Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
08.12.2013. 12:55
Vjerovatno predznak nadolazeće menstruacije. Pričekajte koji dan da krene prava menstruacija.
|
|
08.12.2013. 15:10
Poštovani,
28.11. dobila sam menstruaciju. Inače je redovita, traje oko 3 dana, ciklus 28 dana +-2 dana. Nakon 3-4 dana prestala je (bila je iznimno bezbolna, jedino je to bilo neobično). Zatim 9. dan pojavio crveni iscjedak, i danas mi se opet pojavio. Koji je razlog, da li trebam brinuti? Prošli mjesec sam bila na redovnom pregledu i sve je bilo uredu. Prvo sam mislila da mi je to još od menge, ali danas sam bliže ovulaciji (ali ne bi trebala još biti, 3-4 dana). Zbunjena sam i od čega bi to bilo i da li trebam brinuti? Molim pomoć. Hvala
|
|
08.12.2013. 16:15
Ne znam. Vjerovatno vezno uz ovulaciju.
|
tonka25z
|
08.12.2013. 16:30
bok
htjela sam samo pitat dali imam raylog brigi 21.11 sam dobila menstruaciju u trajanju od 6 dana...
3.12. pojavila mi se bol u donjem djelu stomaka...osjecaj kao uplala mjehura i desni jajnik me malo bolija...
bol je 6.12 stala sutra dan se opet pojavila a danas sam dobila neki yuckasto smedi iscjedak s malo krvi vise roskaste boje?????
|
|
08.12.2013. 18:35
Ne znam. Možda se radi o upali jajnika. Savjetujem pregled.
|
|
09.12.2013. 22:20
Poštovani doktore,
zadnjih dana me bole jajnici (onako kako me bole prije nego trebam dobiti),ali nemoguće je da ću dobiti kad
mi je menstruacija prestala prije tjedan dana. danas sam na wc papiru primjetila neki smeđkasti trag.
trebam li se brinuti zbog toga? je li to samo neka upala ili što? test za trudnoću sam napravila u vrijeme očekivane
mjesečnice i bio je negativan,a mjesečnica je kasnila 6 dana (kad sam ju dobila bila je normalna kao što ju imam svaki put).
zanima me vaše mišljenje.
hvala na odgovoru.
|
|
10.12.2013. 10:35
Vjerovatno se radi o upali u rodnici ili možda ovulaciji. Otuda taj smeđi iscjedak.
|
|
10.12.2013. 15:45
znači,trudnoća se može isključiti?
|
|
10.12.2013. 21:55
Vrlo vjerovatno.
|
Hrle
|
10.12.2013. 21:55
Poštovanje doktore,
Nekoliko dana prije menstruacije imala sam smedji iscjetke. Menstruacija mi je trajala 7 dana. Dva dana nakon kraja menstruacije imam prozirne iscjetke, je li to normalno. I sta bi mogao biti uzrok? Imam 19 god. i nevina sam ako to sta znaci.
|
|
10.12.2013. 22:45
Normalno je. Ne vidim problem kod vas.
|
beauty2
|
22.12.2013. 21:55
Poštovani!
16. i 17.12.2013. sam primjetila smeđi iscjedak, a potom od srijede (18.12.2013.) menstuaciju koju još uvijek imam. Imam uredan ciklus, i trebala sam dobiti menstraciju 24.12.2013.
Imam li razloga za brigu?
|
|
22.12.2013. 23:45
Mislim da ne bi trebala biti zabrinuta.
|
princessofexyu
|
01.02.2014. 01:30
Poštovani,
Djevojka (20 god.) je do sada imala nepredvidjene mens.
Medjutim odma nakon izlaska iz njenog ciklusa imali smo drugi spolni odnos (nisam svrsio u nju)..2 sedmice nakon toga njoj se pojavljuje smedji iscjedak zamrljan sa malo krvi, to traje 3 dana, te nakon toga joj se pojavljuje nesto bjelo.. Ja sam joj rekao da uradi test, ali posto sam nestrpljiv zanima me vase misljenje da li postoji sanse da je ostala trudna? Da li su ovo ti simptomi..
Hvala unaprijed.
|
|
01.02.2014. 12:45
Šansa je mala jer nije bilo ejakulacije.
|
dlena92
|
21.02.2014. 13:45
Postovani,
Imam 21god. i tek sam nedavno postala seksualno aktivna. Zapravo, prije godinu dana sam izgubila nevinost, ali seksualno aktivna sam postala prije otprilike dvije sedmice.
Menestruaciju sam redovno dobila 05.02, ali je problem sto sam opet dobila 19.02. Inace, uvijek dobijam redovno pa sam se sad zabrinula... U periodu između te dvije menestruacije jela sam malo i rijetko (nisam osjecala potrebu), a i pocela sam da treniram... Uglavnom, 18.02 sam imala nepodnosljive bolove u stomaku, najvise donji dio stomaka, a sledeci dan sam dobila. Inace, pojavljuje mi se neki gusti jako tamni, skoro pa crni, iscjedak. A odmah do vaginalnog otvora izasli su mi i neki plikovi. Molim Vas, pomozite mi. Da li ovi plikovi znace da imam vaginalni herpes??
Unaprijed zahvalna,
Lijep pozdrav
|
|
21.02.2014. 18:40
Imali ste perovulacijsko krvarenje a ne menstruaciju. O plikovima ne mogu vas savjetovati jer mnogo stvari slično izgleda.
|
natash@
|
22.02.2014. 14:20
Poštovani,
Prošlu menstruaciju sam dobila 16.1. U razdoblju od 29. do 31. 1. sam imala jak smeđ iscjedak, gotovo crn. Seksualno sam aktivna, ali uvijek se štitimo kondomom. Zanima me što znači taj smeđi iscjedak i kada mogu očekivati menstruaciju? Pretpostavljam da se radi o anovulacijskom ciklusu jer inače uvijek imam izražen pms i bolne i osjetljive grudi, a sada nema ništa od toga. Već sam imala jedan anovulacijski ciklus, ali tada menstruacija nije kasnila, nego je uranila. Barem pretpostavljam da je bio anovulacijski jer isto nije bilo pms-a. Molim Vas da mi kažete svoje mišljenje. Unaprijed hvala.
|
|
22.02.2014. 15:10
Vjerovatno se radi o disfunkcijskom krvarenju, možda cisti, pcos-u, endometriozi i sl.
Odavde zaista ne znam.
|
andy_ girl
|
10.03.2014. 18:35
Poštovani, godinama imam jak smeđi iscjedak neugodnog mirisa i godinama nosim dnevne uloške jer jednostavno ako ne stavim uložak gaćice se odmah uprljaju. Bila sam vadila prije i briseve i ništa. Mene zanima da li je moguće da je to moj prirodni iscjedak? Uvijek čitam da je proziran i bijel iscjedak normalan, a ja imam nekad žut nekad smeđ. Ne vrijedi mi ni da ne nosim dnevne uloške ko što su mi preporučili, i dalje mi curi. Više ne znam šta bi bespomoćna sam,samo želim nositi gaćice bez uložaka. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|