Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

bobsy

03.05.2014. 19:20

Poštovani,
pisala sam Vam prije desetak dana. Naime 19. dan ciklusa sam dobila menstruaciju (dana 23.4.), i trajala je 6 dana. Odgovorili ste mi da se radilo o disfunkcijskom krvarenju, a uzrok je anovulacija, i da takav oblik krvarenja nije povezan s mogućom trudnoćom. Danas (3.5.), znači 11 dana nakon te menstruacije, sam osjetila bol u donjem dijelu trbuha i imam lagano crvenkasto-smeđe krvarenje, većinom samo kod odlaska na wc, ali ne svakog. Nezaštićene odnose imala sam 28.4., 29.4. i 1.5., ali dečko je uvijek ejakulirao vani. Možete li mi reći o kakvom krvarenju se sada radi?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.05.2014. 20:10

Odgovorio sam vam.

selmir_SA

03.05.2014. 20:15

Poštovani,

Odnos smo imali dva dana nakon prestanka menustracije, bio je bez zaštite, trajao je kratko i prije toga dva dana nisam ejakulirao nikako, naravno nisam uopšte ejakulirao pri odnosu. Nakon toga nismo imali odnose, djevojka ima neredovne cikluse ali uglavnom 30-32 dana. Danas je 36. dan od početka menustracije i ništa se ne dešava. Ima neke simptome nadolazeće menustracije, prije 3-4 dana primjetila je smeđkasti iscjedak, ali to je prošlo, prištići, grudi blago bolne i tvrde, "krčanje" jajnika već sedmicu dana, ali je stomak ne boli i ako obično pred menustraciju ima jake bolove. Nikada nije ovako kasnilo te smo u strašnoj panici, šta da radimo i kakve su šanse za trudnoću u našem slučaju?

04.05.2014. 10:35

Ako je bilo kao što ste opisali mislim da se ne radi o trudnoći.
O ostalim uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postovima.

beebaa

04.05.2014. 10:35

postovani...
sigurna sam da sam trudna 99 posto
, osjecam to ali zelim biti sigurna 100 posto pa me zanima da li mogu test napravit 3 dana prije kasnjena menstruacije...jer ne mogu cekati da se uvjerim...uzasno sam nervozna i nestrpljiva...imam clearblue test kosta oko 30 kn da li ga mogu vec sutra napraviti iako bi mi menga trebala doc tek u utorak,srijedu????

medved85

04.05.2014. 10:40

Ovako pijem jaz tablete cetvrta kutija,prva dva meseca sam imala krvarenja izmedju menstruacija,a poslednja dva meseca su menstruacije dolazile na 22 dana.Poslednja je bila 3.5. a danas je 30 dan i jos uvek je nema,a sve tablete pijem do kraja uvek u isto vreme.Sada mi je ostalo jos 6 rozih a decko uvek svrsi unutra.Da li je moguca trudnoca i da li uvin caj utice na dejstvo tableta.

04.05.2014. 11:05

Beba bolje u utorak, srijedu.

Medved, ne radi se o trudnoći. Nastavite s uzimanjem prema propisanoj shemi.

zabrinuta345

Doktore pred dva tri dana mi je trebala doc menstruacija jeli moguce da nije dosla jer imam upalu grlabi pijem neke antibiotike? Pa da mi kasni zbog toga?

05.05.2014. 00:00

Upala je svakako mogući uzrok. Ako ste spolno aktivna, napravite test na trudnoću.

megi123

05.05.2014. 00:05

Molim brzi odgovor,
imala sam spolni odnos, iako samo je usao glavic, inace sam djevica, i bio je unutra minutu mozda. Strah me, decko nije prije ejakulirao niti par dana prije ovog, nije niti tokom 'igre'. Nemam redovni MC, pa me brine ako su mi bili plodni dani kolike su sanse da zatrudnim od toga? Ako je izaso predejakulat ili sekret?sad Već sam počela umisljat neke simptome, a zapravo je sve uredu... Trebala bi menstruaciju dobit za 10-tak dana, pa me zanima kakve su sanse po ovom da nesto bude?

