Autor
|
Poruka
|
riaaaa
|
28.08.2011. 15:25
draga doktorice, imala sam spolni odnos s dečkom u svoje plodne dane, ali koristili smo kondom.. menstruacija mi kasni 6 dana, ciklus mi je između 35 i 45 dana, a danas je 41. i napravila sam test za trudnoću 7 dana poslije spolnog odnosa i pokazalo mi se negativnim..međutim test nisam napravila jutarnjim urinom već popodne, jel mogu vjerovati tom testu il da ga ponovim sa jutarnjim urinom? koristila sam intima plus koji kaže da se dan prije očekivane menstruacije može koristiti bilo koje vrijeme, al meni ne dolazi točno na dan pa..jel moguće da mi menstruacija kasni radi stresa, saznala sam nedavno da mi majka vara oca.... otići ću posjetiti ginekologa, al najviše se bojim da nisam trudna, koliko mogu vjerovati u taj test, jesam li ga možda napravila prerano?? unaprijed Vam hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.08.2011. 22:20
dinachy Može kasniti.
riaaaa Stres kao što je Vas definitivno može utjecati na ciklus jer je to šokMože ponoviti test ako ne bi došla kad prode 45 dana.
|
iiii
|
28.08.2011. 22:20
Poštovana doktorice,
posljednju menstruaciju dobila sam 28.7.S obzirom da su mi ciklusi uvijek redoviti u trajanju od maximum 28 dana, eventualno dan, dva kraći, sljedeća menstruacija mi je trebala biti 24.8. Danas je 28.8. i još ju nisam dobila. Od ZM imala sam jedan spolni odnos uz zaštitu (kondom + prekinuti snošaj- da napomenem, svaki puta se štitimo i zaista smo maximalno oprezni) 12.8. kada su mi, najvjerojatnije bili plodni dani. Međutim, ponovo napominjem, štitili smo se, kondom nije pukao, skliznuo ili bio krivo namješten. 16.8., dakle 4 dana nakon tog odnosa sam bila na svom prvom ginekološkom pregledu, kada mi je doktorica uzela papa test i ultrazvučno me pregledala te kazala kako je sve u najboljem redu. Znam da je premalo vremena nakon odnosa prošlo da bi ona mogla ustanoviti trudnoću, no konstatirala je da je moguće da će mi menstruacija ovaj mjesec kasniti. Ne znam kako ona to može vidjeti, po kakvom zadebljanju ili? Također, ima 4D ultrazvuk, pa ne znam može li i to dodatno pomoći pri njenim prognozama. Također je kazala kako mi je taman (dakle vrijeme pregleda, eventualno dan, dva prije) ovulacija, što po nekakvom izračunu upućuje da je malo pomaknuta koji dan kasnije. Zanima me imam li razloga za veliku paniku jer definitvno počinjem paničariti, te je li moguće da je ta njena prognoza o kasnijem nastupanju menstruacije stvarno vidljiva i točna? Kada bi onda mogla konačno očekivati menstruaciju. Zanima me Vaše mišljenje.
Oprostite zbog mogućih nejasnoća u objašnjenju i hvala na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.08.2011. 22:50
Na osnovu izgleda endometrija tj ovisno u kojoj je fazi ravnomo se kad b9i mogla doći mjesečnica i da li vidimo vodeći folikul. Tako da je kod Vas ovulacija pomaknuta na kasnije pa od tog dana cca 14 dana do sljedeće. Vi budite mirni i čekajte.
|
zbunjenaa18
|
02.09.2011. 12:50
Dobar dan! nadam se da cete mi moci pomoci.. Pijem yaz i kolike su mi sanse da ne ostanem trudna ako partner svrsi u mene,koliko posto sam zasticena? Jucer smo imali odnos, a sutra bi trebala dobiti menstruaciju. ..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.09.2011. 22:40
NEMA OVULACIJE DOK PIJETE OHC.
|
greeneyes
|
04.09.2011. 17:00
poštovane, molim pomoć ili savjet!
