Autor
|
Poruka
|
sanyy84
|
03.10.2014. 17:35
Pozdrav postovani
U dilemi sam velikoj pa da pocnem: imam redovne menustracije svakih 28 dana koje traju 5 dana.U vreme plodnih dana imala sam odnose i sada mi menustracija kasni 18 dana radila sam test 7 i 10 dana od kasnjenja menustracije ali su bili negativni ja imam bolove u nogama i ledima i imam zgaravicu u ustima povratila sam nekoliko puta a bjeli iscjedak imala sam nekoliko prvi dana ali sada ne.Interesuje me vase misljenje o tome unaprijed se zahvaljum....
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
03.10.2014. 21:15
Ako su testovi negativni ne radi se o trudnoći.
O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima.
|
kikica91
|
10.10.2014. 14:55
Postovani
Molim Vas za jednu pomoc. Radila sam 2 testa za trudnocu pokazali su pozitivan rezultat. Javila sam se ginekoloku i po mojoj menstruaciji zadnjoj koja je bila 25.8 bi trebala biti 6tj trudna. Medutim na ultrazvuku se tek vidi kao sjena i poslao me je vaditi beta hcg. Danas sam isla izvaditi i vrijednost bete je 1486.70 nije mi jos nista sa sigurnoscu rekao. Rekao mi je da za 7 dana odem opet izvaditi betu pa ce mi opet ultrazvuk raditi... Reci te mi jel bi vi mozda znali dali je u pitanju onda trudnoca? Sva sam zbunjena nista mi ne govori i bad me strah.
Hvala unaprijed Lijep pozdrav
|
|
10.10.2014. 23:15
Naravno da se radi o trudnoći.sa vrijednostima beta hcga iznad 1000 trudnoća se mora vidjeti u maternici.
Ono što ne znamo da li je trudnoća u maternici ili vanmaternična.
|
el-sm
|
11.10.2014. 11:30
Pozdrav postovani
imam redovne menustracije svakih 28 dana koje traju 5-6 dana.U vrijeme plodnih dana imala sam odnose jednom , ai prije njih dva puta, bez zastite,,,ali momka nikada nije svrsio u mene.( zadnju menstruaciju sam imala 12.09 dobila sam je navece... danas je evo 10.10 a nisam je dobila).
Ono sto me zanima i da li i ma veze sa trudnocom je to da sam dva dana posle prvog odnosa posle ove menstruacije imala bolove na desnoj i zatim na lijevoj strani stomaka kao grceve,i vagina mi je bila otekla i bolila me je, to je trajalo 2-3 dna i prestalo.
A sada evo vec zadnjih 4-5 dana imam sve kao i uvijeka kad trebam dobiti menstruaciju, grudi me bole, stomak me boli, tako isti i donji dio ledja ponekada..tako mi se uvijek desava, al eto nisam dobila jos.
pa me zanima koliko su sanse da sam trudna i zbog cega su mi bili oni bolovi i otecena vagina, imali to veze sa trudnocom kakve ili je u pitanju samo prehlada ili tako nesto...
hvala i lijep pozdav.
|
kikica91
|
11.10.2014. 11:30
Ginekolog je meni radio ultrazvuk prije beta hcg. A za sad me nista jako ne boli u trbuhu kako sam citala o vanmaternicnoj trudnoci. Ja cak imam bijeli isjedak sto sam citala da je to normalno. A opet posto si ja bas nemogu tocno odrediti kad je meni menstruscija pocela jer meni zna trajati po 7-8 dana al prva 3 samo neke mrlje i onda tek procuri.. pa mislim da je bilo jako malo pa se zato nije nista vidjelo
|
|
11.10.2014. 16:45
El-sm imali ste odnose u vrijeme plodnih dana, kasni vam menstruacija stoga prvo napravite test.
|
|
11.10.2014. 16:45
Kikica odgovorio sam vam. Nadam se da ste me shvatili.
|
kikica91
|
15.10.2014. 20:30
Ponovni nalaz bete mi je 9661.50 danas sam opet bila na ultrazvuku doktor mi je rekao da je u maternici ali da to nije 7tj. Kao sto bi po mojoj menstruaciji trebalo biti.Jer je jos to malo, a sa 7tj bi se dosta toga trebalo vidjeti...rekao je da za 10 dana dodem da vidi dali raste... sto vi misli te? Dali se mozda radi o kasnoj ovulaciji. Jako sam zabrinuta
|
|
15.10.2014. 21:45
Vjerovatno se radi o kasnijoj oplodnji i nidaciji.
Vjerovatno će biti sve dobro. Slažem se s mišljenjem vašeg ginekologa.
|
Mini77
|
10.11.2014. 13:35
Pozdrav,
Zadnja menstruacija mi je bila 8.10 i normalno je trajala. Nezasticen odnos sam imala 15.10 u toku menstracije. Ovaj mjesec sam dobila menstruaciju 8.11 i uzasno me donji dio trbuha bolio taj dan i bila je slaba i trajala 2 dana ali dok sam mokrila su bili ugrusci u vodi a na ulosku samo malo krvi velicine naranđe. I imam te simptome menstruacije da me boli trbuh.. A vec neko vrijeme me malo pece dok pisam. Strah me pa mi molim vas recite da li se radi o trudnoci? I zasto mi je menga sad trajala 2 dana i bila slaba
? Hvalaa
|
Nikolina1210
|
10.11.2014. 18:45
Pozdrav! Trudna sam 7tjedana. Prosli uzv bio u redu, pijem duphaston 3x1 radi iscjetka krvavog. Danas sam imala bolove, trajali su mozda uru vremena, u podrucju donjeg trbuha, poceli lagano pa jace. Kasnije kad je stalo smirilo se. Ginekolog mi je radio jutros. Radi tek sutra popodne. Sto bi to moglo biti? Hvala
|
|
10.11.2014. 23:35
Mini ne radi se o trudnoći.
|
|
10.11.2014. 23:35
Nikolina nastavite s terapijom. Potrebno je napraviti cervikalne briseve, urinokulturu, crp, krvnu sliku itd.
|