Autor
|
Poruka
|
Dulcinea
|
01.08.2011. 23:20
Hvala na odg. Znam da sam pomaknula ciklus, no čekala sam da dobijem menstruaciju (koju uvijek i dobijem četvrti dan pauze) i onda sam počela taj četvrti dan pauze piti novu kutiju.
Zato i pitam vezano uz ovaj iscjedak je li normalan? Zato što ga inače nemam, osobito u sredini pijenja...
LP
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.08.2011. 22:50
U ovom slučaju da.
|
Nina Plava
|
05.08.2011. 21:50
Draga doktorice,
panicarim jer sam na godisnjem odmoru i ne mogu nazvati svoga ginekologa, pa se nadam da cete mi Vi moci pomoci sto prije. Koristim jasmine godinama i uvijek je sve bilo u redu i uzimala sam ih uvijek u isto vrijeme. Medjutim, ovaj tjedan, dakle, PRVI tjedan nakon stanke (prolsi tjedan sam imala mjesecnicu i nisam imala spolne odnose) tablete sam u pon i utorak uzela na vrijeme u 19h, ALI sam u srijedu zaboravila popiti navecer u 19h tabletu, vec sam ju popila u 8h ujutro u cetvrtak. U cet sam tabletu popila opet na vrijeme u 19h a navecer sam imala spolni odnos bez dodatne zastite s deckom koji je ejakulirao u mene. On je pitao svoga prijatelja koji radi u ljekarni da je mala mogucnost da se zatrudni al ja nisam sigurna jer pise u uputama ako se zakasni vise od 12 h , sto je kod mene bilo slucaj. Danas je petak i popit cu opet u 19 h kao inace. Nadam se da nema mogucnosti trudnoce ali cu koristit kondom od sad na dalje. Sto Vi kazete ??? Hvala Vam puno, skinut cete nam kamen sa srca.
Lijepi pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.08.2011. 20:45
Sve ok, nama trudnoće , ne trebate kondom i uzivajte.
|
Rena1990
|
17.08.2011. 15:05
Poštovana doktorice,
pročitala sam da jedna od nuspojava uzimanja Yasmina mogu biti i problemi sa nošenjem sočiva, da li znate nešto o tome, i koliko je to često jer meni baš ne bi odgovaralo da mi se to dogodi? Također, poslije koliko tableta se mogu javiti prve nuspojave? Hvala Vam puno na odgovoru!
Pozdrav.
|
anna002
|
17.08.2011. 20:05
Poštovana doktorice,
imam jedno pitanje vezano uz odgodu menstruacije. Naime, zbog odlaska na more krajem prošlog mjeseca nisam radila sedmodnevnu pauzu kako bih odgodila menstruaciju. Ovaj mjesec također idem na putovanje na kojem bih vrlo rado izbjegla krvarenje pa me zanima je li štetno dva puta za redom nastaviti piti kontraceptiv bez pauze? Je li možda bolje da sada prestanem piti pa da mi krvarenje prođe prije odlaska na putovanje ili bih svakako trebala napraviti pauzu? Napomenula bih da zadnja dva nešto teže dišem...vjerujem da nije vezano uz kontraceptiv ali da spomenem za svaki slučaj...
Unaprijed hvala,
A.
|
mili988
|
18.08.2011. 10:50
Poštovana doktorice, prije dva mjeseca sam prestala piti yasmin pilule, prvu menstruaciju koja nije bila pod uticajem hormona dobila sam 16.07. Menstruacija je dosla 38 dana nakon prethodne. Jos uvijek nisam dobila drugu menstruciju i jako se brinem, jer mi je prije korišćenja pilula ciklus trajao 21 dan. Imala sam redovne sexualne odnose, i uvijek sam koristila kondom, ali sam na forumu procitala da kondom nije sigurna zastita. Ne smijem uraditi test, jer sam citala da nakon prestanka uzimanja pilula test moze biti pozitivan i ako niste trudni usljed disbalansa hormona. Da li je normalno da menstruacija kasni i drugi mjesec ili da ipak kupim test.. Hvala unaprijed. Srdacan pozdrav...
