Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

ca 125

Autor Poruka

dzoli

05.08.2011. 22:00

Postovani,
tetka mog supruga (rodjena 1938.) je radila ovaj tumor marker i vrijednost je visoka - 580. Da li je rijec o malignom oboljenju?Inace se nalazi u bolnici i ceka dalje pretrage.
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.08.2011. 20:35

Poštovana, s obzirom na dob gospođe i izrazito visoki marker ca 125, mislim da se radi o zločudnom oboljenju. Naravno potrebna je dodatna obrada, ali s obzirom na dob i povišeni marker sumnajm na tumor jajnika.

Nita11

18.10.2017. 08:18

Poštovani, imam 36 godina. Rodila sam carskim rezom prije 4 mjeseca i dva tjedna. 6 tjedana nakon poroda bila sam na kontroli i sve je bilo u redu, papa test uredan, UZV uredan. Nisam imala nikakvih cista na jajnicima niti policistične jajnike. Prije tjedan dana na sistematskom pregledu jedannod tumorskih markera CA 125 bio mi je povišeni, točnije 41.2. CA 15-3 je uredan i iznosi 9.63 i CA 19-9 je također uredan i iznosi mi 0.6. Što to znači? Što mi je činiti? Ima li to ikakve veze s time što sam nedavno rodila? Ne dojim, ablaktirana sam još u bolnici par dana poslije poroda. Prvu menstruaciju poslije poroda dobila sam točno mjesec dana nakon poroda. Bila je puno obilnija nego su bile prije poroda. Također mi se događalo za vrijeme ovulacije malo krvavkasti iscjedak cca dva dana, međutim sa svakon sljedećom menstruacijom, ona je manje obilna i kraća, sličnija onima prije poroda, kao što mi je rekao i lijećnik na kontroli, da će se to posložiti. Molim Vas mišljenje. Zahvaljujem, lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

19.10.2017. 17:10

Poštovana, Ca 125 je nespecifičan marker koji može biti povišen i u zdravih osoba te u stanjima kao što su endometrioza, dobroćudne ciste jajnika, upale, tijekom menstruacije. Preporučam da ponovite nalaz.