Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Diane 35

Autor Poruka

Samsung11

31.03.2012. 20:10

Postovanje,

Sinoc sam popila tabletu Diane 35 u 23 h, a u 4 sata sam povratila. Koliko vremena je potrebno da se tableta rastvoru u organizmu, da li da narednih dana koristim jos neku zastitu?

Da li je tacno da se tokom koristenja vaginalnih tablete trebaju izbjegavati odnosi sa partnerom?

Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.03.2012. 22:30

Poštovana, 5 sati je sasvim dovoljno da tableta djeluje i da se resorbira.
Mislim da nije uputno imati odnos tijekom uzimanja vaginaleta.

31.03.2012. 22:30

Ne treba Vam dodatna zaštita.

Mr197

22.09.2016. 10:15

Poštovani,

Prvi mjesec koristim Diane 35, popila sam uredno sve tablete iz prvog blistera i trenutno sam na 2. danu "pauze". Zbog upale zuba, dr. mi je prepisala antibiotik Augmentin koje pijem 2 dnevno, a počela sam ga piti prije 6 dana. U uputama lijeka (Augmentin) nije nigdje pisalo da smanjuju učinak kontraceptiva,no po internetu citam da antibiotici uvelike umanjuju njihovu ucinkovitost. Imala odnose sa partnerom i nismo koristili nikakvu dodatnu zastitu . Trebam li biti zabrinuta zbog trudnoce?

Unaprijed hvala na odgovoru!

22.09.2016. 22:05

Ne treba dodatna zaštita. U pauzi ste pa nikako neće doći do trudnoće.