Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

trudnoca?

Autor Poruka

maris30

06.12.2014. 23:20

Postovani,kasni mi 6 dana a konstantno imam grceve i cestu potrebu za toalet.Danas radila test i pokazao blijedu crticu potvrde trudnoce.Problem je sto se brinem da li su ti grcevi normalni i mogu li vec u ponedjeljak kontaktirati svog ginekologa za potvrdu trudnoce.Vec imam jedno dijete a zadnja trudnoca zavrsila kiretazom pa sam.Zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.12.2014. 12:50

Svakako otiđite na pregled u ponedjeljak za dokaz intrauterine trudnoće.

maris30

12.12.2014. 16:45

Postovani doktore zahvaljujem vam na odgovoru.Bila sam na pregledu i utvrdjena je trudnoca oko 5 tjedana,doktorica mi je prepisala terapiju duphaston 3x1.Iduci pregled mi je za 7 dana.Citala sam da je ta terapija za cuvanje trudnoce,pretpostavlja zbog prethodnog propustenog pobacaja.Vec imam jedno dijete pa se iskreno nadam da taj pobacaj nema neki vanjski uzrok vec neku gresku,kako mi je receno te da mogu pozitivno razmisljati o ovoj koja se sada dogadja.

13.12.2014. 00:35

Molim. Nadajmo se da će sve biti u redu.

Ivance 2773

14.12.2014. 13:15

Poštovani doktore,
imam redovne menstrualne cikluse, sada mi kasni jedan dan, postoji mogućnost trudnoće. Na grliću maternice sam napipala kvržicu (muž je) poput kamenčića, grudi su mi bile otekle, a sada su splasnule. Jutros nakon odnosa imala sam strašne bolove u doljnjem dijelu trbuha ja bih rekla maternica i jajnici. suze su mi išle na oči. Nedavno sam imala, ne znam ni je li vrijedno spomena, malo smeđeg iscjetka. Imam bijelo pranje. E sada, prije godinu dana, tri su mi testa kroz tri tjedna od kašnjenja pokazala negativno, ginekologinja me pregledala i rekla da nema trudnoće (bez uzv i bete), dala mi Provera tablete, nakon čije terapije su počele mučnine i novi test je pokazao pozitivno. Dr. je rekla da je s bebom sve ok, da bi na sljedećem pregledu ustanovila da je beba zamrla prije 10 dana i uslijedila je kiretaža. U tu dr. više nemam povjerenja, a ni u testove. Idući tjedan ću privatno kod gin. S obzirom da sam nestrpljiva, možete li mi reći na što bi ta kvržica mogla upućivati? Imala sam problema s neugodnim jakim mirisom prošli tjedan koji ni dnevni ulošci nisu puno ublažili. Također sam prije dva tjedna imala grčeve u nogama. Trebam lise zabrinuti? Ukoliko je trudnoća u pitanju, utječe li ta kvržica na nju? Unaprijed Vam hvala na odgovoru sada i odgovorima na pitanjima o tim Provera tabletama prošle godine, ispostavilo se da ste bili u pravu.

14.12.2014. 21:45

Radi se vjerovatno o cisti Bartholinijeve žlijezde ili polipu.
Napravite prvo test na trudnoću. Ta izraslina nema implikacija na trudnoću.