Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoca

Autor Poruka

Cocounatspray123

05.05.2017. 17:50

Postovani molim za savjet
Imala sam spolni odnos s deckom 18.4.2017. Kada sam bila u plodnim danima. Koristila sam prezervativ nije puko ni nista slicno. Menstruacija mi kasni 3 dana trebala sam je dobit 2.5 umornija sam u zadnje vrijeme ali to je moguce i zbog skole. Jako se brinem jer sam jos premlada za dijete. Molim Vas za savjet i zahvaljujem na Vašem odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

06.05.2017. 19:50

Poštovana,
ako ste koristili prezervativ kao zaštitu,a on nije pukao trudnoća nije moguća.

Cocounatspray123

07.05.2017. 11:25

Zahvaljujem na Vasem odgovoru. Samo sam zaboravila napomenuti da sam pocela uzimati tablete (deoksyclin) protiv akni. Je li moguce da to ima veze s kasnjenjem menstruacije?

Ivo Balenović, dr. med.

07.05.2017. 22:50

Poštovana,
antibiotici mogu poremetiti menstruacijski ciklus tako da menstruacija kasni ili izostane.

ZabrinutiKorisnik

08.05.2017. 18:00

Poštovani, moja djevojka i ja imali smo analni odnos dan nakon njene menstruacije. Ejakulirao sam u nju, no ejakulat nije izasao van zato sto je lezala na trbuhu. Nakon dvije-tri minute lezanja, otisla je na wc da ocisti to.
Tamo je sjedila minutu-dvije, te se je tada sjetila da bi mogla staviti tampon (da sperma ne dođe do rodnice).
Problem je u tome što nismo sigurni jeli se ejakulat izlio po površini vagine prije toga. Nakon toga nismo imali odnose, no dan nakon plodnih dana počela je osjećati blage mučnine (jutarnje) koje su trajale dva-tri dana, no ni u jednom trenutku nije povraćala. Kroz to vrijeme osjećala je bol koju osjeća​ pred menstruaciju. Također, par dana nakon ovulacije pojavio (samo jednom) se je žuto-bijeli iscjedak.
Menstruacija bi joj trebala doći sutra, no mi smo u panici i strahu.
"Simptomi" koje ona dobiva za vrijeme pms-a su tu... Povećan apetit, prištići i promjenjiva ćud.
Hvala vam unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

09.05.2017. 20:50

Poštovani,
imali ste odnos u vrijeme neplodnih dana, a i obzirom da nije bilo ejakulacije u rodnicu šanse za trudnoću su gotovo nikakve.

Anonimus2530

09.05.2017. 22:30

Znači imala sam spolni odnos s dečkom,na dan ovulacije,on nije svršio ali nisam baš sigurna da li je bilo predejakulata..kad sam trebala dobiti menstruaciju kasnila mi je 2-3 dan, s tim da mi je prošla menstruacija uranila 3 dana.. i imala sam krvarenje 4-5 dana kao što i inače traje... ali zanima me može li to biti ono implantacijsko krvarenhe,i koliko ono uopće dugo traje, hvala unaprijed??

Ivo Balenović, dr. med.

10.05.2017. 16:25

Poštovana,
implantacijsko krvarenje traje 2 do 3 dana i veoma je oskudno, puno manje od normalne menstruacije.

mirela001

16.05.2017. 15:55

Poštovani,
ciklusi mi inače traju 25-26 dana s tim da 2-3 dana prije toga imam spotting. jučer mi je bio 26 dan ciklusa i bila sam na uzv prije ivf postupka. nalaz je u redu, jajnici normalne veličine, slobodne tekućine u duglasu, na lijevom jajniku viđene 2 antralna folikula, a na desnom jajniku 3. pošto ja ni danas nisam dobila menstruaciju i nemam nikakvh znakova da ću ju dobiti, dali je moguće da su takvi folikuli vidljivi i u trudnoći?. još nisam radila test na trudnoću , pa me zanima dali po tom nalazu postoji mogućnost trudnoće?
puno hvala

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2017. 10:55

Poštovana,
teško je prema ultrazvuku jajnika zaključivati radi li se možda o trudnoći, ali u ranoj trudnoći se na jajniku ultrazvukom može vidjeti cista žutog tijela koja je drugačijih ultrazvučnih karakteristika od folikula.

mirela001

17.05.2017. 12:25

Poštovani,
puno vam hvala na odgovoru. da vidjelo se žuto tijelo. mene su zbunili antralni folikuli do 5 mm koji će se razvijati do ovulacije. još uvijek nema nikakvih naznaka da ću dobiti, pa ću pričekati još koji dan i uraditi test ako mi ne dođe.
puno hvala
lp

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2017. 19:25

Svakako učinite test. Nadam se da će sve biti ok. Pozdrav.