Autor
|
Poruka
|
Skoljka
|
22.08.2012. 22:55
Postovani, da li antibiotik CITERAL, brufen i paracetamol smanjuju dejstvo tableta Qlaira?
|
Cris987
|
22.08.2012. 23:50
Pijem Qlairu već više od godinu dana i strah me je li moguće da se organizam navikao na hormone?
Menstruaciju sam trebala dobiti prije 3,4 dana, kada sam popila zadnje tablete pri kraju pakiranja, sada sam na drugoj tableti novog pakiranja.
Imala sam lagane bolove i osjecaj da cu dobiti, ali nije bilo niti smećkastog iscjetka.
Mensturacija je izostala i znam da je moguće da izostaje, piše da se to događa u 15% ciklusa, ali strah me trudnoce.
Mislim da nisam preskočila niti jednu tabletu, ali naravno paničar u meni se probudio i danas sam napravila test (clear blue compact) i bio je negativan.
Ali, možda je rano za test? Iako je prošlo par dana od kada sam trebala dobiti.
Mogu li biti mirna ili da se zabrinem?
|
valentina90
|
22.08.2012. 23:50
samo da Vas pitam jos nesto (vezano za tu alergiju i te malene pristice) da li mislite da bi trebala promjeniti tablete i koliko dugo bi trebala cekati da vidim da li ce se nesto promjeniti?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
23.08.2012. 18:30
Poštovana, skoljka navedeni lijekovi ne umanjuju djelovanje kontraceptiva.
|
|
Poštovana cris, možete biti mirni. Ne radi se o trudnoći.
|
|
Poštovana,valentina, mislim da za sada ne trebate mjenjati pilule. Ako alergija ne jenjava ili se pojača onda da, ovako ipak ne.
|
Cris987
|
23.08.2012. 19:10
Hvala,
još da Vas pitam, koji su razlozi za izostanak menstruacije i je li to normalno?
|
|
23.08.2012. 22:10
U 15 posto slučajeva izostane jer se radi o ultraniskodozažnom kontraceptivu, razina hormona je toliko mala da neki put ne dođe do prijelomnog krvarenja.
|
LisaWannaKnow
|
24.08.2012. 19:30
Pozdrav, pila sam qlaira tablete oko godinu dana, i odlucila malo napraviti pauzu. Je li pauza uopce potrebna, a ako nije, je li stetno ako ju nekada (na 3-4 mjeseca) napravim. Hvala
|
|
24.08.2012. 21:15
Poštovana, uz navedene današnje kontraceptive pauza nije potrebna. Ako ju želite napraviti na pra mjeseci također nije pogreška.
|
valentina90
|
25.08.2012. 19:55
Evo opet mene sa jos jednim pitanjem. Popila sam 9. tabletu Qlarie i menstruacija ne prestaje,nije onako jaka kao na pocetku,slaba je,al je tu.Je li to normalno ili je to nekakav poremecaj? (ponovno napominjem ovo mi je 1. put da pijem kontracepciske pilule)
|
|
25.08.2012. 21:30
Normalno je,nastavite dalje piti.
|
valentina90
|
30.08.2012. 15:00
Samo da vas jos nesto pitam.koliko dugo ce mi biti to krvarenje?koliko dugo je to normalno?
|
|
30.08.2012. 15:55
Ne znam koliko dugo će trajati. Pokekad tijekom započinjanja uzimanja krvarenje traje cijli mjesec. Ali kao što sam rekao ne prekidajte sa uzimanjem.
|
charlotte666
|
06.09.2012. 23:20
Poštovana
Četvrti mjesec pijem Qlaira pilule i ovaj mjesec mi je izostala mjesečnica. Odnos sam imala samo dvaputa na početku ciklusa (u prvih pet dana), a oko 13. dana pojavio mi se smeđi iscjedak koji je potrajao oko dva dana. Postoji li šansa trudnoće? Mjesečnica mi je u drugom mjesecu također izostala, a probojno sam krvarenje imala i prošli mjesec.
Hvala
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
07.09.2012. 12:10
charlotte666,
mala je šansa za trudnoću ali postupnik kaže da kod svakog izostanka mnestruacije treba učiniti test na trudnoću.
L.p.
|
ornina
|
07.09.2012. 15:25
pozdrav,
pijem qlaira pilule vec 5 mjeseci, na njih sam presla sa novynette jer sam imala spotting i nakon godine dana koristenja.
prvi mjesec nisam imala nikakve nuspojave,ali nisam imala ni menstruaciju, nakon toga dobivam menstruaciju svaki put na 15toj tableti i krvarim obilno cak do 7 dana?!
neznam dali da pricekam jos ,jer se mozda organizam nije privikao ili da trazim opet nove pilule??
hvala unaprijed na odgovoru!
|
petra90
|
09.09.2012. 15:05
Koristim Qlairu već godinu i 7 mjeseci. Doktorica mi ih je prepisala zbog neredovitih (svakih 40-50 dana) i obilnih menstruacija. Odgovaraju mi, menstruacije su krace i bezbolne ali sam se dosta udebljala od njih, najviše u području stomaka te bi ih prestala piti.
Zanimaju me posljedice nakon prestanka uzimanja?
Hoće li mi se vratiti neuredni ciklusi?
I da li, ako mi se vrate problemi, mogu opet nastaviti s Qlairom ili postoje neke druge s kojima cu se manje debljati? Hvala!
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
10.09.2012. 16:05
ornina ,
obzirom na navedeno najbitnije je učiniti ginekološki pregled, UZV te CB kako bih se otkrio uzrok problema i tretirao.
Nakon toga se može odlučiti o daljnjoj preporuci.
L:p.
|
jeka1980
|
13.09.2012. 10:20
Postovani,
Prekinula sam da pijem Qlaira pilule posle sedme popijene zbog probadanja u grudnom kosu. Posle par dana mi se pojavio braonkast iscedak koji je bio jako oskudan ali trajao je 6 dana. Interesuje me da li bi menstr. trebala da bude u ocekivanom periodu i ako je postojala ovulacija, da li su meni plodni dani bili kao i ranije oko polovine ciklusa ili se to sada poremetilo? Hvala
|