Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Tihicha

08.05.2011. 13:51

Poštovana,
Moža ovo pitanje ne pripada na ovu temu,ali nigdje nisam našla slično pitanje.
Pijem logest,ali me zanima kakva je procedura sa kontracepcijskim pilulama pri ukrcavanju u avion?
Zanima me da li moram imati neku liječničku potvrdu ili je dovoljno pokazati recept?
Unaprijed zahvaljujem

Natalija Beljo, dr. med.

09.05.2011. 02:26

U principu ne bi trebalo biti problema , recept imajte sa sobom i ako imate prtljagu koju ne nosite sa sobom u avion stavite ih unutra.

neri_77

16.05.2011. 15:01

Poštovana,
pijem logest skoro godinu dana..menstruacije uredne..s tim da mi je ova posljednja došla odmah dan poslije kad sam prestala piti,ali mislim da je to ok ...
da udebljala sam se 7-8kg..ali ne krivim tablete,pojačan mi je apetit a ja ne odbijam happy ..ono što me brine je što sam mjesec dana bila na nekoj vrsti dijete(smanjila unos hljeba,tjestenine,slatka,) nisam večerala .. i rezultat 0 sad imam osječaj da mi logest zadržava vodu u organizmu sad da li je to moguće? da imam glavobolje ali sve to nekako ne znam da li da prepišem logestu ? Razmišljam da pokušam s nekim drugim tabletama? da li bi mi mogli preporučiti neke? da imam 34 godine,2 djece..nalazi uredni... s tim da imam problema s išijasom povremeno pijem tablete za te bolove sad sad mi je pauza u srijedu bih trebala početi piti novu turu ... bila bih zahvalana da mi pomognete .. unaprjed hvala

pimky227

16.05.2011. 17:55

Imam pitanje vezano za Logest pilule,dakle ginekolog mi ih je prepisao zbog bolne i obilne menstruacije.sada sam vec na drugoj kutiji,i prvi mjesec nisam imala problema,medjutim u drugom mjesecu 6.dan uzimanja tableta poceli su bolovi u grudima i trbuhu,sto je inace uobicajeno prije nego trebam dobiti menstruaciju,ali simptomi su jako uranili i nisu se smirili,a 13. mi je dan uzimanja tableta!stoga me zanima da li je to posljedica prilagodbe tijela na pilule i da mi hormoni divljaju i trebam li se zabrinjavati,jer osjecam se ko da sam u pmsu vise od tjedan dana?

Natalija Beljo, dr. med.

17.05.2011. 16:10

nery_77 probajte sa yasminom ili Nivynette.

pimky227 Od privikavanja , tako da sve ok.

neri_77

17.05.2011. 17:26

Hvala vam na brzom odg.,samo još jedno pitanje iz Bosne sam pa nisam baš sigurna da li imaju te Nivynette potražim ako ne odlučim se za yasmin ..e sad sutra sam trebala početi turu logesta da li mogu samo nastaviti s jednim od ove dvije ili? Ako sutra nastavim da li mi je kontracepcija sigurna? Mislim oprostite ali željela bih biti sigurna happy hvala vam još jednom...

Natalija Beljo, dr. med.

19.05.2011. 11:25

naravno samo nastavite sa novim kontraceptivom.

koka_88

30.05.2011. 18:15

Poštovana doktorice
Prije pola godine sam prestala piti pilule Logest,te sam odlučila da se ponovo vratim na njih.Sinoć sam,nekad u toku noći, dobila menstruaciju s tim da sam juče imala smeđkasti iscjedak.Pilulu sam popila danas oko 12 h.Pa me sad zanima,da li sam možda zakasnila sa prvom pilulom obzirom da je menstruacija nastala nekad u toku noći,a ja tek danas u podne pilulu popila.Da li mi treba zaštita naredna 2 tjedna? Izvinjavam se ako je pitanje glupo happy

Natalija Beljo, dr. med.

30.05.2011. 20:46

Ne treba ništa popili ste ju unutar 24 sata od kad je počelo krvarenje.

koka_88

05.06.2011. 23:05

Hvala puno na prethodnom odgovoru i ako može da mi odgovorite na još jedno pitanje? Negdje sam pročitala da treba izbjegavati solarij kada se koriste kontracepcijske pilule,pa me zanima da li je to istina i,ako jeste,zbog čega je to tako?

Natalija Beljo, dr. med.

06.06.2011. 20:20

Zna doći do reakcije koja se odrazi kao promjene na koži pa se zato ne preopruča solarij. Vi možete probati pa ako ne bi bilo hiperpigmentacija sve ok.

veronika_24

07.06.2011. 17:05

Da li se to odnosi samo na solarij ili hiperpigmentacije mogu doći i tijekom sunčanja kod korisnica pilula?

jana11

07.06.2011. 22:40

Poštovani,
pijem Logest već 3.mjeseca.u posljednje vrijeme sam primjetila da su mi grudi napete i da me na dodir malo bole. da li je to normalno?

Natalija Beljo, dr. med.

07.06.2011. 22:45

Mogu nastati i kod izaganja suncu.

proljeće79

08.06.2011. 13:20

Poštovana doktorice,

već tri mjeseca koristim Logest. Negdje oko 13 popijene tablete iz ove kutije, počelo mi je krvarenje. Pretpostavila sam da je to točkasto krvarenje i da je normalno u početku korištenja tableta. Međutim moje krvarenje traje ima več 3 dana i izgleda kao prava menstruacija. A još imam 5 tableta popiti. Trebam li se brinuti i šta mi je činiti?
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.

Pozdrav!

proljeće79

08.06.2011. 16:20

Poštovana doktorice,

već tri mjeseca pijem Logest tablete. I nakon 13 popijene tablete iz ove kutije počelo je točkasto krvarenje i nisam se zabrinula jer sam pročitala da je to normalno na početku. Međutim, to točkasto krvarenje preraslo je u pravu menstruaciju koja traje već 3 dana. Iz kutije još imam popiti još 5 tableta. Trebam li se brinuti i šta mi je činiti?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

08.06.2011. 22:20

Popijte do kraja ,ali nemojte raditi pauzu već nastavite sa novim blisterom.

mrkvica1

08.06.2011. 22:20

Poštovana,
pijem Logest već 6 mjeseci i prvo sam tablete pila u 19h, ali sa to mi nije odgovaralo jer nikad nisam bila kod kuće, pa sam počela piti prvo u 22h, a sada pijem u 22:30 h.
Ima li veze to što sam promjenila nekoliko sati uzimanja tableta i mogu li zbog toga ostati nezaštićena?

Hvala!

Bepsy

10.06.2011. 20:15

Postovana doktorice,

Potrban mi je vas savjet. Popila sam prvu kutiju Logest pilula i svih 21 dana dok sa ih uzimala konstanto sam imala smedji sluzavi iscjedak sa ponekim komadicima.
Za vrijeme uzimanja pilula mi je stigao nalaz PAPA testa i dijagnosticirane su mi gljivice,tako da mi je ginekolog prepisao Canesten3 vaginalete.
Mene zanima ako smijem koristiti vaginalete dok imam taj smedji iscjedak ?

Zahvaljujem unaprijed na Vasem odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

10.06.2011. 20:20

Sve ok sad pijte u to vrijeme.

Nazad
1 ... 27 28 29 30 31 32 ... 53
Naprijed