Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

trudnoća

Autor Poruka

najmami

14.10.2013. 11:35

Poštovani!
Moja zadnja menstruacija je bila 05.09.2013., a već treći dan sam imala slobodan snošaj jer planiram trudnoću!Predzadnja menza mi je bila 10.08. i 23.08. sam prvi put imala slobodan odnos, i par puta još do naredne menstr. koja je došla na vrijeme kako rekoh 05.09., eh sad već mi je izostala menstr. ali unazad 7-8 dana mi se javljaju male mrljice-smeđe flekice ili iscjedak smeđe boje, grudi su mi nabrekle i pri dodiru se javlja iscjedak iz njih nalik mlijeku.Sumnjam na trudnoću, ali me zabrinjava taj iscjedak jer kod prve trudnoće prije 7 god. toga mi nije bilo.Nisam još otišla ginekologu a da budemm iskrena i bojim se veoma mnogo?Jel moja situacija hitna i ukazuje li taj iscjedak na mogući spontani pobaćaj?Vjerujte mi da se jako puno bojim!!!Hvala vam i molim vas da mi odgovorite što prije.Kako sam navela imala sam prvu trudnoću bez ikakvih problema i rodila sam prirodnim putem dječaka prije nepunih 6 god., sve je bilo ok!!!
Hvala vam najljepša!!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.10.2013. 01:25

Poštovana postupak je ovakav. Prvo napravite test na trudnoću. Ako je pozitivan posjetite ginekologa. Često se viđa smeđi iscjedak u ranoj trudnoći, te većinom sve uvijek dobro završi. Daje se i terapija gestagenima u ranoj trudnoći kod takvih slučajeva.