Alergije

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 934 | Broj poruka: 5410

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12

urticaria 0208

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

fine

04.03.2010. 11:10

poštovani,
imam kćekku 12.5 godina koja je nakon lijećničkog pregleda ustanovljena urticaria. trajala je 4 dana uz nestanke i pojavljivanja. na dijeti i injekcijama te tabletama aeirius se povlaći. dermatolog traži nalaze.vrijednosti su:urin uredan, u stolici candida albicans, hematolo. sed 2, kks u granicama normale.biokemija bilirubin 55, šuk 4.3, ast 21, alt19,ggt 13. ukupni protein 72, crp 0.2, iga 1.44 igg 12.65, igm 1.23 c3 0.93 c4 0.17. ige 261, c1 inhibitor 0.139.. nakon uvida u nalaze dermatolog upućuje na testiranje i pregled u djećiju alergološku amb. sada sam prekinula s aeiriusom jer je testiranje 10.03. 2010. molim vas, jesam li napravila sve potrebno, i sto mi je dalje ćiniti. srdaćan pozdrav i unaprijed hvala
fine

Darko Richter, dr. med.

04.03.2010. 18:00

Vrlo je izvjesno da će se naći neka preosjetljivost u alergološkom testu. Ukupni IgE je znatno povišen. Do tada ne uzimajte nikakvih antihistaminika, ako želite da test bude pouzdan.

fine

04.03.2010. 22:30

ugodno iznenađena Vašim brzim odgovorom,hvala. ma najviše me brine c1 inhibitor kojem je ref.int 0.18 - 0.39 a rezultat je 0.139., na sto je dermatolog napisao da je c1 inh. uredan. aerius zadnji popila 1 03, nakon sto sam procitala na forumu.,inaće nisam na to upozorena. javim Vam rezultat nakon testiranja.još jednom hvala!
fine

Darko Richter, dr. med.

05.03.2010. 00:00

C1INH je očito snižen, ali, od sniženja C1INH ne nastaje urtikarija, već hereditarni angioedem. Tako da nije jasno radi čega je uopće vađen, a sada može zbunjivati. No, kako ne bi dalje zbunjivao, onaj isti koji ga je zatražio, pa dobio sniženi nalaz, sada je zbunjen, pa kaže da je nalaz normalan. A nije.
Ali, što ja tu mogu? Od toga sniženog C1INH, siguno nema opisanu urtikariju. A moje je mišljenje, da od tako sniženog nalaza, ne može dobiti niti angioedem.

fine

05.03.2010. 11:45

ok. opet sam saznala nešto korisno od Vas. informacije u dermatološkoj amb. su vrlo šture, nadam se zbog nedovoljnog vremena i prevelike gužve. javim Vam što smo saznali od napravljenog testiranja. do tada srdaćan pozdrav !
fine

Darko Richter, dr. med.

06.03.2010. 15:15

Dogovoreno.

fine

10.03.2010. 17:25

dobar dan,
danas smo napravili testiranje na inhalacijske alergene, sve ok. u iduću srijedu će biti nutritivno kožno testiranje. dr traži nalaze;dunger i bris nosa na Eo. Kada sve obavimo javim Vam rezultate. lijep pozdrav!
fine

Darko Richter, dr. med.

10.03.2010. 18:55

Gdje se to testirate? Malo mi je neobično da nije istestirano sve najedanput. Ima 12 godina, i ima dovoljno mjesta za testiranje.

fine

10.03.2010. 21:00

to Vam je u splitu. kbc firule,odjel djećije alergologije. stvarno malo čudno! a zasto da bude jednostavno kad može komplicirano. a inace putujemo iz kastel stafilica. pozdrav ,pa se cujemo.

Darko Richter, dr. med.

10.03.2010. 23:15

Da, javite mi nalaz kada se sretno vratite u Kaštel Štafilić.

fine

11.03.2010. 12:15

Dogovoreno,hvala!

fine

17.03.2010. 16:00

Dobar dan,
danas smo napokon napravili i nutritivno kožno testiranje,nalaz je uredan,nema nikakvih naznaka da je alergija na meso,voće,povrće,mlijeko,jaja,brašno, bananu,orahe, rakove,rijećnu i morsku ribu,kakao,čokoladu,soju i kikiriki. Doktorica kaže da je možda na nešto što nespada u standardna testiranja,i da će mo možda sami otkriti što joj smeta.Sutra je gotov nalaz brisa nosa na Eo.i dunger,ako je u granicama normale da ne moramo dolaziti na kontrolu. Molim i Vaše mišljenje. Uvijek Vas zaboravim pitat treba li terapija za candidu albicans,a obzirom da su nalaz tražili ali ga i ne gledaju,niti komentiraju. Sutra Vam javim ostatak nalaza.Pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

17.03.2010. 23:40

Bez obzira na povišeni ukupni IgE, očito nije alergična. A može biti i to da vas nisu najsolidnije istestirali. To ne mogu tvrditi, ali mi pada na pamet. Ja se dalje s time ne bih zabrinjavao, sve dok se urtikarija ne vrati, ako se kani vratiti. Onda, Jovo, nanovo.

fine

18.03.2010. 10:45

Ok. Hvala na savjetu. Lijep pozdrav!

fine

18.03.2010. 23:35

Dobra većer,
danas sam dobila nalaze.Ovako piše.
Bris nosa na eozinofile 1-2Eoz na xx.xxxx ,dosta seg! x ne mogu odgonetnuti što piše, ispisano rukom.
Dunger 300.
Kako sam nalaz samo predigla,ne znam kakve su vrijednosti i moram li kod dok.na kontrolu,s obzirom da je rekla ako je nalaz uredan vidimo se po potrebi. Molim Vase mišljenje i treba li terapija .Pozdrav!
fine

Darko Richter, dr. med.

19.03.2010. 18:15

Nalaz je uredan u pogledu neke alergije - nema elemenata za alergiju nosa.

fine

19.03.2010. 22:00

Poštovanje,
sigurno niste vidjeli moju novu poruku,ili sam vec dosadila s pitanjima. Zanima me Vaše mišljenje o ova dva nova nalaza. Kakve su vrijednosti i dali je nalaz uredan,ili koliko nije uredan. Ako je ok,ne bismo se ,kako ste i sami rekli previše zamarali i trčali po ambulantama. Pozdrav

fine

19.03.2010. 22:00

Upravo pročitala Vašu poruku. Ok.Hvala Vam na svim Vašim savjetima i strpljivošću. Nadam se da urticaria više neće biti.Pozdrav!

simple

05.07.2011. 18:25

dobar dan.. radila sam dunger i bris nosa na eozinofile!! (15 god)
ovako mi pise:
dunger 220
a bris ne razumim sta pise!!
Unaprijed hvala na odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

05.07.2011. 22:40

Dunger je uredan, ali to vam ne znači apsolutno ništa.
A ja isto ne razumijem što tamo pište za bris nosa.