Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

proljeće79

19.09.2011. 16:05

Doktorice Beljo hvala na brzom odgovoru.

Iscjedak jeste uglavnom smeđ i gušći ali ima i crvenila ponekad i tada je rijedak. I u pravu ste...2 do 3 dana nakon popijenih tableta dobijem menstruaciju.

Hugo Boss

21.09.2011. 00:50

Poštovana doktorice,
Djevojka mi je bila kod ginekologa i uradila sve nalaze i on joj je propisao Logest kontracepcijske pilule. Rekao joj je da počne uzimati peti dan mensturacije. Do sada nikada nije konzumirala kontracepcijske pilule. Po netu smo čitali da je trebala prvog dana mensturacije uzeti prvu pilulu. Ona je uradila onako kako je ginekolog rekao da uradi i počela je piti petog dana menstruacije. Brinemo se da li imamo potpunu zaštitu od prve tablete ili ne? Molim Vas na odgovor. Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

21.09.2011. 11:00

U vašem slučaju nije od prvog dana i potrebno je koristiti dodatnu zaštitu za ovaj mjesec. Tek od idućeg ciklusa je zaštita je od počeka.

Veca626

22.09.2011. 00:40

Pijem logest pilule vec 4 godine (pravila sam pauzu od pola godine jednom) i nikada nisam imala problema,do sada..U poslednje vreme stomak mi je naduven,jako sam nervozna i razdrazljiva, imam bolove u plucima tj najcesce ujutru kada se probudim cesto da jedva mogu doci do daha, vrtoglavice, ugojila sam se, imam problem sa zelucom i imam problema sa spavanjem (i kada sam umorna ne mogu da zaspim)..I tako unazad vec tri meseca. Prvo sam isla kod lekara opste prakse i nista neobicno nisu nasli. Obratila sam se svom ginekologu i kaze da nije do pilula. Ono sto menje zbunjuje je to da kada sam isla na kontrolu (radjen mi je bris) moj doktor je bio na godisnjem odmoru tako da su me poslali kod doktorice. Kada sam njoj to rekla, rekla mi je da prestanem da uzimam pilule. Sta da radim? Takodje, tokom odnosa pre dve nedelje je kondom pukao, a mene brine to sto u poslednje vreme cesto povracam posto imam problema sa zelucom. Ne znam sta da radim, sta mi vi savetujete?

Natalija Beljo, dr. med.

22.09.2011. 10:45

Isto što Vam je savjetovala i doktorica. Prekinite piti pilule.

Quki

03.10.2011. 00:30

Poštovani, pijem Logest već 2 godine i do sada nisam imala nikakvih zdravstvenih problema.
U posljednjih nekoliko mjeseci primjetila sam da mi je libido jako pao. Zadnjih mjesec dana gotovo uopće nemam volje za spolni odnos. S dečkom obožavam provoditi vrijeme, volim ga i super nam je zajedno, ali zadnjih mjesec dana se doslovce moram prisiljavati da vodim ljubav s njim. Nekad sam imala jaku želju za vođenjem ljubavi u periodu kad sam prestala piti pilule kako bih dobila menstruaciju, ali zadnjih mjesec dana ni u to doba mi se seksualna želja ne poveća. Pošto pilulie pijem isključivo radi kontracepcije, trenutačno baš i nemaju smisla pa me zanima postoji li neki način ili neke druge pilule koje bih mogla koristiti kako bih vratila stari libido.

Natalija Beljo, dr. med.

03.10.2011. 09:50

Nažalost ne.

Hugo Boss

13.10.2011. 16:55

Počela sam piti Logest tablete peti dan menstruacije i to mi je prvi put da pijem kontracepcijske pilule. Prva dva tjedna sam koristila dodatnu zaštitu (kondom), a dva ,tri dana prije nego što ću popiti zadnju tabletu sam imala tri puta odnos bez kondoma. U nedjelju sam popila zadnju tabletu, a danas je četvrtak, četvrti dan pauze. Još nisam imala krvarenje. Da li krvarenje mora nastupiti u prva dva, tri dana pauze, ili to može biti i sedmi dan pauze. Šta ako ne dobijem nikako krvarenje do nedjelje? Imam li razloga za zabrinutost?