|
mischitza
|
18.08.2011. 20:00
Postovana doktorice,
molim Vas za savjet. Danas bih trebala poceti uzimati pilule iz treceg blistera iz jedne kutije Yasmina. Prva dva sam uzimala bez pauze. Problem: iz odredjenih razloga (da ne duljim) s pilulama ne mogu poceti danas nego ev. tek u sljedeci ponedjeljak ili cak kasnije, dakle pauza ce trajati duze od sedam dana. Razmisljam o nekoliko opcija, molim Vas za savjet, koja je najbolja:
- da pocnem piti pilule cim ih dobijem, popijem cijeli blister, napravim 7 dana pauze i dalje sve po starom, ali onda ciklus vise ne pocinje u cetvrtak (na to sam navikla, volila bih da ostane)
- ili da popijem cijeli blister, napravim pauzu kracu od 7 dana, da bih opet pocela u cetvrtak s novim blisterom, neovisno o krvarenju
- ili da popijem pilula onoliko koliko bi izaslo do cetvrtka za ca 3 tjedna, napravim 7 dana pauzu, i dalje sve po starom
- da uopce ne pocinjem s trecim blisterom do sljedece menstruacije
Buduci da patim od tezih psihickih smetnji od pilula (yasmin su vec trece s kojima pokusavam), razmisljam da prestanem s pilulama u potpunosti, zato ne bih danas hitno nabavljala novi paket dok jos dobro ne razmislim o opcijama. Pilule pijem prvenstveno kao hormonalnu terapiju za kontrolu endometrioze (laparoskopija u 2. mjesecu, ultrazvuk ok za sada). Nisam imala odnose zadnja 3 tjedna, i planiram se dodatno cuvati najmanje sljedeci mjesec zbog ove produzene pauze. Koliko dugo je potrebna dodatna zastita, ukoliko se odlucim nastaviti s pilulama?
Puno hvala na odgovoru i srdacan pozdrav!
|
tulipanka
|
19.08.2011. 03:50
Poštovana,
pijem yasmin već 2 i pol godine i odnedavno sam počela piti omega 3 masne kiseline.
Smiju li se omega 3 piti zajedno s yasminom?
|
ana.roz
|
19.08.2011. 12:10
pijem yasmin više od 4 godine i u posljednje vrijeme mi se javljaju kao valunzi za vrijeme mjesečnice, znate li što bi moglo biti u pitanju i koji je Vaš savjet? osim toga nemam nikakvih drugih problema (ako nešto znači imam malo povišeni kolesterol)
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.08.2011. 10:25
Rena1990 Ukoliko bi primjetili da imate problema s vidom prekinite piti.
ana002 Ne, možete.
milli 988 Može kasniti.
mischitza Počnite poiti ,pijte do kraja ,ali cijeli taj blister koristite dodatnu zaštitu.
tulipanka Da
ana.roz. Kako ih dugo pijete mogu se javiti kod nekih takvi simptomi.Ako Vam smetaju ili se pojačavaju napravite pauzu .
|
zagreb1
|
20.08.2011. 10:25
Poštovana,
imam 24 godine i prije par godina uzimala sam Yasmin i nisam imala nikakvih problema. Prošli mjesec počela sam piti Yaz i menstruacija mi nije prestajala pa sam prestala piti i ginekologica mi je pripisala Yasmin. Sada sam te počela piti s prvim danom ciklusa 7.8. i menstruacija mi je trajala 6 dana. Ali od tad sve do danas imam smećkasti iscjedak, par kapi na dnevnom ulošku ali svaki dan od kraja menstruacije. I najgore što mi taj iscjedak ima neugodan miris. A zadnji papa test mi je bio uredan tako da se nadam da nije ništa. Molim Vas recite mi kolko je normalno da mi taj iscjedak traje? Moja ginekologica je do 1.9. na godišnjem pa Vas molim da mi odgovorite. Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.08.2011. 11:50
Može eventua, eventualno još jedan mjesec zbog prelaska OHC.
|
ana.roz
|
22.08.2011. 10:35
hvala na odgovoru!! bojala sam se da su ti valunzi kao simptom neke bolesti, ali ako su oni samo rezultat dužeg uzimanja onda zasad nisu nikakav problem. pozdrav!
|
Rena1990
|
27.08.2011. 12:15
Poštovana doktorice,
ima već par dana kako se suzdržavam da ne pišem o mojim razmišljanjima jer zvuči glupo, i vjerovatno će te mi reći da je sve uredu, ali meni je ovo što se događa čudno, pa bolje provjeriti nego da ostanem trudna iako se brinem o kontracepciji.
