Psihijatrija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

???

Autor Poruka

amir

10.04.2004. 16:24

Pozdrav!
Moj problem vezan je uz seksualnu usmjerenost.Imam 20 godina i muškarac sam.U pubertetu mi se javila privlačnost prema muškom spolu, sam pretpostavljam da je to zato što se baš nisam puno družio s muškarcima odnosno nisam baš imao prijatelja.Nikad nisam imao seksualne odnose s muškarcem niti bilo što slično i sve to mi djeluje jako odvratno.Osjećam samo seksualnu i psihičku privlačnost, ali sve se svodi samo na to.Također osjetim privlačnost prema ženskom spolui to u zadnje vrijeme sve više i više me privlače ženske i počinjem se sve više zanimati za djevojke ne samo seksualno već i za ozbiljnu vezu.Cilj mi je u životu oženiti se i imati djecu, sebe vidim u tome i mislim da to mogu i to želim.Nikad nisam i ne želim ništa imati s muškarcem, ali me taj tjelesni nagon usmjeruje protiv moga razuma i onoga što želim.Radi li se kod mene o nekom obliku homoseksualnosti i kako si mogu pomoći?Ja se ne osjećam kao homoseksualac i ne bih to želio biti.Kako sam se više počeo družiti s dečkima osjetim sve više normalne muške nagone.Je li to dovoljno ili će mi trebati nekakav oblik psihološke podrške, terapije?

emir

10.04.2004. 22:27

Pozdrav Amire,

vidim da si zbunjen i da te cijela situacija u kojoj si se nasao opterecuje.Kazes da osjecas samo seksualnu i psihicku privlacnost.Sto podrazumijevas pod psihickom privlacnoscu?Mislis li na emocionalnu privlacnost ili neku drugu vrstu privlacnosti?Da li si se ikada zaljubio u osobu istog spola?Odgovori kako bih ti dalje mogao pomoci
Srdacan pozdrav

amir

11.04.2004. 22:54

Ne zaljubljujem se u muškarce, već u ženske.Želio bih muškarce imati kao prijatelje, jer se osjećam nekako ugodno u muškom društvu dok razgovaramo o sexu i ostalim muškim temama.Osjećam samo potrebu muškog društva za razgovor.U pubertetu sam osjećao seksualnu privlačnost prema muškarcima u smislu da me zanimalo kako spolovilo izgleda u drugih dečki i to me znalo uzbuditi, sada sve manje.

emir

12.04.2004. 15:19

Za vrijeme adolescencije kod mnogih mladih osoba javljaju se homo- i biseksualne faze.Takve faze obuhvacaju neki vremenski period koji je varijabilan od osobe do osobe.Dakle jedna je mogucnost da si se nalazio ili se jos uvijek nalazis u takvoj fazi.Mislim da trebas pricekati i vidjeti kako ce se tvoja seksualna usmjerenost razvijati, ti to najbolje znas sam, a vjerujem posto si mlad i inteligentan, da si i sam citao o tome.
Kazes da imas potrebu za muskim prijateljima, da se osjecas ugodno u muskom drustvu i to je sasvim normalno.Uostalom, MAKAR i bio homo- ili biseksualac to nije nista strasno.U tom slucaju glavno je da priznas sam sebi da si takav i da znas tko si.To ce doprinijeti tvom psihickom rasterecenju i TVOJOJ sreci a ne sreci drugih.
Homo- i biseksualnost prema ICD-10 klasifikaciji ne spada u patogena stanja, zbog toga ne vidim potrebu da odlazis psihijatru.U tvom slucaju potrebno ti je savjetovanje i mozda moralna podrska te je bolje da se obratis psihologu.