom osipu, ali ako je slabo izražen i ne nastaju nove promjene ne trebate prekidati terapiju. Tablete su vrlo sigurne, ako se redovito uzimaju u isto vrijeme i ako se drži uputa o uzimanju te ako se ne preskaču tablete.
|