Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

aneeb2020

18.11.2011. 13:25

da li mi molim vas možet pojasniti,što je tumorski marker

Natalija Beljo, dr. med.

19.11.2011. 03:10

Natasija 130 Sve ok pijte dalje po shem.
aneeb20202 Vade se iz krvi i pokazatelji su da li u organizmui (ovisno radi čega smo ih dali vaditi) zbivaju procesi koji inače ne bi .

Cigalida

27.11.2011. 17:20

Poštovana,

sinoc sam trebala popiti zadnju tabletu iz kutije od 9-11 h,ali sam je zaboravila i popila sam je danas oko 1 ! Imala sam odnos s momkom u srijedu, procitala sam u onom upustvu da postoji velika mogucnost trudnoce ako se zaboravi prva ili zadnja tableta u kutiji. Sta da radim sad, napravim pauzu ili da odmah nastavim s sljedecim pakovanjem ?

Hvala unaprijed.

Natalija Beljo, dr. med.

27.11.2011. 22:10

Ako pijete duže vrijeme nastavite piti dalje.

Mylife

30.11.2011. 19:25

Poštovani!
Pijem Yasmin oko tri godine. Počela sam ga biti zbog policističnih jajnika koji su onda vrlo brzo nestali, a nastavila kao kontracepciju. Sada sam s dečkom odlučila da ga prestanem piti i da se štitimo na prirodniji način, iako nikada nisam imala veće nuspojave.
Zanima me: postoji li mogućnost vraćanja policističnih jajnika? Hoće li mi ciklus sada opet biti poremećen kao što je bio prije uzimanja pilula (25-30-40-45 dana)? Dali sam obavezna javiti ginekologu svoju odluku (jer možda postoji mogućnost da se on s njom ne slaže, ipak je doktor i zna bolje od mene)? Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

30.11.2011. 20:40

Nažalost ponovo će ciklusi biti neredoviti i ne morate se javiti ginekologu da ste odlučili prekinuti. Ono što morate paziti je da nema računanja plodni / neplodni dani i prekinuti snošaj u vašem slučaju jer imate velike šanse za trudnoću. Tako da još jednom razmislite jer samo se Vi sami možete čuvati.

aneeb2020

01.12.2011. 22:40

cao..imam pitanje..ja imam endometriozu i za terapiju sam dobila kontracepcijske pilule yasmin..no nesvjesno sam zaboravila dva puta,ne zaredom popit..da li mi za to postoji kakva opasnost

Natalija Beljo, dr. med.

02.12.2011. 20:00

Vezano za endometriozu ne.

30@22

16.12.2011. 10:40

Pila sam Qlaira tablete koje mi nisu odgovarale, moj ginekolog mi je sad dao Vallete da probam. Posto sam popila prvu tabletu drugi dan krvarenja jer sam ih taj dan dobila,ineresuje me dali sam i od kad zasticena od trudnoce? Puno hvala unaprijed na odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

16.12.2011. 20:55

To je ipak unutar 24 sata od kad ste prokrvarili tako da je zaštita počela.

tina.00

20.12.2011. 21:55

Poštovana,
Već 3 mjeseca pijem Yasmin i od tada mi se ten značajno pogoršao. Dobila sam mnogo upalnih akni zbog čega me dermatologica stavila na antibiotik Minocyclin. Njega sam uzimala 2 mjeseca i stanje se popravilo ali mi je savjetovala da prestanem uzimati antibiotik i prijeđem sa Yasmina na Diane 35. Pošto u uputstvima Diane piše da se s drugog oralnog kontraceptiva može prijeći nakon uzimanja zadnje tablete bez pauze, mene zanima mogu li odmah prijeći sa Yasmina na Diane (nakon uzetih 5 tableta Yasmina)?
Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

21.12.2011. 23:35

Ne, popijte do kraja blister.

Dulcinea

29.12.2011. 17:30

Poštovana,

zanima me jeli smanjena zaštita ako sam imala želučanu virozu za vrijeme pauze uzimanje pilula,
trebam u biti sutra početi novu kutiju, a u srijedu sam povraćala.

