Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.10.2011. 00:45
Davno je bila op. da bi se ciklus sad poremetio, tasko da možete posjetiti ginekologa da pogleda jajnike.
|
Nanaaa
|
09.10.2011. 05:20
Dobro vecer!Ovako,unazad dva-tri tjedna imala sam jaku upalu mokracnih kanala,pracenu peckanjem,rezanjem i sa malo krvi,ljecila sam jacim antibioticima,Zinatt,vadila sam nalaze,urin i krv,kasnije sam trebala ponoviti nalaze,poslije tableta,ponavljala sam ih ali poklopac od bocice od urina je ostao otvoren tako da nalazi nisu mogli biti urađeni,trebala sam ponoviti ali nisam stigla.
U vrijeme upale imala sam odnos sa deckom,ali koristili smo zastitu(kondome,s tim da smo prekidali snosaj bez obzira na kondom)
Prosli mjesec sam imala mjesecnicu 06.09 a sada jos nisam dobila.Osjecam povremenu bol u stomaku,izbacivale su mi bubuljice na licu sto su meni simptomi pred menzes,i imam bjelo zuckasti isjedak,zanima me dali je moguce da mi mjesecnica kasni zbog upale koju sam imala i antibiotika koje sam popila(jer sam pila jos neke tablete prije tih koje nisu namjenjen za mokracne kanale vec za nesto drugo,i dali je moguce da sam ostala u drugom stanju,iako mislim da nisam mogla,,i dali bi nalazi urina i krvi koje sam radila pokazali trudnocu?
Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.10.2011. 13:20
Kako su odnosi bili s kondomom možete po pitanju trudnoće biti mirni. Stres i upale mogu utjecati na ciklus.
|
Mia_100111
|
10.10.2011. 08:25
Pozdrav.
Trebala sam dobiti menstruaciju 2.10. (ukoliko mi ciklus traje 28 dana, ali je neredovit u 95% slučajeva). Danas mi je 38. dan ciklusa i menstruacije još uvijek nema.
Medjutim, ustanovili su mi 6.10. da imam Cystitis, odnosno urinoinfekciju koju sam primijetila negdje oko 3.10. i prepisali mi lijek Ninur.
Radila sam 6.10. pretrage krvi i urina. Nalazi krvi su svi u granicama normale, a u urinu imam zamućen umjesto bistar, mnogo bakterija i umjesto leukocita 1 više nego u granicama normale.
Posljednji put sam imala menstruaciju 5.9. i budući da mi je najviše kasnila 34 dana, sad se već pomalo počinjem brinuti.
Odnose sam imala od 19. do 29.9., koji put s kondomom, koji put Coitus interruptus.
Zanima me da li postoji razlog za brigu oko potencijalne trudnoće ili ova urinoinfekcija doista može toliko poremetiti ciklus (uz to, tu je i stres oko početka faksa, na poslu, itd.)?
LP
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.10.2011. 21:50
Napravite test.
|
Lurtz
|
22.10.2011. 22:55
Bok, curi mi kasni menstruacija već 18 dana. Prije toga je ciklus bio redovit osim prije 2 mjeseca kad je kasnio tjedan dana. Prošli put smo imali ne toliko redovite odnose i svaki put s prezervativom. Ona ne osijeća nikakve znakove dolaska menstruacije. Napravili smo test prije 2-3 dana GraviGnost testom za trudnoću na prvi jutarnji urin i pokazao je negativan rezultat. Možete li mi savjetovat sljedeće korake, da li postoji mogućnost da je trudna ili je riječ o nečem drugom? Zahvaljujem se na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.10.2011. 14:00
Test bi pokazao da je trudnoće u pitanju, ako ne bi došla do kraja sljedećeg tjedna neka se javi na ginekološki pregled.
|
laris
|
28.10.2011. 11:25
Poštovana,
prije 4 mjeseca sam prestala piti Logest i odonda mi se ciklus produžio na 33-36 dana. Prije uzimanja pilula trajao je od 29 do 33 dana. Danas mi je 38. dan, a mjesečnice još nema. Unazad dva tjedna sam bila pod jakom virozom koju nisam preležala i stresom, još uvijek pijem antibiotike. Imala sam samo jedan spolni odnos prije 14 dana, kondom nije puknuo ni skliznuo, dvaput sam nakon odnosa provjerila pušta li i sve je bilo u redu. Grudi su mi malo napete, trbuh mi je jako nadut i imam probavnih problema (doktorica opće prakse je to pripisala lijeku za gastritis koji sam počela piti prije tjedan dana, a jučer i prestala uzimati zbog nuspojava). Danas sam otišla ginekologinji, no sestra mi je rekla da prvo napravim test na trudnoću i ako je negativan, da dođem za dva tjedna, da je vjerojatno samo došlo do disbalansa u organizmu. Test sam danas napravila, digitalni i bio je negativan. Papa test mi je uredan. Prilično sam nervozna i malaksala, a inače imam i problema sa štitnjačom zbog čega mi je metabolizam usporen (Hashimotov sindrom). Ne znam što da više poduzmem ni što da mislim, bojim se da nisam dobila cistu ili da mi se upala dvanaesnika pogoršala. Je li moguće da mi se ciklus poremetio nakon prestanka uzimanja kontracepcijskih pilula?
