Autor
|
Poruka
|
I.nana
|
08.11.2013. 01:25
Pozdrav. Imam pitanje. Pocela sam po prvi puta piti kontracepcijske pilule, ginekologica mi je savjetovala da ih pocinjem piti prvog dana mjesecnice, kad sam trebala dobiti mjesecnicu, popila sam tabletu(to je bilo prije nekih dva tjedna) imala sam odnos bez zastite, ali nisam jos danas dobila mjesecninu, imam samo tockasto krvarenje. Zanima me jos dali sam ja zasticena od prvog dana uzimanja tableta, ako je decko mozda ejakuirao u mene za vrijeme kad sam pila tablete?i dali moze doci do zaceca?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
08.11.2013. 11:00
Ne znam što da vam kažem. Pilule se piju od prvog dana KAD DOBIJETE MENSTRUACIJU a ne od dana kad bi trebali dobit.
Pa zar nitko ne čita uputstva lijeka.
|
Mickooo
|
08.11.2013. 19:10
Ako sam imala redovnu menstruaciju 29.10. u trajanjju od 5 dana, bilo je obilno kao i svaka do sad, i od tad sam imala dva puta sex , sa kondomom, da li postoji mogucnost trudnoce, jer me boli s vremena na vrijeme stomak, koji je tvrd, i dosta veci nego inace, da li postoji neka mogucnost da je ta menstr. bila 'lazna' , pomozite mi, ne znam sta da radim, u panici sam , stalno gledam u stomak, opsjednuta sam :/ Hvala
|
|
09.11.2013. 01:30
Ne radi se o mogućnosti trudnoće. Imali ste menstruaciju.
|
Mila24
|
13.11.2013. 09:10
Poštovani, zadnju menstruaciju sam dobila 1.10, dok ovaj mjesec jos uvijek nisam dobila, radila sam test na trudnocu prije dva dana u popodnevnim satima, i bio je negativan imam bolove u stomaku isto kao da cu dobiti, da li je moguca trudnoca
??
|
Mila24
|
13.11.2013. 09:15
P.S. Prosle godine u istom mjesecu nisam imala menstruaciju, da li se to opet desava?
|
ljetna oluja
|
13.11.2013. 15:45
Ako sam imala sex sa kondom, nakon cega je on prije svrsavanja skinuo kondom i svrsio po mom stomaku.. a ja odmah prebrisala ( nisam imala mogucnost pranja) da li je moguca trzdnoca na taj nacin? Hvala
|
|
13.11.2013. 16:45
Mila ne radi se o trudnoći ako je test negativan.
|
|
13.11.2013. 16:45
Ljetna oluja, nije naravno ako ste sigurni da je tako i doista bilo.
|
ljetna oluja
|
13.11.2013. 18:10
Kako mislite ''ako je doista tako i bilo''.. Sta je moglo da bude? Molim Vas objasnite mi.. Nije svrsio unutra, nego kad je zavrsio, skinuo je kondom i na stomak. Hvala!
|
|
13.11.2013. 18:50
ovako,imala sam s dečkom nezaštićen odnos (ušao je u mene 3-4 puta i to je sve,nije svršio u mene) 21. dan(ako računam od početka mjesečnice,znači dan kad je krvarenje počelo), a 15.dan(ako brojim od dana kad je krvarenje prestalo). zanima me postoji li mogućnost trudnoće? napominjem da imam neredovite cikluse pa me zbog toga i strah neželjene trudnoće.molim hitan odgovor,jer mi se ovo nije još nikada dogodilo.hvala
|
|
13.11.2013. 20:55
Ljetna oluja, mislio sam vi znate da li je doista tako bilo. Ako je tako ne radi se o mogućoj trudnoći.
|
|
13.11.2013. 20:55
Mileva, ne vidim raloga zabrinutosti. Nije bilo ejakulacije, kako bi onda ostala trudna?
|
|
13.11.2013. 23:20
dosta sam neupućena u taj dio,a na netu se svašta može pročitati tako sam naišla na to da muškarac tijekom cijelog odnosa ispušta nekakvu tekućinu,a pošto sam ja veliki paničar i pošto nije bilo zaštite odlučila sam pitati.a uz sve to su mi i ciklusi neredoviti i ne mogu izračunati koji su mi plodni dani pa sam malo počela paničarit.ništa,onda se nadam da dobijem ubrzo mengu,a ako ne kupim test.
|
|
13.11.2013. 23:20
zaboravila sam spomenuti da je u igri bilo i malo alkohola pa eto otkud zabrinutost
|
|
14.11.2013. 10:10
Odgovorih vam.
|
|
14.11.2013. 20:40
doktore,molim odgovor još samo na ovo pitanje.
ako mi je menstruacija bila 16.9-22.9,a zadnja 20.10-25.10. znači li to da su mi plodni dani bili oko 9.11(kad i odnos) ili
su plodni dani 14.-16.dana od početka krvarenja? (prijateljice su mi rekle da su plodni dani 14-16.dana ciklusa znači 2.10,3.10,4.10 ,a na
onim kalkulatorima na netu mi računa da su bili oko 9.10).nadam se da ćete mi moći pomoći.
|
|
14.11.2013. 21:25
Bili su plodni dani ali je već vjerovatno ovulacija davno prošla.
|
ljetna oluja
|
28.12.2013. 18:55
Postovani doktore.. Molim Vas da mi date Vase misljenje o mojoj situaciji..Naime imala sam odnos 5.oktobra 2013. bez zastite ali nije svrsio u mene, menstruaciju sam dobila 19. oktobra (28. dan ciklusa) i trajala je oko 5 dan, stim sto je 5.dan bilo nesto slabije..Zatim sam imala odnos 2.novembra, ovaj put koristili smo kondom, i kad je decko osjetio osjetio da ce svrsiti izasao je iz mene..i skinuo kondom i svrsio mi na stomak, a to sam odmah prebrisala..Menstruaciju sam dobila 15.novembra..Poslije 2 novembra nisam vise imala odnos. Posto sam panicar, radila sam i test na trudnocu 28 i 29 novembra ali su oba bili negativni.Opet sam dobila redovno menstruaciju 12. decembra, ali je ovoga puta bila oskudnija (ali nije bilo smedjkaste ili roskaste boje, nego crvena),trajala je oko 4 dana, stim sto je 4.dan bilo jako malo. Ponovo sam radila test na trudnocu 20.decembra, i opet je bio negativan. Eh sad, posto sam citala da ima slucajeva da je djevojka trudna a ipak ima menstruaciju, pa Vas pitam za Vase misljenje o svemu ovom. Nisam imala nikakvih simptoma trudnoce, ali u zadnje vrijeme imam slab apetit, te jake glavobolje, koje se prvo pojave na tjemenu, a zatim predju na sljepoocnice..Citala sam da su i to neki od simptoma trudnoce..Eh sad, da li je moguce da sam ipak trudna, ili je ta oskudna menstruacija i glavobolja, te slab apetit povezan sa stresom i brigama (jer sam u stresu zbog trudnoce, koja je nezeljena) Kolika je mogucnost da su sva tri testa pokazale pogresan rezultat, jer sam isto citala da i su bas pouzdani. I da, oba puta sam odnos imala srednji dan ciklusa, jesu li to plodni dani? I da li ima potrebe za ginekoloski pregled?
Molim Vas da mi odgovorite, i oprostite na dugom pitanju
Zahvaljujem
|
|
28.12.2013. 21:15
Ne razumijem vaše strahove. Nemate odnose, a nakon toga imali ste dvije menstruacije.
Naravno da se ne radi o trudnoći.
|