05.05.2014. 22:20

Prema opisanome, šanus su nikakve. Nije bilo ejakulacije. Savjetujem da se educirate prije nego se upustite u odnose, i ako ćete imati odnose imajte ih sa žaštitom.

koff

05.05.2014. 22:25

Poštovani,
zadnje dvije menstruacije sam imala 7.3.-11.3. i 5.4.-9.4.
19.4. sam imala odnos, 3 puta u jednoj noći. Svaki puta smo koristili kondom, međutim tek od polovice snošaja. Npr. ako je sve skupa trajalo 15 minuta, stavio ga je nakon 7 minuta. Nijedan kondom nije pukao i svaki puta je sve uredno pobrisao, međutim zanima me je li moguće da je ipak nešto ostalo?
Još bih nadodala da sam 29.4. ujutro imala neko malo jače krvarenje koje se tokom dana smanjilo do jako slabo i tako se nastavilo još 2 dana- slabo, skoro pa ništa...
Znam da bi mi ovih dana trebala stići menstruacije, ali još je nema....
Hvala unaprijed

koff

05.05.2014. 22:25

Poštovani,
zadnje dvije menstruacije sam imala 7.3.-11.3 i 5.4.-11. 4.
19.4. sam imala spolni odnos, tj. 3 u jednoj noći. Svaki je bio sa kondomom koji nijednom nije puknuo i dečko je sve lijepo pobrisao, međutim problem je u tome što smo prvu polovicu svakog odnosa imali bez kondoma, a do kraja sa. sad me zanima da li je moguće da ipak ostanem trudna??
još bih htjela dodati da sam 28.,29. i 30. 4. imala neko krvarenje, dosta izraženo 28.4. i to ujutro a poslije i ostala 2 dana dosta slabo, skoro ništa...
Hvala unaprijed

malatams1

05.05.2014. 22:40

Poštovani, oprostite na smetnji htjela sam vas pitati je li moguće zatrudnjeti ako sam imala spolni odnos i koristili smo kondom i nije ejakulirao u mene, ali mislim da je spolovilo nakon vanjske ejakulacije dirao rukom i poslije mene prstenjačio? jel moguća trudnoća tim putem? unaprijed hvala na odgovoru!

selmir_SA

05.05.2014. 22:45

Poštovani,

pisao sam prije četiri dana, danas je 40-ti dan ciklusa, menustracije nema čak su i simptomi prestali (bolne grudi), ostalo je samo lagano probadanje u predjelu jajnika. Jučer smo uradili test, kupili smo najskuplji i najosjetljiviji test u apoteci, pokazao je negativno. Međutim u upustvu piše da ukoliko test pokaže negativno, da se ponovi, a i nije bio na prvi urin, mada ovaj test ne mora biti uradjen na prvom urinu. Da li je možda test prekasno uradjen i da li ga stvarno treba ponoviti? Je li moguće da će kompletna menustracija izostati, i da li se zbog toga treba zabrinuti, treba li posjetiti ginekologa? Prije dvije godine je bila na pregledu i sve je bilo uredno. Djevojka ima 18 godina, hvala vam unaprijed.

06.05.2014. 10:50

Kolf u vašem slučaju je šansa za trudnoću svakako postoji.
Brisanje spolovila ništa ne znači. U istom ostane neki puta dovoljna količina sperme dovoljne za oplodnju.

Malatams nije.

Semir ne radi se o trudnoći, ne brinite.
Neka ipak posjeti ginekologa da se ustvrdi uzrok kašnjenju.

anjanov

13.05.2014. 18:05

Postovanje!
Pocela sam imati sexualne odnose i koristimo kondome kao kontraceptivno sredstvo. Menstruaciju bi trebala dobit za dva dana, a strah me da sam trudna jer mi je povisena bazalna temperatura. Nemam ni jedan drugi simptom, a kondom nije bio probusen. Dali je moguce?