Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

ANDOL 100

Autor Poruka

LanaMa

26.10.2012. 14:50

Poštovani,

od početka trudnoće uzimam svaki dan andol 100, zbog ranijeg spontanog pobačaja u 9.tjednu i jedne biokemijske trudnoće. Nalazi koji su nakon toga napravljeni bili su uglavnom ok. osim proteina S koji je bio na donjoj granici referentne vrijenosti, ali u kratkom vremenu se popravio. Isto tako, kod ispitivanja gena za trombofiliju, utvrđen je za PAI I polimorfizam 4g/5g te za ACE -inser4cijsko delecijski genotip. Ostali nalazi (fibrniogen, didimeri, protoci krvi kroz posteljicu...su uredni).U razgovorima sa više ginekologa rečeno mi je da takvi nalazi mogu i ne moraju značiti da je zbog toga doslo do spontanog pobačaja.

Sada sam u 37 tjednu i dr. mi je rekla da uzimam andol 100 svako peti dan po pola?!

Mene zanima dali je doista nužno i dalje ga piti te se brinem ako ga prekinem da ne bi nesto poslo po zlu?!isto tako, bojim se i mogućeg krvarenja na porodu ukoliko budem i dalje pila andol te sam od anesteziologa upozorena da sa andolom nisam u mogućnosti primiti epiduralnu.

Dali je moguće da ako sada prekinem andol dodje od kakvih zgrušavanja krvi koji mogu ugroziti žitov bebe?!

Koji su rizici prekidanja i nastavka pijenja andola i dalje

Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.10.2012. 00:10

Poštovana, uzimajte do kraja kao što vas je savjetovala vaša liječnica. Ja bih postupio kao i ona.