Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Qlaira

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.06.2013. 17:15

Molim.

Renny

10.07.2013. 16:30

Poštovani,

mene zanima Vaše mišljenje o Qlairi općenito. Ja ju uzimam već 4mj, i nisam dobila menstruaciju od tada nikako (prešla sam sa Diane 35, zadnja menstruacija: 28.2.2013.). Radila sam pap-a test 19.12.2012., sve u redu, bila sam kod ginekologice prije par dana, ona mi je rekla da su moji nalazi apsolutno u redu, samo imam atipičnu sluznicu debljine 2,2mm i da zbog toga ne dobivam menstruaciju. No na nlazima koje sam radila kad sam i pap-a test, tamo piše debljina sluznice 2.1mm, a tada sam uzimala Diane 35 i redovno sam dobivala menstruaciju. Doktorica mi je rekla ukoliko želim menstruirati da će mi promijeniti tablete, a i ako ostanem na Qlairi sve i da ne dobijem i godinu dana, da to ne bi bio problem.. Također sam ju pitala hoće to utjecati na plodnost odnosno mogućnost začeća u budućnosti., rekla mi je da Qlaire i ovi izostanci menstruacije neće utjecati na to, ali šta Vi mislite o tome, i mislite da bi bilo bolje da posjetim nekog drugog liječnika i zatražim drugo mišljene? Najljepša hvala!!!

10.07.2013. 21:45

Osobno bih vam promjenio pilule jer se razvila atrofija sluznice uz iste.
To je važno i zbog danas sutra trudnoće.

Lolla1

18.07.2013. 10:45

Poštovani,
Pilule sam pocela piti prije 5/6 god zbog sumnje na policisticne jajnike ( akne, pokacana dlakavost, obilne i bolne menstruacije i to 2 puta mj). Prve pilule su mi bile Diane 35, pa Cillest, a nakon toga Jazz. Uspjela sam s njima postici ciklus od 28 dana, ali bolne i oboline menstruacije su ostale. Kako i jazzom sam imala bolne i obilne menstruacije koje su izgledale kao da nisam pod terapijom, nakon uzimanja yazza 2 god moja gin se odlicila za qlairu ( navodno da je ona dobra za obilne menstruacije), koju vec pijem trece pakiranje. Zadnje dvije menstruacije su bile obilne i bas krvavo crvene, sta ne bi trebale biti kako sam ranije procitala smeckaste i slabije? Je li moguce da ne djeluju ni one bas? Ili. Ih jednostavno moje tijelo ne prihvaca?
A isto tako imam kao neku kronicnu bol u podrucju desnog jajnika koja traje vec sest mjeseci, a nista se ne vidi na ultrazvuku, cak je kirurg otklonio upalu slijepog crijeva, a prije par mj mi je crp bio 11.5 nakon cega sam pila antibiotike sirokog spektra te mi je bol na tom dijelu prestala na mj dana, da li je moguce da se ipak radi o kronicnoj
upali jajnika a da se ne vidi na ultrazvuku?
Unaprijed Hvala,
LP

18.07.2013. 11:20

Moguća je kronična upala jajnika. Napravite cervikalne briseve.
Te je nužno promjeniti pilule.

tina1991

26.07.2013. 21:45

poštovana doktorice, počela sam uzimati prvi kutiju pilula qlaira, i na 23oj tableti sam počela dobivati smečkasti iscjedak, nekakva vrsta krvarenja, to traje već par dana i još uvijek nije prošlo
da li to treba biti tako? hoće li to prestati?

26.07.2013. 22:50

To se javlja kod započinjanja uzimanja pilula. Ne brinite. Nestat će drugi mjesec.
Kao što vidite doktorica ne odgovara već godinu dana.

tina1991

27.07.2013. 11:40

poštovani doktore,
dobila sam menstruaciju na 26oj tableti, pijem prvu kutiju Qlaire, zar ne bih trebala dobiti menstruaciju nakon 28me tablete? dal da pijem ostale dvije tablete iz tog pakovanja ili da prijeđem na novu kutiju?

27.07.2013. 22:15

Normalno ste dobili menstruaciju. Popijte još te dvije tablete te prijeđite na novi blister.

Lolica144

26.08.2013. 01:30

Poštovani, prije tjedan dana sam dobila neki čudni iscjedak, proziran ali ima čudan miris. Doktorica mi je rekla da je vjerojatno Gardnerella vaginalis kada sam joj objasnila preko telefona, jer kaže u gužvi je pa na pregled mogu tek za 3 tjedna. A Papa od prije 6 mjeseci je sve ok. Prepisala mi je Medazol tablete kroz 7 dana i vaginalete (ali to mi nije rekla kolko dana) pretpostavljam 10 jer ih ima 10. Zanima me još samo dali Medazol utječe na Qlairu??? Hvala unaprijed

26.08.2013. 10:10

Terapija je u redu. Savjetujem dodatnu zaštitu tijekom uzimanja medazola na usta.
Dakle kroz sedam dana.

Lolica144

27.08.2013. 10:55

Poštovani doktore, jučer sam stavila prvu vaginaletu, ali nije mi jasno ujutro kad sam se ustala nije ništa iscurilo van. Čitala sam da obično kad se rastopi iscuri van. Dali je sve u redu?

27.08.2013. 17:55

Ništa neće iscuriti. Otopila se a rezidualni dio obično bude dublje u rodnici. Sve je pod kontrolom i ne brinite. S terapijom nastavite dalje.

hazel eye

28.08.2013. 12:40

Postovani doktore,
inace uvijek dobijem na prvoj bijeloj tableti i bude kao normalna menstruacija. No ovaj mjesec na prvoj bijeloj tableti se pojavio crvenkasto smedji iscjedak i traje. Jel to trebam shvatiti kao menstruaciju? Danas cu poceti sa 10 kutijom Qlaire. Iskreno ponekad zakasnim sa pijenjem tablete 15-20 min. Jel to problem? Citala sam da menstruacija vremenom kroz koristenje Qlaire postane oskudnija. Jel to kod mene sada situacija?? Ne trebam se zabrinjavati?!

28.08.2013. 16:20

Dobro ste pročitala. Ne uzrujavajte se. Dalje nastavite prema propisanoj shemi uzimanja.

hazel eye

29.08.2013. 22:55

Hvala Vam puno, doktore! Srdacan pozdrav!

Lolica144

29.08.2013. 23:00

Poštovani doktore, danas sam stavila 4 vaginaletu i na prstu mi je ostao bjelkasti iscjedak ne znam dali je to od vaginaleta ili ? Hvala unaprijed i oprostite sto gnjavim.

30.08.2013. 11:15

Vjerovatno ostatak od vaginaleta.

Lolica144

02.09.2013. 23:00

Poštovani doktore kako ću znati da su sve vaginalete otopljene?

03.09.2013. 10:30

Ako ista ne ispadne iz rodnice van znači da je otojena. Ako ispadne naravno da se neće otopiti do kraja. Vrlo jednostavno.
Važno ju je postaviti u rodnicu čim dublje možete te se leći u krevet da ista ne ispadne.
Tada će se zasigurno otopiti do kraja.

Nazad
1 ... 23 24 25 26 27 28 ... 39
Naprijed