Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

02.07.2011. 11:56

mladamama KKS mali koagulogram, jetrene enzime.
mordor 8 dan
sunset2550 Mislim da nije od Yasmina, ali ako bi se često ponavljalo onda napravite pauzu.
jecckka Yasmin i možete preskočiti pauzu .

D.Egen

04.07.2011. 16:25

Poštovana,

pijem 3 kutiju Yasmina za redom, dakle bez stanke od 7 dana (trenutno sam na 15-oj tableti 3. pakovanja), obzirom da sam informirana da je pauza nepotrebna, odnosno, da mogu piti pilule po 3 mjeseca bez pauze.
Jučer ujutro sam imala zadnji spolni odnos, a navecer sam prokrvarila (Yasmin uzimam navecer, te sam ju i jucer navecer popila, kao i uvijek). Danas se krvarenje nastavilo te me zanima da li da pauzu od 7 dana započnem danas ili da ipak popijem ovo pakovanje do kraja, pa napravim pauzu kao inace?

Unaprijed zahvaljujem.

Lijepi pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

05.07.2011. 14:55

Ukoliko je to kao mjesečnica napravite pauzu.

sunset2550

05.07.2011. 22:40

hvala na prethodnom odgovoru!
sad me zanima,prije dva dana bila sam na pregledu,sve je u redu, međutim malo listam ove nalaze koje sam imam i vidim da prije 4 godine desni jajnik je bio 35x15mm, a lijevi 30x15mm, a otakd pijem yasmin sad se to smanjilo, desni jajnik je 18x12mm, a lijevi 20x10mm.
Možete mi to malo objasniti, i naravno dali je to u redu tako ili? hvala

Natalija Beljo, dr. med.

07.07.2011. 13:40

Nema panike , zdravi ste , ali kako pijete OHC normalono je da oni budu manji.

mili988

10.07.2011. 12:51

Poštovana doktorice Natalija, pila sam Yasmin pilule godinu i šest mjeseci bez prekida, sada pravim pauzu do kraja ove godine...
Posljednju mjesečnicu sam dobila 08. 06. i od tada nisam imala odnose. Sada još uvijek nisam dobila mjesečnicu i znam da nakon prekida korišćenja kontracepcije može doći do poremećaja hormona i kašnjenja mjesečnice.
Zanima me koliko je normalno da kasni mjesečnica nakon prestanka korišćenja Yasmin pilula.
Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

mili988

10.07.2011. 12:51

Moram samo da dodam da sam prije uzimanja pilula imala redovit mjesecni ciklus i mjesecnicu csam dobijala svako 21 dan ... Trenutno se ne nalazim u Hrvatskoj, vec u Njemackoj i ovdje ostajem 6 mjeseci, tako da ne mogu otici kod svog ginekologa. Da li izazivati mjesecnicu nekim drugim pilulama ili jednostavno cekati da sama dodje? Trudna nisam 99% jer zadnjih mjesec dana nisam imala spolne odnose... Pozdrav

Maya:)

10.07.2011. 12:55

Poštovana,

pijem Yasmin već 3 i pol godine, i ponovno sam sada nakon skoro 2 godine radila nalaze. Dosadašnji su uvijek bili u redu, pretpostavljam da je i ovaj, pa ako biste mi htjeli prokomentirati. U nalazima mi stoji da su mi na labaratorijskoj hemtalogoiji MCHC povišeni 355 (304-346), MPV 12,4 (6,1-10,4) te na koagulaciji da mi je INR niži 1.17 (2.00-3.50). Sve ostalo mi je u normali odnosno u granicama intervala, uključujući protrombijsko vrijeme, APTV i fibrinogen.. Pretpostavljam da je ovo u redu pošto su mi slični bili i prethodni nalazi. Unaprijed hvala na odgovoru.

Klery

10.07.2011. 14:26

Poštovani,

pijem tablete Yasmin oko 2 godine, radi policističnih jajnika.
Ovaj mjesec sam zaboravlla popiti 2 tablete za redom te sam treći dan popila sve 3, što pretpostavljam da nisam smjela napraviti.
7.7. mi je bila zadnja tableta, no 1.7. mi je počelo krvarenje tamnosmeđe boje koje je bilo dosta intenzivno i trajalo tjedan dana.
Inače dobijem menstruaciju 3 dana nakon zadnje tablete, no ovaj put je odmah počelo neko vodeno krvarenje koje se javlja samo
na trenutke, nekoliko puta u danu.
Zanima me dali je to samo posljedica toga što sam preskočila one 2 tablete ili možda postoji neki veći problem npr. trudnoća?

Unaprijed hvala,
Klara

Natalija Beljo, dr. med.

11.07.2011. 18:30

mili988 Može, nemojte izazivati već čakajte.
maya:9 Sve ok.
klery Vjerojatno radi tableta , tako da nema panike dalje po shemi nakon pauze.

amber

14.07.2011. 11:55

Poštovana,

počela sam piti Yasminelle prije 10 dana radi jakih menstrualnih bolova. Imam 25 godina, to su prve kontracepcijske pilule koje uzimam. Nakon 5 tableta, počela je lagana mučnina i aritmije, a jučer i bol u desnoj nozi koja se pojavljuje otprilike svakih 15min (u uputama za korištenje sam pročitala da je to jedan od znakova tromboze). Prije uzimanja pilula sam napravila sve pretrage i dokrot mi je rekao da je sve u redu i da ih slobodno krenem uzimati. Nije mi jasno, zašto se to sad pojavljuje, da li je čista slučajnost i što da dalje radim?

Zahvaljujem na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

14.07.2011. 22:25

Pratite još par dana simptome i ako bi se pojačavali prekinite.

amber

15.07.2011. 10:26

Hvala na odgovoru.

Imam još 2 pitanja:

Da li je normalan smeđi iscjedak koji se pojavljuje već 5. dan nakon što je menstruacija završila?
Ukoliko prestanem piti Yasminelle, kada mogu očekivati slijedeću menstruaciju-po svom starom ciklusu ili?

Hvala na odgovoru.

Pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

16.07.2011. 22:11

Da , to je spotting. Nakon prestanka pijenja dosta individulano je dolazak sljedeće.

amber

25.07.2011. 11:55

Poštovana doktorice,

da li je normalno da spoting traje od završetka menstruacije do završetka pijenja pilula, odnosno već nekih 15 dana?

Pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

26.07.2011. 19:20

Nažalost da , tako da cijeli mjesec koristite higijenski pa potom dnevni uložak.

nele

27.07.2011. 18:10

Pila sam Logest i zbog jake dijereje dr.mi je preporucio Yasmin,s njima nemam te probleme,ali ujutru imam osjecaj da mi srce jace lupa to tokom dana prodje,pijem ih pred spavanje,zanima me jesu li to opasni simptomi zbog kojih bih trebala prestat s koristenjem?S obzirom da su laboratorijski nalazi i ginekoloski uredni.Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

28.07.2011. 13:00

Ne.

Dulcinea

01.08.2011. 16:45

Poštovani, pijem yasmin već otprilike 2,5 godine. Trenutno sam htjela pomaknuti menstruaciju pa sam kutiju pilula počela piti ranije, odnosno 4 dan pauze. Normalno sve pijem i danas mi je 3 tjedan, odnosno 15 dan. Jučer sam primijetila malo smeđe rozog iscjedka. Je li to spotting? Je li normalno imati spotting nakon nekoliko godina pijenja pilula?

Natalija Beljo, dr. med.

01.08.2011. 20:35

Pomaknuli ste ciklus.