Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.09.2011. 09:35
Neće se dogodtiti ništa i nastavite ju piti nekon pauze od 7 dana ( četvrtak).
|
Rena1990
|
29.09.2011. 14:30
Poštovana doktorice,
trenutno sam u pauzi između pijenja tableta, i 3. mi je dan krvarenja. Sljedeći blister bih trebala početi piti u nedjelju. Mene zanima šta bi se dogodilo sa krvarenjem da sutra ujutru počnem sa novim blisterom, da li bi se smanjilo, produžilo, ostalo isto ili potpuno nestalo? Unaprijed hvala na odgovoru!
|
Rena1990
|
30.09.2011. 00:25
Bojim se da se nisam baš najsretnije izrazila, nisam u pauzi od pijenja tableta, nego u onoj sedmodnevnoj uobičajenoj pauzi, a na 8.dan (u nedjelju) bi trebala početi sa novim blisterom. Mislim da je sada pitanje jasnije
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.09.2011. 11:20
Ne možete kratiti pauzu jer onda je poslije upitna zaštita.
|
Belle1988
|
06.10.2011. 00:25
Postovana doktorice,
vec skoro 4 godine pijem Yasmin i nikad nisam imala problema. ovaj sam mjesec nazalost propustila popiti 2 pilule jednu u prvom tjednu a drugu u drugom tjednu. preostalo mi je jos 9 pilula do kraja kutije. jucer mi se pojavio smedi iscjedak (krvarenje). da li moram prestat piti tablete ovaj mjesec ili da normalno nastavim?
Puno hvala unarpijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.10.2011. 00:50
Nastavite piti dalje.
|
MARIJAPETAR
|
17.10.2011. 01:55
Pijem Yasmin već mjesec dana..zapravo, ovo mi je druga kutija.Prvu tabletu druge kutije sam popila u utorak (4.10.) na večer..8.10. sam zaboravila popiti tabletu pa sam 9.10. na večer popila dvije odjednom...Tu sam večer imala odnos sa dečkom i ejakulirao je u mene...zapravo, nešto unutra,nešto vani Kolika je vjerojatnost da ostanem trudna?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.10.2011. 22:15
Pijte dalje po shemi, samo ovaj mjesec nemojte raditi pauzu već nastavite s novim blisterom.
|
MARIJAPETAR
|
19.10.2011. 01:25
Nakon koliko dana,od odnosa (od 9.10.), mogu napraviti test na trudnoću?
|
MARIJAPETAR
|
19.10.2011. 01:30
Hoće li mi,ako ne budem radila pauzu ovaj mjesec, izostati menstruacija??
I,mogu li nuspojave yasmina (nisam ih našla u uputama o lijeku) biti lagana mučnina, lagana bol u donjem dijelu trbuha? Znam da su to simptomi trudnoća pa ne znam jesam to sve umislila od straha ili to mogu biti nuspojave yasmina (koje nisam imala s uzimanjem prvog pakiranja) ili sam trudna?
Oprostite na gomili pitanja i hvala na odgovoru...
|
Dulcinea
|
19.10.2011. 01:35
Možete li mi molim Vas objasnit ovu tvrdnju od prije nekoliko postova "Ne možete kratiti pauzu jer onda je poslije upitna zaštita."
Kako je moguće ovo točno budući da je doktorica prije Vas govorila da možemo kratiti pauzu koliko god želimo, a i na uputama za yasmin piše da se može skratiti pauza ako želimo pomaknuti pijenje tableta.
Zbunjuju me i brinu ove kontradiktorne informacije.
Hvala i LP
|
Sanja 123
|
19.10.2011. 01:45
Poštovana,
koristila sam nekoliko mjeseci Qlairu te presla na Yasmin. Prema uputama ginekolokga popila sam cijelu Qlairu (ukljucujuci i one zadnje 2je neaktivne tablete) te zapocela sa kutijom yasmina. Receno mi je da sam i dalje zasticena od trudnoce. Medjutim sad sam procitala u uputama da se yasmin treba popiti najvise nakon jedne neaktivne tablete. Da li je moguce da nisam bila zasticena od trudnoce?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.10.2011. 01:05
Marija Petar 14 dana od odnosa, da izostati će , nuspojave .
Dulcinea Svaki od nas ginekologa ima neki stav o nečemu pa tako ja svojim pacijenticama ne preporučam "petljanje"- skraćivanje pauze jer nakon toga ubrzo uslijedi pitanje da bi htjela ciklus ponovo imati u dane kad je bio. Tako da iz tog razloga sam napisala da ju ne skračujete jer jednostavnije je preskočiti ciklus za jedan mjesec i nakon toga sve ostaje po starom. Nadalje događa se da se tbl . zaboravi pa je sad i zaštita upitna. Na kraju pohvala što čitate postove , bravo !!
Sanja123 Nije.
|
kraljice prevara
|
26.10.2011. 16:55
Postovana..zelim dobrovoljno davati krv, ali nisam upucena u to da li ima ikakve veze sto koristim yasmin,i jesam li duzna prilikom vadjena krvi reci da ih koristim? trazila sam nesto po netu ali nisam nasla nikakav konkretan odgovor
Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.10.2011. 10:05
Morate im naglasiti da koristite kontracepciju.
|
ivana199015
|
02.11.2011. 23:50
Poštovanje!
Pijem Yasmin već 4 godine. Posljednju menstruaciju sam imala 17.10.. S početkom uzimanja nove kutije Yasmina, dobila sam upalu zuba, a zubarica mi je prepisala Klavocin antibiotik da pijem 7 dana. Tako da sam odmah taj prvi dan s Yasminom uzela i Klavocin. Dva dana nakon Klavocina primjetila sam slab bljedo rozi iscjedak. Treći dan sam prokrvarila. To krvarenje je trajalo jako kratko, i bilo je slabo. Tijekom sljedeča dva dana nakon toga imala sam smeđi iscjedak, i to samo nakon mokrenja, znači ne konstantno. I sada nakon toga opet krvarenje (i opet ne konstantno poput menstruacije). Sve to je bilo bez pratnje ikakvih bolova i slično. Sutra se javljam ginekologu, no svejedno bi htjela čuti i Vaše mišljenje.
Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.11.2011. 21:30
Odgovoreno pod drugom topicom gdje ste postavili pitanje.
|
aneeb2020
|
16.11.2011. 15:50
bok,bila sam na ginekološkom pregledu i ginekolog mi je rekao da na jednom jajniku imam cistu koja će puknuti tijekom dolaska skijedeće menstruacije,a na drugom jajniku imam šupljinu zbog koje postoji mogućnost da ostanem neplodna ..naime prepisane su mi pilule yasemin kao terapija..mene zanima da li su te pilule opasne po kojem slučaju??hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.11.2011. 20:15
Nisu štetne , regulirati će ciklus.
|
Nastija30
|
17.11.2011. 14:55
Poštovana,
danas sam trebala popiti 4. tabletu Yasmina u 7:30, no zaboravila sam i popila sam ju naknadno danas u 11:30, što znači da je proteklo 4 sata od redovnog pijenja tableta. Molim Vas za odgovor da li sam zaštićena i da li trebam koristiti dodatnu zaštitu, s obzirom da nije prošlo 12 sati od popijene tablete već samo 4?
Unaprijed veliko hvala!
|