Lijepi pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.10.2011. 16:15
Nakon prestanka pijenja OHC zna se dogoditi da se ciklus poremeti, ali kod Vas može utjecati i problem sa štitnjačom.
|
laris
|
30.10.2011. 19:50
Hvala Vam na odgovoru. Dakle, moguće je da ću od sada imati neredovite mjesečnice, iako ih prije uzimanja OHC nisam imala? I dalje sam u virozi i nema baš nikakve naznake da bih uskoro mogla dobiti.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.11.2011. 19:00
Ne, to ne znači da će biti neredoviti već da je trenutno sad ciklus se poremetio i da mu treba vremena da se vrati.
|
laris
|
02.11.2011. 23:50
Stigla je danas, 43. dan, ipak ću za dva tjedna otići ginekologu.
Hvala na odgovoru!
|
axy
|
04.11.2011. 12:30
Poštovana, pila sam Cilest pilule do 7.mj ove godine. Nakon toga sam dobila menstruaciju 26.8. i 29.9,znaci na 33. i 35.dan..prije uzimanja pilula ciklusi su mi se kretali u tom razmjeru,znalo se desiti da dobijem i na 40.dan..ovaj mjesec jos nisam dobila,danas je 37.dan ciklusa. imala sam zaštićene spolne odnose(kondom i prekinuti snošaj u kombinaciji).nikada nije bilo puknutog kondoma ni drugih problema..zadnjih tjedan dana imam grčeve u trbuhu,prištiće,bol u grudima i ostale simptome pms-a,ali nikako da stigne.Služim se i Billingsovom metodom, tako da izbjegavamo plodne dana i zadnja dva mjeseca se sve poklopilo i dobila sam menstruaciju taman kad sam očekivala..Da pričekam još nekoliko dana ili da napravim test?kolike su šanse da sam trudna s obzirom da smo uvijek imali zaštićeni odnos?hvala Vam unaprijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.11.2011. 21:30
Pričekajte još.
|
axy
|
06.11.2011. 19:40
Poštovana doktorice,javljam se ponovno.Još uvijek nije stigla mjesečnica,danas je već 39.dan..malo sam čitala stare postove i vidim da ste više puta naveli da uzrok kašnjenja nije uvijek trudnoća nego može biti i cista na jajniku.Kao što sam već rekla,pratim izgled cervikalne sluzi i protekla dva ciklusa sam točno primjetila onu prozirnu i rastezljivu sluz kod ovulacije i menstruacija je stigla točno 14 dana nakon toga.Međutim,ovaj ciklus to nisam primjetila,zato sad i jesam u brizi..Nisam prije napomenula da sam za vrijeme jednog spolnog odnosa osjetila bol u donjem dijelu trbuha,što bi isto moglo upućivati na cistu.Je li moguće da do ovulacije ovaj ciklus nije ni došlo već je umjesto toga nastala cista?S obzirom na zaštićene odnose koje uvijek prakticiram,ovo mi zvuči kao logičniji razlog kašnjenja,mada nije da me tješi jer sam još uvijek nervozna zbog toga,a sad još i zbog te moguće ciste..I da,kada mogu napraviti test za trudnoću ako je potreban,nadam se da ću u međuvremenu dobit,al za svaki slučaj. Hvala Vam još jednom,nadam se da će sve biti u redu.Lp
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.11.2011. 21:30
Možete ga napraviti bilo kad na prvi jutarnji urin i da bi bili mirni napravite UZV.
|
loza62
|
15.11.2011. 11:10
poštovana, zadnja menstruacija bila je 1.10. inače ciklus traje oko 27-30 dana, no ovog puta još sad nije stigla. ovaj ponedjeljak pojavio se smeđe-krvavi iscjedak koji je do jučer negdje trajao. spolni odnos je uvijek sa zaštitom + ejakulacija izvan. kolka je vjerojatnost trudnoće ili neke upale?
|
just.smile2
|
15.11.2011. 11:55
poštovana!
ovo ljeto odlučila sam po prvi put stupiti u spolne odnose s dečkom. do sada smo to učinili samo 4 puta, svaki put koristili smo kondom, i niti jedan put nije puknuo.. čak smo zbog suhoće kondoma mijenjali više njih za vrijeme odnosa jer nismo imali lubrikant. također niti jednom nije svršio u meni. jednom je svršio po meni, ne u meni, promijenio kondom i nastavili smo s odnosom.. zadnji put nam je bilo 3.9. ali nije svršio jer je mene bolilo.. odlučio me je zadovoljiti prstima, te ih gurao u mene. posljednja menstruacija mi je bila 27.9. i od tada nisam imala niti jednu! ovaj vikend sam primjetila ružičasti iscjedak na gaćicama.. jesam li trudna? dali je moguće da je on prenio spermu na prstima u mene ili s prstiju na novi kondom te sam zatrudnila? također sam bila na proteinskoj i bolničkoj dijeti, ali kratko, svega 3 tjedna, i mrvicu pod stresom.. dali je moguće da sam trudna?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.11.2011. 16:50
loza62 Vjerojatno je nastala cista, tako da bi bilo dobro napraviti pregled.
just smile2 Stres, dijeta su utjecali na ciklus , ali javite se svakako svom ginekologu.
|
tiva
|
29.11.2011. 17:55
Štovana doktorice,
Zabrinuta sam jer mi menstruacija kasni 9 dana.Napravila sam test na trudnoću prije dva dana i bio je negativan. Ciklusi su mi od ljeta malo neredoviti 08.07. , 15.08., 16.09., 20.10.Pod stresom sam zbog polaganja ispita, imam 2 djece i udebljala sam se 10 kg u pola godine.
Koliko se kašnjenje uopće tolerira i što napraviti'
L.P.
|