naime, ciklus mi je neredovit , nekad mi zna trajati 45 dana, ponekad i više, inače sam dosta pod stresom i to uvelike utjece na moju menstruaciju , tako da nikad neznam kad cu dobiti u dan. ono što me muči je slijedece: kasni mi vec 3 tjedna, uradila sam test nakon sto mi je kasnila 7 dana i bio je negativan, i onda opet nakon tjedan dana (znaci nakon 2 tjedna) i bio je negativan. koristila sam clearblue u oba slucaja. e sad, napominjem da imam dosta ispita za rjesiti na faxu,a i kod kuće situacija nije sjajne,a inace sam dosta pod stresom. dečko i ja smo koristili metodu prekinutog snosaja i on je siguran da nije ništa ušlo unutra. postoji li mogućnost da sam trudna? iako su oba testa bila neg, ili mi je samo izostala menstruacija? također, hormoni mi rade, lice mi je aknasto, osjecam se napuhnuto a i grudi su mi nekako čvršće.
hvala vam!
pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.09.2011. 23:05
Kako imate neredovite cikluse nemojte prakticirati prekinuti snošaj. Oba testa su negativna tako da nije trudnoća. Kad riješite ispite posjetite ginekologa da napravi UZV i pokušate naći način da regulirate cikluse.
|
daniela k
|
04.09.2011. 23:05
Bok. Zadnji put sam sa dečkom spavala 23.7. menstruacija mi je bila od 25.7 do 02.08. sve je bilo u redu. ovaj mjesec nismo spavali.uvijek koristimo zastitu i uvijek svrši vani. menstruacija je trebala doci prije tjedan dana, ali jos nista.. uzasno se bojim trudnoće i pod stresom sam od nadolazecih ispita. jos sam bila na putovanju, slabo sam spavala citav mjesec..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.09.2011. 22:40
Kako je odnos bio sa zaštitom nema panike.
|
annie1408
|
06.09.2011. 19:00
Dobar dan
Menstruacija mi kasni vec oko sedam dana, nije obicno redovna, znala je i prije kasniti i po pola mjeseca, ali prije nisam imala potrebe da razmisljam o trudnoci. Imam 17 god, i vec sam par mjeseci seksualno aktivna. Takodjer sam smrsala sa 55 kg. na 50 kg. ova 2-3 mjeseca, znam da i to utice na kasnjenje, zadnji put sam dobila 25.7, prije toga sam 19.6, tako da sam racunala da cu dobiti nekad oko 30tog, medjutim nisam, cekala sam jos koji dan, ali nista.. posto sam mlada, pocela sam panicit, znam da su simptomi i trudnoce i pms-a gotov isti, ali evo vec 4-5 dana grudi mi se ne smanjuju,(znam da sam u tim godinama kad mozda jos grudi rastu, ali meni su prestale a i male su tako da se svaka promjena primjeti..)i jako sam nerovozna oko kasnjenja, samo o tome mislim.. 3.9 mi se pojavila upala grla i blaga upala sinusa i bubrega, s bubrezima sam imala i prije probleme pa sam pila par dana bactrim, a kako me prehlada uhvatila mama mi je uzela hiramicin a i bolesljiva sam osoba, pa da li i to moze uticati na kasnjenje, uzimanje tih lijekova? sto se tice splnih odnosa, dosad smo uvijek koristili zastitu i uvijek svrsi van, znam da kondom moze puknuti, ali mislim da smo i to uvijek provjeravali. Izvinite na predugackom pitanju i oduzimanju vremena, samo mi treba da me neko utjesi, posto mami nista ne smijem reci, poprilicno je stroga po tom pitanju.. i da radila sam 3.9. test i bio je negativan.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.09.2011. 11:45
Evo , naravili ste test što bih i ja savjetovala. Kakoj e nagativan nema panike , a Vi ste skinuli kg i nervozni ste mjesečnica kasni. Tako da samo mirno i doći će.
