Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

xdijanax

28.08.2008. 18:35

Poštovana doktorice Romana,
molim Vas za pomoć.
Naime, radi se o slijedećem, prije mjesec dana imala sam odnos s dečkom ( dan prije nego sam dobila mjesečnicu ). On je tokom cijelog odnosa koristio prezervativ i nije svršio u meni. Međutim, slijedeća mjesečnica mi je došla na vrijeme ( 26 dan) ali je trajala kraće 1 dan nego inače i to me zabrinulo. Da li ima šanse da sam ostala trudna. Naime negdje sam pročitala da znak trudnoće može biti i lagano krvarenje u vrijeme kad bi trebala biti mjesečnica pa to neke žene zamijene za mjesečnicu a zapravo je trenutak kad se jajna stanica "namješta" u tijelu ženu. Oprostite ako sam ovo nespretno objasnila. Molim Vas ako mi možete pomoći obzirom da je moj ginekolog trenutno na godišnjem a ne bih htjela raditi paniku i ići na hitan pregled kod drugog ako nema potrebe ..
Napominjem da mi je ovo drugi spolni odnos u životu jer sam prije 2 mj. prvi put izgubila nevinost.
Zahvaljujem na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.08.2008. 04:45

Niste trudni, ne brinite. Kako rekoh u prethodnom odgovoru ne ostaje se baš tako lako trudan, a ove priče o menstruacijama u trudnoći su uglavnom lovačke.

xdijanax

29.08.2008. 11:50

Poštovana,

zahvaljujem na odgovoru.

inje

29.08.2008. 20:45

dobar dan!
imala sam nezastićen odnos, i decko je svrsio u mene.to se desilo 9 dana nakon prvog dana prethodne menstruacije. nakon tridesetak sati popila sam vikelu. nisam imala nikakvih nuspojava, tipa mucnina, ali 5 dana nakon sto sam je popila dobila sam krvarenje, dosta obilno,otprilike kao i uobičajena mjesečnica. to krvarenje je trajalo 4-5 dana.inače mi mjesečnica traje 6-7 dana,a menstrualni ciklus od 29 do 32 dana, najčešće 30.sada me zanima, kada bi mi trebala doći iduća menstruacija, jer mi kasni već 2 dana gladajući s obzirom na menstruaciju koju sam imala prije odnosa, a ne nakon vikele. postoji li mogućnost da sam trudna?

unaprijed zahvaljujem

30.08.2008. 02:40

Mislim da vam je hitna kontracepcija, obzirom da ste je popili tako rano u ciklusu, spriječila ovulaciju; i da slijedeću menstruaciju trebate očekivati tek mjesec dana nakon tog zadnjeg krvarenja.

inje

30.08.2008. 12:35

Puno Vam hvala!

nikolina000

30.08.2008. 12:35

Dobar dan....evo ovako....zadnju menstruaciju sam imala 18.8,a odnos bez zastite sam imala 30.8 (znaci nakon 12 dana). buduci da mi ciklus traje 22 dana zanima me jeli mogu popiti 3 tablete yasmina i 3 nakon 12 sati jer ih imam doma ali ih nisam pila...i koliko je to sigurno ? Unaprijed hvala ......

30.08.2008. 13:00

Nikolina, 30.8. vam je bio 13-ti dan ciklusa. Ako dobro računate ciklus (od prvog do prvog dana) ne trebate piti ništa jer vam je ovulacija davno prošla, oko 8-og dana. Pretpostavljam da ne znate računati ciklus pa brojite samo dane bez krvarenja? U tom slučaju popijte Yasmin. Sigurnost je oko 96%.

nikolina000

30.08.2008. 21:10

Hvala.....a jos jedno pitajne...posto mi prijateljica veceras slavi rodjendan zanima me jeli dopusteno konzumiranje alkohola....popila sam prve 3 tablete u 18 sati?

31.08.2008. 14:40

Nije ovo chat da možete očekivati odgovor odmah blunk. Nadam se da niste pili alkohol jer bi vam bilo prilično mučno vjerojatno.

kitty

01.09.2008. 11:15

popila sam 3 tablete...nakon 12 sati opet 3..ali nedugo zatim mi je bilo slabo zbog alkohola i povratila sam..nisam bila sigurna da li sam i tablete povratila, pa sam ponovo 3 popila za oko 4 sata..sto znaci da ako jesam one povratila je proslo 16 sati nakon prve doze, a ne 12..da li je to neki problem?*

01.09.2008. 13:05

Naišli ste kao naručeni, da potvrdite ovo što sam napisala u prethodnom postu blunk. Nije problem.

kitty

01.09.2008. 13:30

hehe, da. vidjela sam da se bas fino poklopilo! happy
puno vam hvala na odgovoru!!
ovakvi forumi su prekorisni, svaka cast doktorice!
sve pohvale! blunk

dolly

01.09.2008. 13:30

Poštovani,
htjela bi da mi odg. na moje pitanje jer je hitno i ne znam što da radim..
ovako, imala sam spolni odnos sa dečkom i kondom je pukao, i ja sam popila 4 yasmin tablete odmah (kako mi je rekao doktor na hitnoj) i unutar 12 sati opet 4 tablete...al ima jedan problem...meni je cijeli dan bilo zlo i povraćalo mi se..i kako sam te 4 tablete popila u 20:15h, a ja sam tek povratila u 24:00h nakon cijelog dana mučnine..sad me zanima da mi je bilo mučno od tih tableta ili od nečega drugoga, a još je bitnije dal su te tablete počele djelovati ili sam ih ja izbacila iz sebe kad sam povratila??!

01.09.2008. 14:00

Naravno da vam je od toga bilo mučno, to je ogromna doza. Djelovale su.

space

02.09.2008. 11:20

inace mi je menstruacija redovna, ali sam bila u inostranstvu, te sam dobila 4 dana ranije nego inace. imala sam menstruaciju od 21-26.08. (inace mi traje 6-7 dana, a dobijem svakih 28 dana) 31.08. sam imala odnos sa deckom bez zastite i svrsio je u mene. moj ginekolog ne radi, pa me zanima moram li piti hitnu kontracepciju, i ako da koliko tableta Jasmin trebam popiti?
Jos jedno pitanje, znam da ih trebam piti na 12 sati, da li ce djelovati ako ih popijem nakon 8?

citala sam prethodne postove i ima slicnih slucajeva, ali je moj nesto drugaciji...

02.09.2008. 13:15

Hmmm, 11-ti dan ciklusa, a vama je ovulacija 14-ti. Malo na knap. Mislim da je bolje popiti. Vjerujem da je 3+3 dovoljno. I djelovat će i nakon 8 sati, ali zašto eksperimentirati, popijte ih nakon 12.

space

02.09.2008. 18:20

hvala Vam puno...

lornad

03.09.2008. 00:30

Imam problem,nije vezan za trudnocu.pocle sam prije pet mj koristit yasmin i bila kod ginekologa i pretragu krvi radila.No sad bi ih htjela prestati piti i zanima me mogu li ih prestati piti bez da popijem kutiju do kraja i hoce li mi to jako poremetiti ciklus,ili je bolje da popijem ovu kutiju do kraja,pa da ih onda vise ne pijem.

03.09.2008. 09:55

Popijte do kraja.