Naime, radi se o tome da je ovo prvi put kako uzimam OHC, dakle trenutno sam na 13.tableti mog prvog blistera. Svaki dan ih uzimam tačno u 21:00h (znači ni minutu manje, ni više), i nisam nijednu zaboravila popiti. Ono što je meni čudno jeste da od prvog dana do danas nemam nikakve nuspojave karakteristične za prvi mjesec uzimanja pilula, ali baš nikakve..mjesečnica normalno trajala kao i uvijek, nema smeđeg iscjetka poslije kojikod većine djevojaka traje čitav mjesec, niti imam mučnine, glavobolje, suhoću rodnice ili bilo šta drugo. Ok, moglo bi se reći da sam hvala Bogu zaista sretna da iz prvog pokušaja nađem savršene tablete, i nije da se žalim, ali ono što me brine jeste da znam da ne bi trebalo biti ovulacije tokom uzimanja OHC, a ja upravo jučer i danas (kad mi je normalno bila ovulacija) imam onaj karakterističan iscjedak i malo me boli lijevi jajnik kao za vrijeme ovulacije. Znači, ukratko rečeno, osjećam se k'o da ne koristim OHC, tj.osjećam se kao uvijek. Da li je moguće da pilule ne djeluju? Ne brine me što nemam nuspojava, nego upravo iscjedak kao u periodu ovulacije. Rok trajanja tabletama je valjan, i nisam ih držala na suncu.
Oprostite na podužem pitanju, ali nisam htjela ništa izostaviti da bolje shvatite Unaprijed hvala na odgovoru!
Pozdrav!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.08.2011. 16:10
Ne morate se brinuti ovulacije nema i ne možete ostati trudni, a iscjedak je ipak drugačiji ako pažljivije pogledate (nije tako rijedak i rastezljiv).
|
Rena1990
|
27.08.2011. 19:15
Srcu mi je lakše jer ste upravu, nije onako rastezljiv kao inače Ja samo vidjela iscjedak i onda sto upitnika iznad glave Hvala Vam puno na brzom odgovoru!
|
melpomena
|
12.09.2011. 02:45
Poštovana doktorice;
Koristim kontracepciju. Za vrijeme pauze od 7 dana imala sam spolne odnose i momak je ejakulirao u mene. Inače koristim Cileste pilule kao kontracepciju, no nisu ovaj put imali te pilule pa su mi dali yasmin i rekli da samo nastavim normalno piti kao i prethodne. Sad imam mučnine lagane. jeli to zbog promjene pilula ili postoji mogućnost trudnoće? Je li pametno što sam promjenila tablete i bili se trebala vratiti na stare ili nastaviti s yasmin (koje sam normalno počela uzimati nakon sedmodnevne pauze.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.09.2011. 10:40
Nastavite dalje s Yasminom , simptomi su radi prelaska.
|
kraljice prevara
|
13.09.2011. 17:40
pozdrav.. molila bih Vas za pomoc. pijem yasmin 2 mjeseca, i 3. mjesec (za koji jos uvjek pijem tablete) pogrijesila sam pri redoslijedu ali sam primjetila tek pred kraj,ostale su mi jos dvije tablete.. u cetvrtak sam redovno uzela tabletu, medjutim kad sam u petak htjela uzeti tabletu primjetila sam da za cetvrtak nije popita, pa sam odmah uzela dvije ( za cetvrtak,i redovnu za petak). mislila sam da sam promasila srijedu, a danas sam primjetila da sam pocela kutiju dan ranije nego sto sam trebala.dakle umjesto petkom,pocela sam cetvrtkom. da li to predstavlja problem i postoji li mogucnost da ostanem u drugom stanju? imala sam spolne odnose.. I kako da nastavim piti sledecu kutiju, kao i prije petkom ili da sad nastavim cetvrtkom? Hvala
|