Još jedno istraživanje pokazalo da prekomjerna konzumacija crvenog mesa šteti srcu
Još jedno istraživanje potvrdilo je ono što znanstvenici već odavno znaju, da konzumiranje većih količina crvenog mesa može povećati rizik od razvoja srčane bolesti. Pokazalo se da konzumiranje jednog obroka prerađenog ili neprerađenog crvenog mesa dnevno, povećava rizik od razvoja srčane bolesti za 12 posto.
Smatra se da odabir biljnih proteina koji se mogu naći u orašastim plodovima, grašku, grahu, leći ili soji, umjesto konzumacije odresaka, može poboljšati kardiovaskularno zdravlje.
Valja istaknuti, da je zamjena crvenog mesa biljnim proteinima posebno bila korisna za osobe starije od 65 godina jer ljudi u tim godinama već znaju imati hipertenziju.
Inače, sve je više dokaza da su ljudi koji jedu puno crvenog mesa, posebno prerađenog crvenog mesa, izloženiji brojnim zdravstvenim problemima, uključujući bolesti srca i određene vrste raka.
Izvor:
BMJ