Autor
|
Poruka
|
user12349
|
19.04.2012. 01:55
Hvala na odgovoru doktorice.
Da li mi još samo možete reći zašto joj je sad trbuh kao napuhnut i grudi je bole?
|
bleyaa
|
20.04.2012. 04:20
greska prilikom kucanja, ne radi se o 31.02. vec o 21.02.
p.s. danas se pojavila plodna sluz, napominjem nije doslo do ejakulacije unutra niti u blizini
|
habibi
|
20.04.2012. 04:20
Hvala Vam puno na odgovoru. Jos me samo zanima pošto sam paničar i pesimist, što ako je ipak do oplodnje došlo? Jer bio mi je najplodniji dan i sve je ušlo što je imalo, pa me čisto zanima kako bi prva 3 cilesta nakon 12h od odnosa djelovala? (negdje sam pročitala da bi spriječila da se jajašce implementira u maternici, što pretpostavljam znači ugnijezdi /smjesti?) može li onda ipak ta prva doza imati učinka ili je već gotovo?. Hvala Vam neizmjerno.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.04.2012. 00:45
user12349 Jer treba dobiti.
Taipan Ne.
bleyaa Popijte EllaOne.
habibi Ako je došlo do oplodnje onda hitna neće djelovati.
|
zabrinutiZG
|
21.04.2012. 10:45
djevojka i ja imali smo spolni odnos bez zaštite (šta ćete mladost ludost)
ja sam svršio izvan nje i cijeli ejakulat je bio vani no strah me za onu predejakulatnu sluz
može li se i samo od nje zatrudnit
olakotna okolnost je ta što su joj neplodni dani
menstruacija joj je završila prije 2 dana
zanima me ovako točno :1. može li se zatrudniti od predejakulata da znam i inače?
2. mogu li se pilule za dan poslje nabaviti u klaićevoj jer djevojka nema primarnog ginekologa
3. hoće li meni napisat recept kao dečku jer cura je na nekoj svadbi i ne može u bolnicu a ove pilule nam trebaju hitno,kao i svakome uostalom
|
jope_st
|
21.04.2012. 14:50
Poštovana,
Imala sam odnos s dečkom nekoliko dana nakon završetka mjesečnice prilikom kojeg je puknuo kondom i to nismo primjetili, no svejedno je on na vrijeme izvadio i jedini način da je nešto ostalo u meni je od prije samog svršavanja.
Meni inače ciklus traje između 30-35 dana no pošto je zbog policističnih jajnika neuredan i nekad ne dođe uopće, odlučila sam poći u ginekologa po recept. Escapellu sam popila nekoliko sati nakon snošaja, a ginekolog mi je savjetovao da popijem unatoč tome što su neplodni dani upravo zbog mojih neurednih ciklusa. Nisam imala nikakvih nuspojava, kao da i nisam popila. Nakon 4 dana od uzimanja ponovno sam počela krvariti. Sada imam nekoliko pitanja.
1) Kada mogu očekivati sljedeću mjesečnicu budući da mi je ovo već druga u 15 dana?
2)Razmišljala sam o tome da počnem piti redovnu kontracepciju da se ovakve stvari ne bi događale, a pomogle bi mi i urediti ciklus, no bojim se svih mogućih nuspojava pa me zanima što biste mi vi savjetovali? No ipak bi mi najvažniji razlog bio zaštita budući da mi dugi ciklusi odgovaraju.Također me zanima prestankom uzimanja pilula bi li mi se ciklusi vratili na standardno preko 30 dana ili bi postali kraći.
3)Koliko bi ovo umjetno krvarenje trebalo trajati s obzirom da sam se već naručila za pregled za jedno 7 dana, a inače mi mjesečnica traje 5-7 dana...?
Zahvaljujem!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.04.2012. 00:45
zabrinutiZG 1. Da
2.Mogu.
3. Probajte.
jope_st !. Od dana izazvane mjesečnice.
2. U dogovoru sa svojim ginekologom i nakon prekida sve bi se vratilo na staro.
3. Cca 5 dana
|
astateoftrance
|
23.04.2012. 01:05
pozdrav
evo ovako ja i cura smo imali spolni odnos na dan ovulacije bez zaštite, nije ništa izašlo i trajalo je 20-ak sekundi nakon čega smo stavili kondom. kolike su šanse za trudnoću
|
zabrinutiZG
|
23.04.2012. 22:35
uspjeli smo nabavit tablete i pije ih na zmaku od foru 3+3 u razmaku od 12 sati
pojavila se blaga mučninca i vrtoglavica ali ne i povračanje jel to normalno?
pošto i nije bilo direktnog unosa sperme več samo preejakulata i pošto je odnos bio prekinut te je također to bio 9. dan ciklusa uz ove tablete kolika je mogućnost da doista ostane trudna?? pritom ima redovit menstrualni ciklus i redovitu ovulaciju uvijek točno 14 dana prije menstrualnog krvarenja
učinite me sretnim i recite da su šanse minorne
pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.04.2012. 22:40
Velike, pa ako nije kasno tj ako nije prošlo 120 sati neka popije hitnu kontracepciju EllaOne.
|
petrarka
|
24.04.2012. 17:50
Poštovana,
Sa subote na nedjelju sam imala nezaštićeni spolni odnos , zadnja menstruacija je bila 11.04.2012 (28 - 30dana ), znači 12 dan. ciklusa taman plodni dani.
