Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoca

Autor Poruka

Emilija031

14.07.2014. 21:15

Dobar dan! Imam pitanje, u vezi trudnoce. Zanima me dali se moze 18og dana u ciklusu zatrudnijeti? Naime zadnji puta sam dobila menstruaciju 26.06., a imala sam spolni odnos 12.07. Koristili smo zastitu, ali ja mislim da mu je pukao kondom. Inace ne pijem nikakve kontracepcijske tablete, jer nemam cesto spolne odnose. I dali ima ikakav nacin da se trudnoca sprijeci osim uzimanja pilula? Unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.07.2014. 22:30

Ako su ciklusi neredoviti na godišnjoj razini onda šansa postoji.
U protivnom šansa je mala.

Emilija031

15.07.2014. 09:15

Hvala vam na odgovoru. Da, imam redoviti ciklus, svakih 28 dana.

15.07.2014. 19:20

Molim.

nela1993

19.07.2014. 21:55

Pozdrav.
Trudna sam 20 tjedana... beba je u redu. Normalno se razvija. Doktorica mi je dijagnosticirala placentu previu marginalis i odredila strogo mirovanje. Ja jos ne krvarim. Nadam se da se bude situacija popravila. Zanima me dal se striktno moram drzati krevet-wc? takodjer me zanima dal radi tog mogu izgubit dijete. Jako me strah i izvan sebe sam. Rekla mi je da kolko god da se cuvam da mogu samo prokrvarit preko noci. sad

20.07.2014. 08:35

Sve je to točno. No često se viđaju u trudnoći nisko inserirane posteljice a rijetko krvarenje iz njih.
Svakako nije nužno da striktno ležite. Posteljica će se podići svakako, ne brinite.