Hugo Boss

13.10.2011. 17:35

dobila sam krvarenje danas poslijepodne...izvinjavam se na smetnji happy

orchidea

15.10.2011. 09:55

pijem logest vec 3 godine,zabunom sam umjesto pilulu za cetvrtak-koju sam trebala popiti kao prvu iz nove kartice-popila "ponedjeljak".samim tim morala sam popiti "utorak" umjesto "petka". zanima me da li je to bitno i hoce li to promjeniti iakakv učinak.hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

17.10.2011. 01:45

Ne, samo nastavite sad u tom smjeru .

ivanakt

19.10.2011. 01:45

zanima me ako svi drugi lijekovi imaju slabu koncentraciju dok se doji dijete zašto su onda kontracepcijske tablete imaju loš učinakvoljela bih počrti piti pilule a žao mi je bebe jer se smiri dok cica a zaštita mi je potrebna

Hugo Boss

19.10.2011. 22:55

U zadnja dva,tri dana imam jake glavobolje. Pijem logest. Zanima me smijem li popiti neku tabletu za glavu? Jer mi je rečeno da ne smijem konzumirati druge tablete ako pijem kontracepcijske pilule.

Natalija Beljo, dr. med.

21.10.2011. 01:05

ivanakt Možete piti Cerazette i dojiti , a zaštičeni ste od trudnoće.
Hugo Boss Možete popiti.

nova11

21.10.2011. 01:15

poštovani,
pijem logest godinu dana, prije toga sam dvije godine uzimala yasmin i sve je bilo ok..u zadnje vrijeme sve cesce imam glavobolje, probleme s licem, menstruacije su obilne i vrlo bolne..trebam li mjenjati tablete?

Natalija Beljo, dr. med.

21.10.2011. 23:10

Čudno da se takvi simptomi javljaju nakon 3 godine. Možete jedino ponovo piti Yasmin.

starlady

21.10.2011. 23:10

Poštovana doktorice,

po prvi put sam počela primijenjivati oralnu kontracepciju i dobila sam Logest, koje uzimam 2 mjeseca. Nakon prve kutije sam dobila krvarenje, ali smo primijenili i dodatnu zaštitu za svaki slučaj. Kada sam počela uzimati 2. kutiju, imali smo odnose bez dodatne zaštite. Sada, 4. dan pauze od uzimanja pilula, još nisam dobila krvarenje, a imala sam odnos prvog dana pauze, kao i prije toga prvog dana ponovnog uzimanja pilula. Je li se u tih 7 dana treba primijeniti dodatna kontracepcija i je li djelovanje tableta smanjeno? Svaku zaboravljenu tabletu popila bih par sati nakon uobičajenog vremena.

Natalija Beljo, dr. med.

23.10.2011. 14:00

U vrijeme pauze isto ste zaštićeni, tako da nema panike.

jozefina

02.11.2011. 23:50

Poštovani,
pila sam tablete Trinovum i nakon sljedeće menstruacije trebala sam preći na Logest. Međutim izgubila sam tablete Trinovum tako ih nisam popila do kraja tj.ostale su mi još 4 koje nisam popila.
Menstruacija mi je nastupila 3 dan od zadnje tablete koju sam popila (inače mi dođe 4 ili 5 dan). Kada bi trebala započeti sa sljedećim pakiranjem Logesta? Isto kao i inače,znači osmi dan nakon zadnje tablete ili u ovom slučaju trebam drugačije?
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

04.11.2011. 21:30

Dan iza kad ste popili zadnju tbl. Trinovuma neka bude prvi dan pauze od 7 dana.

Nazad
1 ... 30 31 32 33 34 35 ... 53
Naprijed