|
q_scared
|
07.09.2011. 21:30
Poštovana,
izostala mi je mjesecnica ovaj mjesec. kasni mi vec 3 dana. nemam bolove u trbuhu kao neki pritisak dolje (i grc u zelucu od nenormalnog stresa). isjedak postoji takodjer, prozirne je boje do svijetlo zuckaste. spavala sam s deckom u nepolodnim danima i koristili smo kondom. inace imam dosta neredovite mjesecnice, no u posljednje vrijeme su se popravile; do sad. nemam bolove u grudima, sasvim se normalno osjecam osim sto sam stalno po stresom...samo o tome razmisljam. pomozite mi molim Vas. jel moguce da sam trudna? (
|
panicgirl
|
09.09.2011. 19:50
e ovako imam par pitanja! znači menstruacija mi zna kasniti uvijek otprilike 2-5 dana i znalo mi se dogoditi da mi kasni 10 dana ali samo 1-2 puta možda. sada mi kasni već 11 dana imala sam spolni odnos prije 3tj. imala sam bolove u stomaku dosta onako kao i uvijek kada trebam dobiti,ali i dalje ništa od menstruacije i stalno imam iscjedak kao i kada trebam dobiti. spolni odnos sam imala bez zaštite sada zadnji ali nije uopće ejakulirao...a prije toga sam imala spolni odnos i ejakulirao je izvan. po prirodi sam dosta nervozna i živčana osoba a znam da i to utječe.ali svejedno me zanima vaše stručno mišljenje. da li bi se trebala zabrinuti ili?dali da kupim test? hvala unaprijed. pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.09.2011. 04:35
q_scared i panicgirl Napravite test.
|
Tajcii
|
12.09.2011. 11:50
Pozdrav.. Imam 17 godina i otkako sam dobila prvu menstruaciju kasni mi po 5 do 10 dana, a nekada vise... Prije dvije sedmice sam imala prvi sexualni odnos i koristili smo zastitu.. Medjutim ejakulirao je izvan mene, al' je jedan dio tecnosti kapnuo na moj polni organ. Sad mi kasni 15 dana i pod velikim sam stresom.. Uz to imam jake bolove u krstima i jajnici me znaju tako jako zazigati da se ne mogu pomjeriti... Ne osjecam nikakav bol u grudima, samo bol u krstima i po dnu stomaka kao kad trebam dobiti... Ima li mogucnosti da sam ostala trudna...??
|
domiw
|
13.09.2011. 00:15
dobar dan. moja cura(18) i ja(17) imam jedan problem, njoj je danas trebala stić mjesečnica no nije. njen menstrualni ciklus traje 32 dana, zadnja menstruacija je bila 12.8. a spolni odnos je bio 22.8., korstio sam kondom i ejakulirao izvan nje tako da nebi trebala biti trudna. prošla su već 3 tjedna od toga i neznamo dal da napravimo test za trudnoću i koliko on može biti pouzdan (koji točno da uzmemo?) ? nema nikakve simptome trudnoće osim do prije 2 dana kada smo bili u lunaparku na nečem što nas vrti na sve strane pa ju je malo bolio trbuh onako ko kad dobije menstruaciju ali ju nije dobila tad jer joj tad nije bilo ni vrijeme za to. danas smo bili u teretani jer redovno idemo a i ona se malo više napreže tamo u zadnje vrijeme pa dali joj može i zbog toga kasniti ? i koliko ? a trenutno je zbog ovog sad pod velikim stresom pa dal joj može i zbog toga još kasniti puno i koliko ?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.09.2011. 08:10
Tajcii Ne, koristili ste kondom.
domiw Stres, vježbanje mogu utjecati na ciklus. Imali ste odnos s kondomom . Ono što bih savjetovala je da ode kod ginekologa i napravi pregled kako bi se uvidjelo zašto kasne mjesečnice .
|
domiw
|
14.09.2011. 20:35
a može li se za svaki slučaj napraviti test pa da budemo sigurni ? i koji bi onda još razlog mogao biti osim stresa zašto joj ova mjesečnica kasni ?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.09.2011. 10:25
Test možete napraviti. Razlog kašnjenja mogu biti PCO (policistični jajnici) ili cista .
|