Autor
|
Poruka
|
kikky9
|
25.01.2022. 08:10
Ne znam jeste li meni pisali ovo za test ili djevojci gore.
Zanima me jel ovaj odnos koji sam imala na treći dan pauze bio zasticen potpuno, a bila sam sad 4 dana na pauzi. prošla je bila 3 dana.
Sad sam bas odnos imala na treći dan pauze u pauzi koja je (za razliku od prošlog ciklusa) trajala četiri dana. Jesmo li trebali koristiti prezervativ ili ?
Hvala najljepša
|
kikky9
|
25.01.2022. 08:10
Okej: ako može sto se mene tiče;
Zanima me jel ovaj odnos koji sam imala na treći dan pauze bio zasticen potpuno??, a bila sam sad 4 dana na pauzi. prošla je bila 3 dana.
Sad sam bas odnos imala na treći dan pauze u pauzi koja je (za razliku od prošlog ciklusa) trajala četiri dana. Jesmo li trebali koristiti prezervativ ili ?
Hvala najljepša
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
25.01.2022. 13:55
Potpuno je zaštićen.
|
kikky9
|
25.01.2022. 21:40
Hvala puno, kao i uvijek. Samo još nešto; nismo trebali koristiti prezervativ kao dodatnu zaštitu? (Jer nismo pa da budem sigurna).
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
26.01.2022. 08:00
Niste trebali koristiti prezervativ.
|
kikky9
|
26.01.2022. 08:00
I htjela sam pitati još; tijekom ove pauze sam imala vrlo oskudno krvarenje, ali ipak je nastupilo. Je li to normalno?
|
papiric028
|
26.01.2022. 11:35
Obavila san još jedan test za "drugo stanje", negativan je, i prvi i drugi su negativni.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
26.01.2022. 11:45
To je normalno i uobičajeno.
|
kikky9
|
28.01.2022. 07:50
Pozdrav.
Uvijek neko pitanje; ali kontracepcija je u pitanju pa nastojim maksimalnu odgovornost imati prema tome.
Dakle, jutros kad sam pila pilulu aktivnu mi se desilo (valjda radi suhoće u ustima) da kao da je malo zapela u grlu ili nije onako glatko prošla. Ne znam, ja sam još vode išla naknadno uzeti, da ju još potjeram ali nisam ništa osjetila. Ako je i otišla u grlo i čak i da je zapela jel bi prošla nekako i apsorbirala se?
Možda glupo pitanje ali evo.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
28.01.2022. 09:55
Prošla je i apsorbirala se.
|
kikky9
|
30.01.2022. 13:00
Pozdrav: valjda sad imam najhitniju situaciju ikad:/ u ponedjeljak sam započela novi blister. Ja vam to inače sve dokumentiram, snimim na mob da sam popila pilulu i zabilježim u blisteru. I neki dan mi se zapunila memorija na mobu, brisala sam sve i izgleda obrisala bas prvi dan nakon pauze od 4 dana prije tog. U blisteru vidim da je zaokruženo da sam popila tu prvu (ali evo nemam snimka na mobu i odmah panika nastala). Bas sam na prvi dan imala odnos u ponedjeljak i u srijedu. I u subotu (jucer). U slučaju da sam preskočila tu prvu tabletu pa da je slučajno pauza bila 5 dana (ne daj Boze, sto mislim da nije), ali ako SLUČAJNO JEST, kolike su šanse za trudnoću? I kad se najranije može ona provjeriti sigurno iz krvi ako je došlo do oplodnje?
Bas sam preplašena. A treba cijeli ciklus prezivjeti dalje.
Evo molim Vas koliko god možete detaljno mi reci i savjetovati me kako dalje.
Lijep pozdrav i puno najvise hvala.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
31.01.2022. 14:25
Ne postoji šansa niti ako je pauza bila 5 da. Test na trudnoću je vrlo pouzdan dva tjedna nakon odnosa.
|
kikky9
|
31.01.2022. 23:10
Ajme hvala Vam.
Znaci čak i da je pauza bila tih 5 punih dana (i da sam na treći pa i peti dan pauze imala odnose), NEMA ŠANSE ZA trudnocom??
(Bez obzira sto sam kratila onu prethodnu)?
Ima li onda uopće potrebe raditi test na trudnoću kroz neko vrijeme ili ne?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
01.02.2022. 10:20
Nema potrebe.
|
kikky9
|
01.02.2022. 18:15
Hvala puno, Doktore. Ne znam koliko ste i jeste li svjesni, ali zaista Vaši odgovori ovdje i Vaši savjeti neizmjerno mnogo znače.
Od srca Vam hvala.
Neizmjerno hvala.
Uzimajući u obzir sve okolnosti koje sam napisala, pauzu koja je bila prije skraćena i ovu sad (AKO I JEST BILA PET DANA), s obzirom na odnose koje sam imala i za vrijeme tih pet dana.. nema šanse za trudnoćom ??
Sve i da je bila pauza od pet dana?
Puno puno hvala.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
02.02.2022. 10:55
Nema šanse.
|
kikky9
|
02.02.2022. 23:00
Hvala Vam puno.
Evo, sto reci.
Trebam li u ovom ciklusu onda koristiti dodatnu zaštitu ili nije potrebna?
Lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
03.02.2022. 11:30
Nije potrebno.
|
kikky9
|
03.02.2022. 11:30
Obećajem Vam, nemam kako drugo da neću vise propitkivati ali užasno mi je stresno razdoblje. Ja sam bas imala nezaštićen odnos na taj 5.-dan pauze. Ako uzmemo to u obzir odnos na 5.-dan pauze ima li ikakve šanse ali ikakve za trudnocom, iako je redovna Yaz pauza 4 dana.
Krvarenje je u tom periodu bilo normalno.
Dakle, sam odnos je bio taj 5. Dan navečer.
To je sve. I zbilja neću vise po tom propitkivati ukoliko smatrate da nema šanse čak i ako je pauza bila duža za jedan dan i TO NA DAN KAD SAM IMALA ODNOS?
Hvala Vam i doista neću smetati vise
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
03.02.2022. 12:15
Poštovana, više nema smisla neprestano odgovarati na ista pitanja.
|