Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.04.2009. 20:20

To se zna dešavati kod gljivične infekcije, ali morate otići ginekologu da utvrdi što je.

ella_18

12.04.2009. 04:10

A jel to moze prestati nakon koristenja tableta, ili treba piti nesto za to jer nisam u svojoj drzavi pa ne mogu kod svog ginekologa pa mi je to problem

13.04.2009. 10:20

Ja sam samo pretpostavila što vam je, ne mislim dalje razrađivati jer vas nisam vidjela. Ne može se liječiti preko interneta, to je preopasno. U svakoj državi i svakom gradu postoji ginekolog.

18585

14.04.2009. 20:25

poštovana doktorice,
pijem logest sad već 5 godina,počela sam sa 17.godina kad su mi dijagnosticirani policistični jajnici.nisam nikad imala nikakvih problema s logestom,naprotiv, no u tih 5 godina dosta sam se udebljala te ne mogu te kile nikako skinuti unatoč redovitom vježbanju i zdravoj prehrani.prema mojoj procjeni uz svo to vježbanje i zdravu prehranu trebala mi je kilaža ostati barem ista no ona se redovito godišnje u prosjeku diže za 2-3 kile.da li je to zbog kontracepcijskih i da li bi pomoglo da možda promijenim tablete?
hvala

14.04.2009. 21:50

Nažalost, taj rast težine i bez pilula ide s godinama happy.
Možda vam pilule malo pojačavaju apetit, ali sumnjam da to ne bi mogli kontrolirati nakon 5 godina. Probajte Yasmin, možda uspijete.

Anjetka

15.04.2009. 09:50

poštovana doktorice,
imam 32 godine, jedan porod prije 4 god., zbog neredovitih menstruacija, teškog pms-a i kontracepcije, razgovarala sam sa svojom gin. koja mi je preporučila logest ukoliko će svi nalazi biti uredni. ginekološki pregled i uzv su bili uredni, krvne pretrage isto, osim: (S) U. Bili 24.30 (3.00-20.00), i (krv) DKS g.EOZINO. 7,80 (0,00-7.00). ginekologica smatra da nalaz krvi moram ponoviti za mjesec dana i da mi ne može prepisati kontracepciju. imam povjerenje u nju, ali me ipak zanima vaše mišljenje. zar su ova dva pokazatelja toliko loša da ne bi mogla uzimati oralnu kontracepciju? zahvaljujem.

15.04.2009. 11:45

DKS nije važna, ali bilirubin bih i ja ili istražila ili ponovila. Naime, on može odražavati bolest jestre uz koju se ne smije uzimati kontracepcija, mada je najčešći razlog povišenja bilirubina tzv Gilbertova bolest, koja je bezazlena.

Anjetka

15.04.2009. 13:20

zahvaljujem na odgovoru. nalaz ću ponoviti za mjesec dana. zanima me na koji način, tj. kojom pretragom se zapravo može otkriti da li je u pitanju bolest jetre ili gilbertova bolest i da li bi u slučaju bolesti jetre jetrene pretrage bile u redu?

15.04.2009. 13:45

To su vam pitanja za internista.

yslp

18.04.2009. 20:45

Poštovana,

Počela sam piti Logest prije tjedan dana, da bih osim glavobolje koja se pojavila počela osjećati bolove u jetri. I to, 5-10 min nakon popijene pilule, ta bol bi se smirila kroz pola sata, ali ako bih isti dan radila nešto fizički zahtjevnije bol se ponovo vraća. Nisam radila nikakve pretrage prije uzimanja pilula. Dvadeset mi je godina i nisam dosad imala nikakve probleme s jetrom niti je netko u obitelji imao.

Lp

18.04.2009. 21:55

Koliko se ja razumijem u medicinu, jetra ne boli happy. Možda imate problema sa žuči za koje ne znate. Predlažem da ispričate svom doktoru za ovo, ukoliko ubrzo ne prođe, da on to malo vidi.

yslp

19.04.2009. 12:40

Mislite da je moguće u samo tjedan dana što pijem dobiti takve nuspojave? Onda mogu slobodno zaključiti da pilule nisu za mene?
Šta da radim sad, da popijem tu kutiju do kraja ili da prestanem piti odmah?

19.04.2009. 15:20

Ne, nisam to rekla. Popijte kutiju normalno do kraja. Odite svom doktoru i ispričajte mu što se zbiva. Moguće ni nemate problema sa žuči nego je ovo simptom potpuno neovisam o pilulama, ali ja to ne mogu procijeniti preko interneta.

Anjetka

25.04.2009. 10:55

prvi puta sam počela uzimati Logest na prvi dan menstruacije koje su mi obično bile od 3-5 dana, sada već krvarim 10 dana. krvarenje nije jako, bez mirisa je, tamnije crvene boje, ali je tu. drugih nekih nuspojava nemam, povremeno laganu tupu bol u trbuhu. jel li to sve zbog hormona i koliko dugo može to krvarenje trajati, a da se smatra da je nuspojava a ne neki problem?

25.04.2009. 16:25

To je spotting, ništa zabrinjavajuće. Pročitajte temu Obavezno pročitati.

princeza<3

27.04.2009. 23:59

poštovani,

počela sam piti logest prije 10 dana i nemam nekih jako negativnih simptoma, osim lagane razdražljivosti. ipak, i to me nervira pa me zanima kad ce to proc i dali ce uopce proć? znaci dali je to samo prilagodba ili stalna nuspojava? napominjem da mi je to zasada jedina smetnja.
osim za siguran spolni odnos, počela sam ih piti i zato da mi se poboljsa ten, nestanu prištići(lice, dekolte, ramena) i malo smanji dlakavost. kad mi je doktor prepisao logest, ja sam mislila da svake kontacepcijske, pa tako i ove, imaju to za nuspojavu, ali sam se zabrinula kad sam u uputstvima pročitala da nuspojava moze biti pojačana dlakavost, akne i masna koža?? kako? nije mi jasno? zar nisu zenski hormoni u svakim kontracepcijskim?
i za kraj ako to nisu dobre tablete za rjesavanje tih problema, onda koje preporucate za to?
inace imam 18 god i krva slika odlicna

28.04.2009. 09:15

Nuspojave prolaze s vremenom, ali koliko će trajati ne znam.
Dobro ste obaviješteni, svi kontraceptiviobično pomažu sa prištićima. Međutim, samo su dva kontraceptiva dizajnirana da tu pomognu, a to su Yasmin i Diane 35.
Pročitajte i temu Obavezno pročitati.

Cica021

28.04.2009. 16:55

Postovani,
imam pitanje oko prestanka uzimanja Logesta. Imam 25 godina. Pila sam Logest oko 2 godine,bez pauze. Poslednji odnos sam imala pre tri meseca i od tad do aprila sam imala redovne menstruacije.Poslednjih mesec dana nisam pila tablete jer nisam vise sa momkom.Medjutim,menstruacija mi sada kasni skoro 2 ned ako bi se racunalo od 28-og dana.Mislim da ne treba da brinem o trudnoci jer su mi menstruacije od poslednjeg odnosa bile redovne vec 3 puta,tek sad postoji izostanak po prestanku uzimanja tableta,pa vas molim za savet.
Unapred hvala

28.04.2009. 17:30

Ako su vam menstruacije prije kontracepcije bile neredovite bit će opet. Ako nisu, javite se ginekologu.

Cica021

28.04.2009. 18:50

Ali trudnoca nije moguca,tako? Mislim od poslednjeg odnosa sam 3 puta vec imala redovno menstruaciju.
Hvala

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 53
Naprijed