Konzumiranje većih količina povrća smanjuje rizik od očne mrene?
Prema rezultatima istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji osobe koje manje konzumiraju meso, a više povrće, imaju manji rizik od razvoja očne mrene.
Prema rezultatima istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji osobe koje manje konzumiraju meso, a više povrće, imaju manji rizik od razvoja očne mrene.
Nova studija provedena u SAD-u na 11.545 ispitanika pokazala je da dugotrajna upotreba dodataka vitamina E i C ne smanjuje rizik od razvoja staračke sive mrene u muškaraca.
Kanadska studija koja je uspoređivala podatke 19.000 ispitanika starijih od 65 godina koji su uzimali antidepresive s podacima 190.000 njihovih vršnjaka koji nisu uzimali antidepresive pokazala je da primjena određenih antidepresiva povećava rizik za razvoj očne mrene (katarakta).
Britansko istraživanje pokazalo je da su osobe koje uzimaju lijekove za snižavanje povišene razine kolesterola u krvi, statine, izložene većem riziku od disfunkcije jetre, akutnog zatajenja bubrega i očne mrene.