Nakon cca. 36 h sam popila tabletu EllaOne. Mislite li da sam prekasno popila tabletu pošto ovulacija samo što nije počela?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
petrarka
|
24.04.2012. 18:25
Zaboravila sam reći da nije bilo ejakulacije ali zato velika mogućnost predejakulata.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.04.2012. 20:45
Sad čekajte mjesečnicu koja može biti na dan očekivane ili +/- 7 dana.
|
zabrinutiZG
|
25.04.2012. 00:30
zbog velike gužve me vjerojatno niste doživjeli pa eto ponovo šaljem i molim odgovor treba mi netko da me smiri
uspjeli smo nabavit tablete i pije ih na zmaku od foru 3+3 u razmaku od 12 sati
pojavila se blaga mučninca i vrtoglavica ali ne i povračanje jel to normalno?
pošto i nije bilo direktnog unosa sperme več samo preejakulata i pošto je odnos bio prekinut te je također to bio 9. dan ciklusa uz ove tablete kolika je mogućnost da doista ostane trudna?? pritom ima redovit menstrualni ciklus i redovitu ovulaciju uvijek točno 14 dana prije menstrualnog krvarenja
učinite me sretnim i recite da su šanse minorne
pozdrav
|
ninica1
|
25.04.2012. 18:15
Postovanje!
Nezasticen odnos bio je 14.4.,zadnja menstruacija 4.4..Poslije 12h popila sam escapellu.Imam mucnine i sve simptome pred menstruaciju,ali jos uvijek nije nastupilo izazvano krvarenje. Je li to bas nuzno? Menstruacije su mi redovite,svakih 28 dana...molim Vas za pomoc.Hvala
|
Hedi
|
25.04.2012. 21:40
Postovana, Imam 4o godina i redovne cikluse od 28 do 30 dana.Prvi dan zadnje menstruacije je bio 11.4.,a ne zasticeni odnos se desio 22.4.Nakon par sati od odnosa sam popila Cilest tbl. 3 kom.Nakon 8 h sam povracala i posto mi je cijelo vrijemi bilo muka druge 3 tbl.sam popila ne nakon 12h nego nakon 14h.Poslije njih nisam vise povracala.Zanima me ako je moguce vrijeme zaceca od 11 do 16 dana ciklusa,a meni je bio 12 dan ciklusa da li sam sigurna od trudnoce ako mi je mozda ,predpostavimo 14 ili 15 dan plodan s obzirom da spermiji zive 3 dana ,a jajasce 24h?Mislim kada popijete tu udarnu dozu koliko dana ona stiti od zaceca? Unaprijed hvala na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.04.2012. 16:55
zabriniti Zg Sorry , preskočila. Popila je hitnu i sad mirno spasvajte i čekajte izazvano krvarenje .)
ninica1 Unutar 7-10 dana +/- nastupi izazvano krvarenje.
Heidi One ne štite poslije uzimanja, sad čekajte izazvano krvarenje.
|
bumbarica
|
26.04.2012. 16:55
Opet ja. Prošli mjesec mi je menstraucija došla 32.dan (inače su mi ciklusi 27-30) uslijed popijene EllaOne. U međuvremenu nisam imala niti jedan nezaštićeni ili riskantan odnos, ali danas mi je 30.dan ciklusa i menstruacije još nema. Istina da sam prošli mjesec putovala i pod dosta sam velikim stresom, ali me zanima je li moguće da će i ovaj mjesec menstruacija kasniti? (Inače sam veliki hipohondar pa svuda "osjetim" simptome "trudnoće".
Najljepša Vam hvala na još jednom odgovoru, doista ste divni!
|
ninica1
|
26.04.2012. 23:35
Eto,danas je nastupilo to izazvano krvarenje. samo me jos zanima kada mogu ocekivati "normalnu" menstruaciju. Zadnja je bila 4.4. ,a escapellu sam popila 16.4..menstruacije su mi redovite,svakih 28dana. Hvala
|
martina213
|
27.04.2012. 15:50
danas u 13h dečku i meni je puknuo prezervativ i ejakulirao je u mene. Mjesečnicu sam trebala dobiti 23.4. ali nisam, s time da su mi zadnjih 4 mjeseci mjesečnice redovite ali prije baš i nisu bile, stime da sam ovaj mjesec krenula sa intenzivnim treninzima te sam pod stresom pa pretpostavljam da zato kasni......ne koristim kontracepcijske pilule.... trebam li uzeti day after pilulu? hvala!
|