Hvala unaprijed na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

31.12.2011. 12:50

Ne,jer je bila pauza.

tuba

06.01.2012. 13:10

Poštovani,
pijem yasmin 2 godine. Prošli mjesec sam zaboravila popit predzadnju tabletu u pakiranju, popila sam ju nakon 12 sati. Popila sam i zadnju tabletu i napravila stanku od sedam dana te pocela s novim pakiranjem. Zanima me dal sam zaštićena prvi tjedan ili trebam koristit dodatnu zaštitu?
Zahvaljum unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

07.01.2012. 13:10

Zaštićeni ste.

jasmina_14

10.01.2012. 10:45

Poštovana dr. 30 godina mi je, imam dvoje djece od 12 i 11 godina i pijem Yasmin tablete već cca 10 godina.Jako sam zadovoljna s njim, štoviše menstruacije mi nisu bolne, traju otprilike 3-4 dana, nemam problema s bubuljicama kao ni sa gojaznošću.U prethodnim postovima sam pronašla djelomičan odgovor na pitanje koje ću Vam postaviti pa Vas u nedoumici pitam ovo:naime zaboravila sam popiti zadnju tabletu iz pakovanja (tj.24.12.2011.g). ali sam toga bila svjesna tek iduće jutro oko 7 sati.Odmah sam popila tu zaboravljenu (tj.25.12.2011), i u nedoumici da li da pravim pauzu ili da nastavim slijedeće pakovanje, počela sam tražiti odgovor među Vašim postovima.Tako da sam ipak odlučila se nastaviti slijedeće pakovanje.Stoga sam isti dan kad sam popila i zaboravljenu, u vrijeme kad ih inače pijem, popila i prvu iz novog pakiranja.Bez pauze.E sad, u uputstvu stoji da "možda neću imati krvarenja do kraja slijedećeg pakovanja ali ću možda imati kapanje ili krvarenje tokom dana kada uzimam tablete".To mi nije sasvim jasno obzirom da sam upravo dobila tačkasto krvarenje (koje slutim da će preći u normalnu menstruaciju) a ostalo mi je još pet tableta do kraja ovog pakovanja.
Da li je to normalno i imam li razloga za brigu?Da li s dugogodišnjim vremenom korištenja tableta tijelo može stvoriti i dodatni mehanizam zaštite?
Moram naglasiti da redovno čitam Vaše savjete i upute i zaista cijenim i poštujem to što nesebično možete izdvojiti Vaše dragocijeno vrijeme za odgovaranje na naša pitanja.Zaista je hvale vrijedno sve što radite.

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2012. 22:25

Ako bi nastupilo jače krvarenje Vi prekinite piti i neka to bude prvi dan pauze. Da organizam može reagirati s obzirom da dugo pijete odgovor je da. Hvala Vam na riječima podrške jer nam to puno znači jer tada znamo da smo tu s razlogom.

marlena07

18.01.2012. 11:30

Postovana doktorice,
pijem Yasmin preko godinu i pol dana. Prije otprilike 10 mjeseci nisam pravila pauzu izmedju uzimanja tableta, sa zeljom da izbjegnem menstruaciju taj mjesec, medjutim imala sam probojna krvarenja skoro desetak dana. Nastavila sam po shemi dalje piti tablete i sve se vratilo u normalu. Sada bih zbog sportskih obveza opet htjela ili odgoditi ili dobiti preuranjenu menstruaciju, pa ne znam je li pametnije ponovno probati s neprekidnim uzimanjem ili je bolje da prestanem piti tablete kako bih menstruaciju dobila ranije? Ako sam prvi puta imala probojna krvarenja, jesu li iste sanse da bih ih opet imala? I hocu li prestankom uzimanja tableta usred blistera zasigurno menstruaciju dobiti ranije? Nadam se da nisam previse zakomplicirala happy Srdacan pozdrav i unaprijed vam hvala!

nokia753

18.01.2012. 21:00

Ovako imam jedan problem i ako ja mislim i 1000% sam siguran da je nemoguce...Ali Moja cura i ja nismo nikada imali spolne odnose nego se zadovoljavamo ovako i jako pazimo...i njoj kasni mjes...i boji se da je trudna i ako sam citao na drugim forumima da je to nemoguce jel niti sam svrsio blizu nje ni nista...nego se ona brine da se nije nekako prenjelo...iako se nije imalo sta prenjeti jel svaki puta kada bih ja trebao svrsiti prestao bi ju dirati...ona se boji jako...ja se en bojim ni malo jel smatram da je to nemoguce....hvala unaprijed...mislim da je to neki hormonalni poremecaj ili nesto