Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Diane -35

Autor Poruka

ivana_89

22.12.2013. 14:25

Postovani i uvazeni doktori, imam par pitanja... Vidim da ste od velike pomoci, sto je jako bitno kad se nadjemo pred problemom koje zahteva hitnu pomoc. Naime, ja sam poslednju menstruaciju imala 21-og novembra. Sedmog dana ciklusa imala sam nezasticen odnos sa deckom i popila sam Ellaone. Sve je uredu, nisam trudna, i ginekolog mi je prepisao Diane -35 (naravno, piju se prvog dana menstruacije) E sad, obzirom da mi menstruacija kasni zbog hitne kontracepcije, i da ce se tad pojaviti imlementacijsko krvarenje, da li ja smem odmah poceti piti Diane -35? Danas mi je 32.dan ciklusa i osecam svakog trenutka sve vise da cu "dobiti". Ako necu biti zasticena 100% da li da sacekam naredni mesec sa koriscenjem kontracepcije?
I jos jedno pitanje(za mene licno glupavo) ali usudjujem se pitati. "Ko pita-ne skita". happy Citala sam da konzumiranje alkohola utice na ucinkovitost tablete, ali ja pijuckam, redovno. Konkretno pitanje: kad popijem, i imam seksualne odnose, trebamo se dodatno zastititi kondomom? To vece sam pila i zastitila se dodatno, sledece vece necu i kondom mi ne treba?
I izvinjavam se zbog pitanja vama malo smesnim... Takodje trebam napomenuti da nikad nisam pre koristila kontaceptivne pilule, pre par dana sam odlucila zatraziti recept od ginekologa, upravo zbog "nezgode" radi koje popih EllaOne.

Hvala unapred na pomoci.

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.12.2013. 17:15

Pričekajte menstruaciju koja će doći za koji dan te od tog dana započnite s uzimanjem Diana.
Konzumiranje alkohola umanjuje učinak pilula. Ako redovito konzumirate alkohol u većim količinama dakako da je zaštita umanjena.
Ako je to samo povremeno u neznatnim količinama onda učinak nije umanjen.

ivana_89

24.12.2013. 09:55

Hvala Vam mnogo na Vasem brzom odgovoru! Danas sam dobila menstruaciju, naravno malo obzirom da je prvi dan, i nakon 2h -tacnije u 20h sam popila pilulu, i nakon toga je men.krvarenje stalo. Stvarno sam zbunjena (ponovo) Mi zene smo jako komplikovana stvorenja happy Cudno mi je zasto je stalo odjednom.
Jos jednom zelim da Vam se zahvalim na savetima i velikoj pomoci, u svoje ime, i u ime svih ostalih...

24.12.2013. 13:35

Molim.

ivana_89

24.12.2013. 15:25

Danas mi je ponovo krenula menstruacija, mene samo kopka ucinkovitost pilule, da li sam sigurno zasticena jer je krvarenje sinoc prestalo-do malopre. Da sledecu pilulu popijem ponovo u 20h? Oprostite, ali tek sad pocinjem sa ovim vidom kontracepcije, i znam da jedna greska, i jedna ova pilulica upotrebljena u krivo vreme (ili neupotrebljena) moze da utice na sve.

24.12.2013. 21:30

Popijte pilulu i danas i tako svaki dan dalje. Zaštita je adekvatna. Pozdrav.