Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoca

Autor Poruka

Andreja-vz

24.08.2018. 15:30

Postovani,
Vec par godina pijem tablete za depresiju i anksioznost. Zoloft i oksazepam te urotrim zbog atresne inkontinencije koja je vec skoro i prosla.
Uz to pijem i euthyrox 25mcg.
Zanima me bi li mogla zatrudniti dok pijem jos te sve tablete ili moram prekinuti neke prije nego pokusam zatrudniti?
Ako da koje i koliko prije pokusavanja ili mogu prestati kad i ako zatrudnim?
Hvala!
Lp
Andreja

Ivo Balenović, dr. med.

24.08.2018. 23:15

Poštovana, Zoloft i oksazepam ne smanjuju plodnost, ali ih nije preporučljivo uzimati tijekom trudnoće, odnosno dozvoljene su samo ukoliko postoji stroga indikacija za trudnicu

Izzy's_wife

26.08.2018. 13:55

Poštovani,

Trudna sam 6+1 sedmica. Na ginekoloskom pregledu mi je receno da je sve uredno i da pocnem s primjenom Folacin tableta. Međutim otkako sam ukljucila te tablete imam mucnine i uzasnu malaksalost. Jucer nisam popila tabletu cisto da vidim da li je od njih ili su to jednostavno simptomi trudnoce. Danas se osjecam bolje mucnina mi je manja ali malaksalost je jos prisutna. U vecernjim satima mi stopala, sake i glava "gore" bukvalno kao da su zapaljena. Da li sve ovo nesto s cim cu se morati nositi ili Folacin ima i svoje uloge? Da li mogu promijeniti proizvodjaca ili unosit manju kolicinu folne kiseline? Folacin tableta sadrzi 5mg, da li je to puno?

Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

26.08.2018. 16:25

Poštovana, rijetka, ali moguća nuspojava Folacina je mučnina i poremećaj probavnog sustava. Folacin je vitamin B9 kojeg tijelo ne može pohraniti, a važan je u razvoju živčanog sustava. Ukoliko imate nuspojave na tablete, savjetujem da B9 vitamin unašate preko namirnica koje su njime bogate, a to su zeleno povrće, špinat, grah, bob, soja, mlijeko, avokado.